Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Su hayattır satılamaz

Su hayattır satılamaz
 

...


Su bütün canlıların ihtiyaç duyduğu bir doğal kaynaktır ve satılamaz. Bu doğal kaynak ticari bir meta haline getirilmeye çalışılıyor. İstanbul’da toplanan 5. Dünya Su Forumu’nun amacı, 1992’de Dublin’deki BM Su ve Çevre Konferansı’nda alınan ‘suyun ekonomik bir mal olduğu’ kararını meşrulaştırmak ve 2000’de Lahey’deki 2. Dünya Su Forumu’nda açıklanan hedefleri hayata geçirmektir.

Dünya su kaynaklarının yönetimini ele geçirmek dünya su politikasının temelini oluşturuyor. Su kaynaklarını yöneten, o alanın tekelini eline geçirecek ve o alanın hakimi olacaktır. Dünya Su Forumu’nda “İstanbul Kentsel Su Mutabakatı” imzalanacak ve Türkiye'de su kaynakları ve su hizmetleri şirketlere satılacak.

Pazar günü ve pazartesi günü, 5. Dünya Su Forumu protesto edildi. Çeşitli sendika ve demokratik kitle örgütleri ve Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu tarafından şu talepler dile getirildi: “Su yaşamdır, yaşamlarımız satılık değil”, “Su hayattır, satılamaz”, “Su geleceğimizdir, sattırmayacağız”, “Su hayattır satılamaz”, “Herkese yeterli su”.

 
Toplam blog
: 137
: 1141
Kayıt tarihi
: 14.12.07
 
 

Aklımda sevdiğim şairlerden mısralarla yürüyorum. Yürümeyi unutmuş ve yeniden öğrenen bir çocuk gibi..