Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Su koyun bir kaba her sabah...

Su koyun bir kaba her sabah...
 

Havalar ısındı, herkesin ağzında ‘’ bu yaz kurak geçecek’’ lafı. Çocuğu olanlar daha bir endişeli ‘’ya! su kesintileri başlarsa.’’ Ağaçları kıtır kıtır kestiren belediye başkanları ne yasak uygulayacaklarını düşünmeye başlamışlar.

İnsanız, kendimize dokununca derdin mihneti birden pek ilgili oluveriyoruz herşeyle. Oysa, her yaz hayvanlar için kurak geçer. Kedilerin, köpeklerin hatta kuşların içecek bir damla suları olmaz. Oysa susuzluk ilk önce onları öldürür ve onlarda ancak su bulurlarsa temizlenebilir, hasta olmadan yaşayabilir.

Her gün uygun bir yere kap koymakla sayısını bilemediğiniz hayvana yardım etmiş olursunuz. Siz görmeden, bilmeden usul usul gelir ve içerler o suyu. Bir de o su kaplarını alıp atan manyaklar çıkacaktır mutlaka. En azından benim yaşadığım yerlerde öyle. Bu nedenle daha uygun yerlerde bulundurmak faydalı olacaktır.

Hayvanların nasıl olsa yiyecek bulduğuna inanan inanlar var, inanmayınız. Eğer kol kanat gereni yoksa sokak hayvanlarının yiyecek bulma şansı sıfıra yakındır. Artık çöpler kapalı, cam parçalarıyla, molozlarla dolu iğrenç bir halde. İş yerleri ise hayvanları kollamaktan çok uzak. Son iki ayda beş kedi buldum; yiyecek bulamadığı için ölmek üzere olan. Bir tanesi hala kafasını düz tutamıyor, hasar kalmış.

Kaplara su koyalım. Yiyemediğimiz yemekleri paket yaptırıp sokak hayvanlarına verelim. Evdeki artan ekmekleri poşetlere koyup bağlamayalım. Bunun yerine uygun bir yere kuşlar için koyalım. Barınaklar çok zor durumda. www. Clubsafari. com.tr adresinden bağış yollayabilirsiniz. Evcil hayvan dükkanlarından kilosu üç milyona mama alınıp sokak hayvanları için uygun yerlere konabilir. Unutmayalım ki hergün işe giderken yollarda araba çarpıp ölmüş hayvanlar bölgelerinde bir kuru ekmek bulamadıkları için o yollarda can veriyor. Can kıymetli! Ya, onların canı?

Meşhur sözü bilirsiniz. ‘’merhamet etmeyene merhamet olunmaz’’ sevgi dolu günler diliyorum.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..