Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Müzik
 

Suat Sayın, Hatıralardaki Ses...

Suat Sayın, Hatıralardaki Ses...
 

Suat Sayın, Resim: İnternet


Meraklarımdan biri de eski bir pikapta eski bir plaktan eski sesleri dinlemek. Ben bunu severek yaptığım bir hobi haline getirdim. Sizede öneririm. Çocukluk yıllarına dayanan bir geçmişe sahip bir alışkanlıkta diyebilirsiniz ya da yaşlanmanın verdiği nostaljik takıntı diyede adlandırabilirsiniz. Tüm tanımlamalar ve nitelendirmeler kabülüm yeterki çızırtılı seslerle ağır aksak dönen tablalarda kundaklanıp hayat bulan ve kulaklarımı dolduran sesleri kesilmeden daha uzun yıllar şarkılar söyleyip hatıralarımı canlandırmaya devam etsinler. Tek arzum bu.

Plaklardan ve eski şarkılardan söz edipte Suat Sayın adını anmadan geçmek olmaz. Bu en azından vefasızlıkla nitelendirilse bile bence an ağır suçlar arasında anılmalıdır( biraz ağır oldu ama beni anlayanlarınız bana hak verecektir inanıyorum). Suat Sayın, 1932 yılı İstanbul -Fatih doğumlu Müziğe 12 yaşında ud çalarak başlamış Vefa lisesi mezunu 1952 yılında Ankara radyosunda udi olarak görev yapmış. Daha sonra stajer sanatçılara Nota , usül ve makam dersleri vermiştir.

1958-59 yıllarında beste çalışmalarına başlamıştır. Kendinden öncekilere hiç benzemeyen ses yapısı, müzik anlayış ve esereleri ile müzik tarihimizde ayrı bir yere sahiptir. Onun bestelerini ve şarkılarını dinleyipte kendinden bir şeyler bulmayan varmıdır.

Gönül isterki adına yarışmalar düzenlenip, eserlerinden oluşan müzeler kurulsa.

Elinde Suat Sayın plakları bulunduranlar ne mutlu sizlere. O plaklara gözünüz gibi bakın ara sıra dinleyip onlara can vermeyi de ihmal etmeyin sakın.
Hatıralardan seslenen Suat Sayın senin sesini hep gür ve pürüzsüz olarak hatırlayacağız.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..