Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Su sorunu bitecek

Su sorunu bitecek
 

Küresel ısınma nedeniyle atmosfere yükselen su, yağmur ve kar olarak geri dönecek. Yağışlar bugüne değin gördüklerimizden daha çok olacak. Bir kaç kuşak önceden anlatılagelen; eskiden çok kış olurdu sözünü aratacak kış ve yağışla karşı karşıya kalacağız. Konutlar yağan karla kapanacak...Baraj kapakları taşma tehlikesine karşı sürekli açık tutulacak, kısa sürede barajlar sığlaşacak ve kaybolacak. Anadolu'da keserek, yakarak orman bırakmadığımız için gelecekteki yağışlar nedeniyle yüzeydeki toprak akıp gidecek. Gelecekte su değil toprak erozyonu/aşınması ve çölleşme sorun olacak.

Mutlaka siz de okumuşsunuzdur; Halikarnas Balıkçısı 'Cevat Şakir Kabaağaçlı' kitaplarında, Anadolu'da var olan, gezginlerin söz ettiği-İstanbul-Ankara arasındaki ya da İzmir çevresindeki ormanların kaybı nedeniyle toprak erozyonu, bataklıklar oluşması ardından sivrisinek ve sıtma kıranının geleceğinden 1970'lerde söz eder.

Bu yıl Kuzey Afrika'da görülen seller, ABD, Çin ve Hindistan'da görülen seller geleceğin habercisi.

Peki biz ne yapabiliriz? Bu soruyu başka bir yazımda yanıtlamak istiyorum. Ancak genel bir yanıt olarak 'Birşey yapmaya gerek yok.' Dünya gereğini yapıyor; insanın yaşamasına olanak sağlayan sıcaklık aralığı çok dar, ateşini yükseltiyor. İnsanlar 20 santigrat derecelerde mutlu oluyor, 30-40 santigrat dercelerde serinlemek için denize giriyorlar... Sıfır ve altındaki ısılarda kendimizce çözüm buluyoruz ancak su donarak hücreyi patlattığı için bitkiler yaşayamıyor...Dünya, insanların yaşamalarına, çoğalmalarına sınır getirmek istiyor...

 
Toplam blog
: 20
: 2287
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

Merhaba, Yıllardır okumaya ve yazmaya çalışıyorum.  'Blog' teknik olarak yazı ve fotoğraflarımı i..