Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '08

 
Kategori
Sinema
 

Su Dünyası

Su Dünyası
 

Su Dünyası/Waterworld (1995): Kevin Reynolds'ın yönettiği, Kevin Costner'ın başrolünü üstlendiği 229 milyon dolar bütçeli film, sinema tarihinin en pahalı yapımları arasında yer alıyor. Film için dünyanın sular altında kaldığı set özel olarak kurulurken, yapımcıya servete mal oldu. Ancak film gösterime girdiğinde büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Costner'ın “gişe gemisini” batıran film, yapımcısına 86.8 milyon dolar kaybettirdi.


Sinema tarihinin en çok zarar eden filmlerinden biri olarak sinema tarihe adını yazdıran bu film aslında zamanlama hatası olarak yayına girmesinden dolayı hem yönetmen hem de Costner için şanssızlıktı. Bundan 14 yıl önce çekilmiş bir film. Yani küresel ısınmanın bu kadar gündemde olmadığı zamanda. Konu olarak çok güzel bir film. Ufak tefek kusurları olabilir. Türkiye'de izleyici tarafından genelde olumlu notlar alan bir film. Anlam olarak içeriği önemli mesajlar veren film günümüz şartlarında gösterime girmiş olsa zarar değil de gişe rekorları kıracağına eminim. Bir parça toprak ve bir bardak su için insanların neleri göze aldığını gösteren bir film.


Rahmetli Kemal Sunal'ın bir filminde çocuklar kaçırmıştı Kemal Sunalı. İçlerinde bir senaryo yazan çocuk vardı. Bir cümlesinde şöyle diyordu. " Yazdığın senaryodan hiç kimse birşey anlamasın ki sanat yapmış olasın."
O yüzden de bu film tutulmadı galiba.

Sinema yapımcıları bu şekil mesaj veren anlamlı filmleri zamanlama olarak iyi seçmeleri gerekir diye düşünüyorum. Yoksa güzelim mesajlar boşa gitmiş oluyor ve değeri sonradan bilinse de iş işten geçmiş oluyor.

 
Toplam blog
: 4
: 1781
Kayıt tarihi
: 14.02.08
 
 

1979 doğumluyum. Üniversiteyi yarıda kesmek zorunda kaldım, zamanım olmadığı için. Aile şirketinde Y..