Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '10

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Su Şehri Termal

Su Şehri Termal
 

Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmak için söylenecek her şey klişe kalıyor. Yurdumuzun cennet köşelerinden biri de Atatürk’ün " Burası geleceğin su şehri olacaktır ! " dediği Yalova Termal.

Termal’de bir çok tesis bulunuyor. Ayrıca gezilecek görülecek harika yerler var. Hem gençlik turizmine hem de termal turizme hizmet ediyor.

Atatürk Köşkü: Atatürk’ün bir çok önemli kararları aldığı bu köşkteki eşyalar İstanbul’daki saraylardan getirilmiş. Şu an müze olarak restore edilmiş.

Aşıklar Yolu: Uğuruna inanılan bir yer, Aşıklar Merdiveni birde çeşmesi var. Bu yörede yetişen sebze meyvelerin yöre halkı tarafından kurulan pazarda satılıyor.

Doğal Güzellikleri:

Üvezpınar’dan Su Düşen Şelalesine giden güzergah üzerinde doğa yürüyüşleri düzenleniyor. Burada kalınacak bir çok pansiyon var. Delmece Yaylası, Dipsiz Göl, Gökçe Baraj Gölü etrafında da bisiklet ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Yaylanın etrafındaki çam, meşe, ıhlamur ve kestane ağaçlarından oluşan orman doğanın tüm renklerini içinde barındırıyor.

Gölçe Baraj Gölü’nün tam üstünde çok yeni ve Modern bir tesis bulunuyor: Yalova Termalium

Termalium’un baraj gölünü, İstanbul’u, güzelim kestane ve ıhlamur ormanlarını ve etrafındaki küçük köyleri gören olağanüstü bir manzarası var. Özellikle geceleri İstanbul uzaklardaki bir ışık deryası gibi. Sanki bu dünyaya ait olmayan bir cennet imgesi oluşturuyor.

Tesis muhteşem bir teknolojik alt yapıya sahip. Işıklandırması müthiş. Geceleri otelin silueti sürekli renk değiştiriyor. Çevreyle de dost bir tesis; modern artıma tesislerine sahip.

Tesisin içinde bir spa merkezi bulunuyor. Tesiste termal su hamamları, buhar odaları saunalar, açık kapalı havuzlar var. Özellikle açık termal havuz sayesinde kar yağarken bile yüzmek mümkün .Spa merkezinde son teknoloji ürünü cihazlarla terapi uygulamaları var.

Tesisin en güzel yanlarından biride çalışan personelinin güler yüzlülüğü ve konukseverliği. Mutfağı da çok zengin. Çok çeşitli yemek alternatifleri sunuyor. Otel ziyaretçilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek konfora sahip bunun yanında tesisteki termal suyun bir çok faydası var.

*romatizmal hastalıklar

* Dolaşım sistemi sorunları

* İdrar yolları ve safra kesesi taşları

* Cilt hastalıkları

*Ameliyat Sonu yaralarının iyileşmesi

* Kadın hastalıkları ve kısırlık

* Siyatik ve her türlü nevralji

* Çeşitli felçler , Adale hastalıkları

Yalova Termali ziyaret edin.Hem zihinsel hem de fiziksel olarak olarak yenileneceksiniz.

 
Toplam blog
: 72
: 3894
Kayıt tarihi
: 20.09.09
 
 

Evli bir çocuk annesiyim. Eğitim alanında çalışıyorum. Felsefe, sosyoloji, edebiyat alannda atöly..