- Kategori
- Yemek - Mutfak
Su böreği
Yöresel mutfak dendiğinde kendine özgü lezzetinden dolayı Karadeniz mutfağı akla gelenler arasındadır. Zaman içinde çoğu unutuldu bu lezzetlerin. Bunlardan birini hatırlamaya ne dersiniz.
Malzemeler
5 adet yumurta
200 gr beyaz peynir(çökelek peynir)
yarım demet maydanoz
200 gr tereyağ(margarin)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
5 bardak un
Yumurtaları kırarak çırpın.İçine tuz ve bir bardak ılık su ilave edip karıştırın. Unu ekleyerek yoğurun.Hamur haline getirin.Hamuru 12 eşit parçaya bölüp top haline getirin. Tek tek açın. Yufkalar biraz kalın olacak. Başka bir kapta beyaz peyniri ezerek ince kıydığımız maydanozla birbirine karıştırın.Geniş bir tencerede kaynamakta olan sıcak suyun içine tuzu, 1 çorba kaşığı sıvıyağını atın.Açtığınız yufkaları önce sıcak suya ardından da soğuksuya batırıp çıkarın.Suyunu elinizle hafifçe sıkarak süzdürün.3 yufkada bir aralarına tereyağ sürdükten sonra maydanozlu peyniri yufkanın üzerine dağıtın.Tüm yufkaları yerleştirin.Kareler halinde kesin kalan yağla en üstünü yağlayın.200 derecede pişirin.
Afiyet olsun.....