Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

30 Haziran '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şu görülür insan teninde neler, neler, gizli!..

Şu görülür insan teninde neler, neler, gizli!..
 

Allah isteseydi böyle de olurdum!


Gönüller Sultanı Mevlana felsefesinden çıktım da yola, neler, neler gördüm; insan teninin renginde de türlü, türlü hayırlar ola ...

Keşke gerçek olmasalar da masal olsa bazı anlatılanlar... Böyle bir anlatıdan yola çıkmak istedim, ders almanın erdemini öğrendiğimle...

İnsanların çeşitliliği kadardır ruhların azlığıyla çokluğu...

Yani; ''Ne kadar insan, o kadar ruh!''

Sayıları Allah tarafından bilinen bazı ruhlar, yeryüzü dünyasına gelmeden önce; ayıplarla, suçlarla dolu imişler.. Fakat ana rahminde yaşam sürdükleri için insanlardan saklı imişler.. Bu sebeple ruh kaza ve kader hükmüne boyun eğer, daha ezel meclisinden, bu yeryüzü alemine ''ayıplı'' bir ruh olarak seyredermiş..

''Kötü kişi daha anasının karnında iken kötüdür.'' Fakat bu gibilerin halleri, bedenlerindeki belirtilerden anlaşılır, bilinirmiş..

Beden, daima can çocuğuna gebe olarak var edilmiş.. Yani bir ömür boyu onu vücut rahminde taşır, besler; ölüm ruhun bir başka aleme doğma olayının sancılarıymış..

Ahiret alemine göç eden ruhlar, yeryüzünde bir kişi öldüğü zaman; ''Bakalım şu beden rahminden doğacak ruh, sevinerek mi? Korkarak mı doğacak? Bizim dünyamıza doğacak ruh nasıldır? Güzel midir? Çirkin midir?'' diye bekleşip dururlarmış.

Çirkin, kara yüzlüler, ''O çocuk bizimdir.'' derlermiş. Güzel, beyaz yüzlüler ise; ''Hayır, gelen pek güzeldir.'' diyerek sevinirlermiş, onu kendilerinden sayarlarmış.

Yüzlerden suret alemine, bu dünyaya mahsus olan renk maskesi düşermiş; artık beyaz yüzlü ile kara yüzlü arasındaki ayrılık, aykırılık kalmaz. Ruh, sureti (iç yüzü) ile görünürmüş. Artık iyilik ve kötülük gizlenmez olurmuş.

Eğer ruh, kara yüzlü suçlulardan ise, (zenci gibi) azap melekleri onu alır götürürlermiş. Ak yüzlü mutlulardan ise Allah'ın rahmet melekleri onu karşılarlar, aralarına alırlarmış..

Ruh can dünyasına doğmadıkça, onun nasıl olduğunu bilmek, dünyadaki en zor işlerden birtanesiymiş.. Bir bebek, doğmadan bilen, tanıyan çok azmış..

Bunu ancak ve ancak Allah'ın izni ile bakıp gören anlarmış.. Böyle olan kişi insanın ve eşyanın gerçeğine, iç yüzüne doğru yol alırmış.. Hiç Allah'ın hikmetinden sual olunur mu? Olunmaz! Bazı insanları ''en güzel'' şekilde yaratır, en güzel rengi verirmiş. Bazı insanları da ''aşağının aşağısı'' yaratır ve ona en çirkin rengi verirmiş..

Hiç Allah'ın aynası ile terazisi yalan söyler mi?

*

*

*

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

*

*

*

Facebook: Sabiha Rana | Facebook

Facebook : http://www.facebook.com/sabiha.rana

Twitter: http://twitter.com/#!/sabiharana

YouTube: Sabiha Rana adlı kişinin profil resmiSabiha Rana

İletişim: sabiharana@sabiharana.com

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..