Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Su çatlağını bulur

01.02.2007 00:16:25

Bir milliyetçilik rüzgarıdır almış başını gidiyor. Ama bildiğimiz milliyetçiliklerden değil hele Atatürk milliyetçiliği hiç değil. Bu seferkinden Ermenisi de Diyarbakılısı da nasibini alıyor. Diyarbakırlı olmanın terörist sayılmaya başlaması, yan yana iki şehrin takımının taraftarlarının birbirlerine terörist diye sataşması çok büyük bir tehlikenin ilk çatlaklarıdır. Eğer bu kaos ortamının önüne geçilmezse bu millet her şeyden Türklük onuruna ezici bir pay çıkartıp karşı atağa geçer hale gelecek. Nitekim geldi sayılır. Türklük öyle bir madde ile korunabilecek ya da o kadar kolay kolay erişilebilip de ezilebilecek bir kavram değildir. Bir 301. madde bugün Avrupa’nın temel devletlerinde de mevcut. Niye sürekli bizim ülkemiz de gündeme getirilmesine izin veriliyor? Başbakan çıkıp ta kaldırmayız ama değişiklik yapabiliriz demek yerine niye kesin bir cümle ile bu tartışmalara nokta koymuyor. İnsanların sürekli Türklük onurunu aşağılanmış gibi hissetmesini sağlayanlar bu ülkenin başına neler ördüğünün farkında mıdır bilmiyorum ama 70 milyonun önüne basın yayın aracılığı ile destursuz çıkabilecek sıfata sahip olanlar; seçim yılında bu milliyetçilik rüzgarından yararlanmak amacı güderken daha öldürdüğü şahsın kim olduğunu dünya görüşünü nelere mal olacağını bilmeden cinayet işleyebilecek potansiyel gençleri tetiklemekte olduğunu bir an önce fark etmeliler.Bunun en fark edilebilir örneği tribünlerdeki gençlerdir. Yarın birilerini de sadece Kürt diye öldürdüklerinde Ermenilerden gelen tepkinin aynısı gelecek olursa emin olun bu ülke ortadan ikiye ayrılmaya başlar önüne geçmek için ise çok geç kalmış oluruz.

Bizi en zayıf ama bir o kadarda en güçlü noktamızdan vurdular. Hepimiz Türküz diyebilmek bile olan biten olaylara karşıt bir slogan halini aldı. Oysaki bunu söyleyebilmek en doğal hakkımız ve tavrımız olmalı. Türküz diyen insana ya serseri, cahil, orada burada kavga çıkartan, çete bunlar sıfatı yapıştırıldı ya da biz Atatürk milliyetçisiyiz kılıfıyla entel milliyetçilik yapan sadece gerektiğinde milliyetçi gözükenler yüzünden insanlar Türk olduklarını söylemeye çekinir hale getirildi.Ama bu bastırılmış duygular uzun zamandır çatlak veriyor.

Türk kavramını bu kadar sahipsiz bırakan, aylar önce gelen ihbarları kale almayan, kilit isimler üzerinde herhangi bir strateji geliştirmeyen hükümet şimdi ayıklasın pirincin taşını. Millet Türklüğü koruma tasasına daha fazla düşmeden net tavırlar ve kararlar ile devletin emniyet güçlerinden başbakanına oradan futbol federasyonuna kadar herkes önlemini almalı ve bunu halka göstermeli.

Yoksa gerçekten su çatlağını bulur.

Bir cinayet, bir slogan ve sonrası yaşananlar milletin nasıl parça parça bölündüğünü gözler önüne seriyor. Sokaklardan televizyonlara mitinglere oradan tribünlere kadar herkes paramparça olmak yolunda elinden ne geliyorsa yapıyor.

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..