Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
766
 

Su böreği

Su böreği
 

Yöresel mutfak dendiğinde kendine özgü lezzetinden dolayı Karadeniz mutfağı akla gelenler arasındadır. Zaman içinde çoğu unutuldu bu lezzetlerin. Bunlardan birini hatırlamaya ne dersiniz.

Malzemeler
5 adet yumurta
200 gr beyaz peynir(çökelek peynir)
yarım demet maydanoz
200 gr tereyağ(margarin)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
5 bardak un

Yumurtaları kırarak çırpın.İçine tuz ve bir bardak ılık su ilave edip karıştırın. Unu ekleyerek yoğurun.Hamur haline getirin.Hamuru 12 eşit parçaya bölüp top haline getirin. Tek tek açın. Yufkalar biraz kalın olacak. Başka bir kapta beyaz peyniri ezerek ince kıydığımız maydanozla birbirine karıştırın.Geniş bir tencerede kaynamakta olan sıcak suyun içine tuzu, 1 çorba kaşığı sıvıyağını atın.Açtığınız yufkaları önce sıcak suya ardından da soğuksuya batırıp çıkarın.Suyunu elinizle hafifçe sıkarak süzdürün.3 yufkada bir aralarına tereyağ sürdükten sonra maydanozlu peyniri yufkanın üzerine dağıtın.Tüm yufkaları yerleştirin.Kareler halinde kesin kalan yağla en üstünü yağlayın.200 derecede pişirin.
Afiyet olsun.....

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

offf su böreği denince annem aklıma gelir.Su böreğinin püf noktası onu fırında değil ocakta döndürerek pişirmektir.Daha tel tel ve leziz olduğunun farkına varırsınız.

binnaz delen atılkan 
 28.11.2007 23:39
Cevap :
Anneannem bir su böreği yapardı , offf ki ne offf . Odun ateşinde , kocaman siyah tavayı çevir de çevir . Kapış , kapış giderdi . Olmaz ama şimdi , o günleri özlettiniz bana :) Teşekkür ederim , güzel yorumunuz için .  29.11.2007 0:10
 

bir kere su böreği yaptım Müjgancım.. yalnız tarifte nişasta ile açın hamuru idyordu.. ben de öyle yaptım fakat, hamuru sıcak suya atınca ne yapacagımı bilemedim inan ki.. o böreği yaptım ama gel de bana sor.. çok da güzel oldu haa:)) bunu da yapacagım en kısa zamanda.. şu ramazan bir geçsin.. ellerine sağlık canımcım.. sevgiler..

sema öztürk 
 03.10.2007 8:47
Cevap :
Ben baklavayı nişastayla açarım ama su böreği,o nasıl tarifti öyle?İnşallah bu sefer kolay çıkar sudan da fazla yorulmazsın.Afiyetle yemen dileğimle...Sevgiler.  03.10.2007 14:14
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 2315
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster