Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Su üstüne yeni çıkan güzellik.. Şavşat

Su üstüne yeni çıkan güzellik.. Şavşat
 


Tarih açısından çok zengin olan Artvin Şavşat ilçesi, doğal güzellikleri nedeniyle de son zamanlarda turizm açısından değer kazanmaya başlayan yerlerden biri haline geldi.

Bu olağanüstü tarih ve tarihi zenginliklerin korunması ve restorasyonu Şavşat için çok ama çok önemlidir.

Bozulmamış doğal ormanları, yaylaları, gölleri, dereleri, ilgi çekici jeolojik özellikleri ile Şavşat turizm potansiyeli yönünden büyük potansiyeline rağmen turizm gelirinden Türkiye"de en az pay alan yörelerin başında gelmektedir.

Konaklama altyapısı yok denecek kadar az olan ilçede bilinçlice yapılacak turizm yatırımlarının katkısı çok büyük olacaktır. Kültür, doğa, gelenek ve görenekleri koruyacak Şavşat koşullarında modern organik tarım ve hayvancılık başta olmak üzere üreticiliği yeniden tetikleyecek bilinçli bir turizm politikasına ihtiyaç vardır.

Şavşat ilçesi akarsu bakımından da oldukça zengindir. İlçede çok sayıda buzul gölü bulunmaktadır. Bu göller nispeten küçük göllerdir. Göllerin en büyüğü Karagöl dağlarında bulunan ve bu dağa kendi adını veren Karagöl’ dür. Bol miktarda alabalık bulunan gölden sulama amaçlı olarak yararlanılmaktadır.

Meşeli Köyü orman içi mevkiinde Milli parklar kapsamı içerisinde bulunan ikinci bir karagöl mevcut olup piknik, mesire yeri özelliğine sahiptir. Pınarlı köyü yakınlarında Balık Gölü, Arsiyan yaylasında ise Kız Gölü, Boğa Gölü ve Koyun Gölü isminde göller bulunmaktadır.

Şavşat ilçesi Akarsu bakımından zengindir. İlçede çok sayıda buzul gölü bulunmaktadır. Göllerin en büyüğü Karagöl dağlarında bulunan ve bu dağa kendi adını veren Karagöl’ dür. Bol miktarda alabalık bulunan gölden sulama amaçlı olarak yaralanılmaktadır. Meşeli Köyü orman içi mevkiinde Milli parklar kapsamı içerisinde bulunan ikinci bir karagöl mevcut olup piknik, mesire yeri özelliğine sahiptir. Pınarlı köyü yakınlarında Balık Gölü, Arsiyan yaylasında ise Kız Gölü, Boğa Gölü ve Koyun Gölü isminde göller bulunmaktadır.

İlçe dahilinde şifalı maden suları mevcuttur. Bunlardan Çermik-Çoraklı Köyü sınırları içerisinde bulunan sıcak su kaplıcası romatizmal hastalıklara iyi gelmektedir.

Bu kadar zenginliğe, hem doğa hem tarih olarak bu denli zenginliğe sahip olan Şavşat ilçesi için yapılacak olan yatırımlar, gelecekte buradan turizm açısından yarar sağlayacaktır.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/6131-tarh-tarh-yerler-su-ustune-yeni-cikan-guzellik-avat.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..