Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

SU

SU
 

Yıllarca, Emel Sayın Yağdır Mevla’m Su şarkısını söylerken duygulandı, ağladı, dinleyenleri de duygulandırdı, ağlattı.

Çünkü su doğadaki her canlı için şarttır. Susuz havasız hiçbir canlı yaşayamaz. Su hayattır, su ferahlıktır. Heyecanlanana su içirilir, bayılanın yüzüne, boynuna su serpilir ayıltmak için, boynunu bükmüş çiçeğe canlansın diye su verilir. Su güzeldir deniz, göl, nehir, çağlayan havuz kısacası gördüğümüz her su manzarası bizi sakinleştirir, romantikleştirir. Ruhumuzu okşar ve yıkar.

Daha saymakla bitiremeyeceğim nimetleri, güzellikleri olan “SU” ilk defa dün (19.02.2008) televizyonda öğlen haberlerinde izlediğim görüntüsü ile bende nefret uyandırdı. Olmaz böyle şey diye isyan ettirdi. Hoş SU’nun ne kabahati var. Kabahat onu kullananda ve kullanış biçiminde.

Biliyorsunuz çok uzun zamandan beri TEKEL sigara işletmesi özelleştirilmeye ve satılmaya çalışılıyor. Gıda – İş sendikasına bağlı 4000 kadar işçi özelleştirme binasının önünde toplanıyor ve protesto ediyor. Polis topluluğu dağıtmağa çalışıyor, direniyorlar, polis biber gazı sıkıyor dağılmıyorlar, göstericilerin üzerine panzerlerle tazyikli su püskürtülüyor. Su o kadar tazyikli ki ne ayağa kalkabiliyorlar, ne kaçabiliyorlar yerlerde ilaç sıktığımız zaman böceklerin çırpınışları gibi çırpınıyorlar. GÖRÜNTÜ DEHŞET VERİCİ. Dün Ankara’da o saatlerde meteorolojinin söylediğine göre - 8°. Havanın soğuğu, ıslanan elbiseler, ertesi gün gazetelerde bu olay gereğince yer bulmadı.

Türkiye’nin Cumhuriyetin tüm ekonomik kazançlarını hiç pahasına satmayı hedefleyen özelleştirme politikasına karşı çıkmanın cezası büyük. Hele karşı çıkan Emekçi olursa bu ceza nerede ise zaturreden ölüme kadar uzanıyor.

YORUM SİZİN …………………………..

 
Toplam blog
: 28
: 625
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

Çok, çok, çok yıllar önce Ankara'da doğmuşum. İlk,Orta, Lise ve Yüksek Öğrenimimi,çalışma hayatımı, ..