Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şu sıralar beyaz renge çok ihtiyacımız var!

Çocukluğumdan beri beyaz renge karşı her zaman aşırı bir ilgim olmuştur. Tüm dünyada da beyaz rengin hiç bir zaman modasının geçmediği bilinir.

Neden vazgeçelim ki? Görülebilir dalga boylarında ki tüm renkleri içine alan  beyaz renk "saflığı" temsil eder. Hatta Newton bile bu beyaz renk üzerine çalışmalar yaparak, beyazın tüm renklerin karışımı olduğunu ispatlamış...

En mutlu günlerimizde beyazlar süslerimiz olmuş, gelinlerimiz beyazlar içindeki elbiseleri ile evliliği için taptaze yeni bir sayfa açıyorum demiş. Mutluluğumuz daim olsun der gibi yüz yıllardır bu rengi tercih etmişiz.

Başımıza gelen musibetlere karşı dayanma gücü içinde beyaz renkli elbiseler  tercih etmemiz gerekir. Çünkü beyaz renk size ayrı bir soğukkanlılık ve öz güven verecektir. Ayrıca sizin düşünme gücünüzü ve hayal dünyanızı da arttıracaktır. Uzlaştırıcı hoşgörülü kişilik özelliklerinizin de ön plana çıkması demektir beyaz.

Politikacıların da en çok tercih ettikleri renklerden biridir beyaz. Kendilerinin güvenilir ve dürüst oldukları izlenimini vermek isterler.

Beyaz rengi tercih eden insanlar gereğinden fazla titizdir, sadece kendilerine karşı değil karşısındaki insanların davranışlarına da dikkat ederler. Siz siz olun beyaz seven bir kişinin yanında çok daha dikkat edin davranışlarınıza.

 Yada beyaz renk gençlik iksiri gibi bir şeydir. Çok daha genç görünmenize yardımcı olacak, ek bir enerji verecektir.

Odanızın darlığından şikayet ediyorsanız, hemen odanızın rengini beyaza boyamalısınız. Çok daha geniş ve refah bir hale dönüştüğünü göreceksiniz. Küçük mutfaklar ve banyolar için ilk çaredir beyaz renk. Ya da oturma odalarınız beyaz renkli ise gözlerinizin dinlenmesine de bire birdir.

Hastanelerde beyaz önlüklü doktorları ve hemşireleri gördüğünüz zaman size ayrı bir manevi destek hissedersiniz. Çünkü beyaz sağlık demektir, sıhhatli ve enerjik bir yaşamı hissettirir. İlaçlarınızı aldığınız zamanda dikkat edin , hemen hemen bütün ilaçların kutuları beyaz renge bürünmüşlerdir. Şeker hastası iseniz, ve ya bağırsaklarınızda ya da akciğerinizde  problem var ise beyaz tonları tercih etmeniz önerilir.

Barış güvercinlerde beyaz renklidir, ya da savaşlarda teslim olmak isterseniz beyaz bayrak teslim olduğunuzun işaretidir.

Beyaz gülü sevdiğinize verecekseniz, karşınızdakini çok masum ve sadıkane sevdiğinizi belirtiyorsunuz demektir, eminim karşınızdakinin gönlünü daha beyaz gülleri elinde gördüğünde almışsınızdır bile.

Ülkelerden ülkelere göre de değişiklik gösterebilir bu asil renk. İslamiyet'te kefenimiz beyazdır, Japonlarda ölümü hatırlatır. Çinliler beyazın matemi çağrıştırdığına inanırlar. Asya ülkelerinde yaslığı, Hindistan'da aşırı mutluluğu, Afrika'da zafer ve saflığı temsil eder.  İtalya'da çocukların ölümünde giyilir.

Sonuç olarak, beyaz renk her zaman giyilmesi gereken renklerden; özelliklede şu zamanda beyaz renk giymeye, beyaz görmeye o kadar çok ihtiyacımız var ki...

 
Toplam blog
: 233
: 209
Kayıt tarihi
: 12.12.13
 
 

Prof. Dr. Hamdi Temel, 1966 yılında Sorgun'da doğdu, İlk ve orta öğretimini Sorgun'da tamamladı v..