Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Seçim
 

Şu sandık meselesi

Şu sandık meselesi
 

2010 yılındayız ve teknoloji son sürat almış başını gidiyor. İnsanlar uzaya gidiyorlar, fabrikalarda insanlar yerine robotlar çalışıyor ama biz halen oy vermek için sandık başına gitmek zorundayız. Üstelik sadece ikamet ettiğimiz yerdeki sandıktan oy verebiliyoruz.

Neyse ki tekrar oy verilmemesi için parmak üzerine mürekkep sürme uygulamasını kaldırdılar yıllar sonra. Bir çok konuda maalesef teknolojiyi çook geriden takip ediyoruz.

Ramazan bayramı bitimine denk gelen Pazar günü, yani 12 Eylül tarihi, referandum için oy kullanma günü ilan edildi. Koskoca yıl içerisinde başka gün mü kalmadı da bu özel gün seçildi. Yine binlerce seçmen oy veremeyecek. Bu insanların hiçbir günahı yok ki. Kimisi memleketinde olacak, kimisi dönüş yolunda, kimisi tatilde..

Hadi Internet üzerinden TC Kimlik numarası girişi yaparak oy verme yönteminden vazgeçtim geçtim ama bu insanlar neden bulundukları yerdeki sandıklardan oy veremiyorlar? Bunu ayarlayabilmek bu kadar mı zor? Ya da bazı kesimin işine mi böyle geliyor acaba?

Bir diğer konu da insanların neye oy vereceklerini bilmemeleri. Anayasa değişikliğinin kabulü veya reddi için değil de sevdiği parti için oy verecek toplumumuzun bir çok kesimi. Batıdaki okumuş, aydın kesimin bir kısmı bile olaya bu yönde bakarken , doğudaki kültür seviyesi çok daha düşük olan insanlar neye, niye oy verirler hiç anlamam. Zaman zaman Aysun Kayacı’ya hak vermemek mümkün değil.

Umarım ülkemiz için en hayırlı sonuç ortaya çıkar ama bu referandum sonucunu hiç bir parti ve parti başkanı zafer olarak ilan etmemeli. Bu sadece halka sorulan bir sorunun halk tarafından yanıtlanmasıdır. (En azından öyle olması gerekiyor). Yani bu oylamada Evet oyu veren hiç kimse iktidar partisi yanlısı, Hayır oyu veren hiç kimse de muhalafet partisi yanlısı olarak görülmemelidir.

Hayırlı seçimler Türkiye...

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..