Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Şu CHP’yi ülkeden sürün bari!?

Daha önce sayın Başbakan’ın; “Kökleri bereketsiz bunların… Cibilliyetsizler… Statükocular… Çaktıkları bir çivi yok, ülkeyi demir ağlarla asıl biz ördük…” dediği CHP; daha önce Suriyeli mültecilerin (daha doğrusu, vatan kaçkınlarının) barındırıldığı Hatay - Apaydın Kampı kapısından kovuldu, şimdi de GATA’ya girmeleri TSK tarafından engellendi, iyi mi?

Haber şöyleydi: “CHP Ankara Milletvekilli Levent Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla GATA misafirhanesinde kalan şehit aileleriyle görüşmeye geldiklerini belirterek; ‘Sabahtan gerekli izinlerimizi aldık. Ama 15 dakika önce aranılarak, bu ziyaretin gerçekleşmeyeceği ifade edildi. Biz de bu gerçekleşmeme nedenini merak ediyoruz’ dedi…

Levent Gök; CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ve CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'dan oluşan heyetle, şehit askerlerin yakınlarının konakladıkları GATA Misafirhanesi'ne geldi.

Heyet adına açıklama yapan Gök; Afyonkarahisar'daki cephane patlamasının ülkeyi yasa boğduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Afyon'a giderek, ailelerin acılarını paylaştıklarını, bugün de GATA misafirhanesinde kalan şehit aileleriyle görüşmeye geldiklerini söyledi.

Ziyaret için sabah saatlerinde izin aldıkları Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı tarafından, görüşmeden az önce aranarak, ziyaretin gerçekleşmeyeceğinin bildirildiğini ifade eden Gök; ''Niçin olmayacağına dair herhangi bir somut gerekçe ifade edilmemiştir. Çok acı bir manzara!.. Milletvekilleri ve partililerimizle, ailelerin acılarını paylaşma duygusu içindeyken, bu paylaşımın engellenmesinin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Mantıklı ve makul bir açıklama da tarafımıza yapılmamıştır'' diye konuştu…(Cumhuriyet/ 8 Eylül 2012.)

Görüyorsunuz işte, her zaman “Bu ülkeyi biz kurduk, Cumhuriyet’i ve demokrasiyi (çok partili hayatı) biz sağladık, devrimleri biz yaptık…” filân diye övünen CHP; bugün kendi kurduğu şehirlerin kamplarına, kendi kurduğu Türk Silahlı Kuvvetleri hastanelerine alınmıyor, kapılardan kovuluyor!..

Bu size normal bir davranış gibi geliyor mu? Başımızdaki iktidarın marifetiyle, CHP Milletvekillerinin kampa girmesinin yasaklaması, TSK’nın başında olan ve yine bu iktidarın atadığı komutanların da, CHP’nin GATA’ya girmelerine engel olması, size etik ve tarafsız bir devlet yönetimi davranışı gibi geliyor mu?

Ne oldu bu ülkeye? Başımıza saksı filân düştü de, bu gördüklerimiz halüsinasyon da, biz mi farkında değiliz, ne!? Onca fütursuzca davranışlarının sebebi ne, bu aba altından sopa gösterenler kim, nereden çıktılar ve kime güveniyorlar?

Bu ülkeyi işgalden kurtaran Yüce Atatürk ve silâh arkadaşlarının yedi düvele karşı “Kurtuluş Savaşı” verdiklerinde, bu genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduklarında, ben daha doğmamıştım. 1951 doğumluyum. 1946’da çok partili hayata geçildiğinde yoktum, ama CHP’yi kıyasıya eleştirip - kötüleyerek, bunu halka da yutturan DP’nin tek başına iktidara geldiği 1950’den bir yıl sonra doğduğumdan, ben CHP’nin bu ülke için neler yaptığını gözlerimle görmedim!? Bu partinin bizler için yaptığı hizmetleri okullarda öğrendim, kurulduğundan beri CHP’li olan ailemden duydum!

Her törende elimizde özgürce tuttuğumuz bayrak, gururla söylediğimiz İstiklâl Marşı; pantolonlu ve kasketli erkekler, başı açık kadınlar; kibritini, tuzunu, tütününü kullandığımız TEKEL, okul önlüklerimizi dokuyan bez fabrikaları, yani Sümerbank; TCDD, ulusal gururumuz İş Bankası, Et – Balık Kurumu, okullar, hastaneler, limanlar, köprüler… filân, hep CHP’lilerin eserleri imiş!.. İşte o CHP de, bu ülkeyi kurtaran, kuran Atatürk ve arkadaşlarının ortaklaşa fikirleriyle yaratılan ilk parti imiş…

E bunları öğrenince, mecburen bu Ata emaneti partiye gönül verdik tabii… Üyesiyiz ve yönetimlerinde yıllarca görev yaptık. Mantar gibi bitiveren, hemen sonra toz oluveren çok partiler gördük! Bu partileri tek başına iktidara getiren aziz milletimizin kısa süredeki pişmanlıklarını ve feryatlarını da çok gördük!

O iktidarların “rejimle” bir sorunları yoktu, verdikleri sıkıntılara bu yüzden hep katlandık.

Ama bu sefer durum başka! Ülkenin ayakları yerden kesilmek üzere!.. Tüm komşularımızla kavgalıyız! Toprak ve tek millet bütünlüğümüzü, terör ve rejim değişikliği endişesi bozmaya başladı. Ülkede Cumhuriyet sonrası kurulan ne varsa sattılar! Her fırsatta eskiyi ve Osmanlıyı övüyorlar! İktidardakiler, başarısızlıklarının tüm faturasını da CHP’ye kesip, demediğini bırakmıyorlar!

Bu ahval şerait içinde dahi; eğer ülkenin kurtuluşu için CHP’ye bir görev düşüyorsa, burada istenmiyor, artık lüzumsuz görülüyor ve size takoz oluyorsa; ülkenin selâmeti için, CHP’liler olarak yine diyet ödemeye hazırız! CHP’yi yurt dışına sürgüne gönderip kurtulun ve ülkeyi bunlardan kurtarın! Ne diyorsunuz, okey mi!?

Hiç merak etmeyin ve unutmayın; o CHP ki, orada da küllerinden nice Atatürk ve İnönüler çıkarıp; size rağmen, yine bu ülkeyi kurtaracak ve yeniden çağdaş şekilde inşa edecektir!.. Çünkü bu partinin kılavuzu “Okyanus Ötesi Kargaları” değil; Öz Atamız, Babamız, Öz Be Öz Türk Olan Mustafa Kemal Atatürk’tür!..                    

Sakin KOŞAR…

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..