Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

07 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

ŞUBAT Ayı Burç Yorumları 2010 - Astrolog İrem Su Yorumluyor..

ŞUBAT Ayı Burç Yorumları 2010 - Astrolog İrem Su Yorumluyor..
 

İnternet Görseller


2010 Şubat Ayı Burç Yorumları Astrolog İrem Su Yorumluyor..

Koç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Mars geri hareketine dikkat!

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında devam edecek Mars geri hareketinden son üç aydır sürekli bahsetmekteyim. Bu önemli oluşum, aşk anlamında kendinizi ortaya koyabilme gücünüz üzerinde yavaşlık anlamına geliyordu. Bu durum hareketlerinizin kısıtlanması ve enerjinizin içe yönelmesi demekti. Yani bir şeyler yapmak, eylemde bulunmak yerine içinde bulunduğunuz durumu gözden geçirmekti. Mars astrolojik olarak isteklerimizi elde etmek adına savaşma gücümüzdür. Geri hareket dönemlerinde bu güç azalır ve içe yönelir. Bu bir içsel yüzleşmedir. Eğer kızgınlık ve öfke şeklinde dışa sunulursa tabii ki yanlış ve gayet sıkıcıdır. Ancak tam tersine kendi kendinize sorular sorarak durumunuzu tespit etme ve bu tespite göre yapacaklarınızı şekillendirme tarzında olursa son derece olumludur. Mars gezegeninin geri hareketi her burçta aynı anlama gelmez. Aslan burcunda geri gittiği dönemlerde özellikle aşk hayatınızla ilgili mevzular ön plana gelmeye başlar. Kendinizi ifade gücünüzden tutun da yaşadığınız ilişkiye kadar her şey değerlendirme altına alınır.

Bu enerji altında özellikle dikkat etmeniz gereken konu, yeni bir ilişki konusunda temkinli olmanız, karşınızdaki kişiyi her anlamıyla gözden geçirmeniz, tutkularınızın esiri olmadan önce bu aşka belli bir süre tanımanızdır. Çünkü geri hareket dönemlerinde acil kararlar almak sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Geri hareket dönemleri iki yılda bir tekrarlandığı için son derece önemlidir. Planlarımız üzerinde birebir etkili olduğundan, aşk hayatınızla ilgili konularda yenilikte bulunmak zor ve gayet sakıncalıdır. Bu dönemde yapılması gereken yaşadığınız ilişkiyi gözden geçirmek veya aşka bakış açınızı ele almak, eski kararlarınızı gözden geçirmek, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmek için eksikleriniz, yanlışlarınız veya hatalarınız konusunda etraflıca düşünmektir. Sabırsızlık dönemin en zorlayıcı yanlarından birisidir. Ancak eylemde bulunmak yerine içimize atarak biriktirmek gibi bir durum da söz konusudur. Hatta birikenlerin geri hareket sonrası açığa çıkarılması haline sıkça rahatlayabiliriz. Bu dönemde nelere izin var derseniz, sadece ve sadece eski anlaşmazlıkları çözmeye çalışabilir ve uzun süredir planlananları yürürlüğe koyabilirsiniz şeklinde özetleyebilirim. Dönem içinde karşınıza çıkabilecek yenilikler içinse beklemeniz yararlıdır.

10 Şubat tarihine kadar, Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek, ciddi ilişkiler ve evlilik evinizin yönetici gezegeni Venüs gezegeninin seyri sizler açısından hoş bir etki olarak göze çarpmakta. Venüs bu burçta sosyalleşmenin işaretidir. Arkadaşça paylaşımlar ön plandadır. Bir Koç burcu için bu dönemin ifadesi ne olabilir? Birlikte gözden geçirelim. Öncelikle Venüs denilince akla ilk gelen özel bir insanla bağ kurabilmek, bütünleşebilmek, ortak bir payda oluşturabilmek demektir. Kova burcunda ilerleyen Venüs dönemlerinde ise, kişi bağımsızlığını daha fazla ön planda tutabilir. O yüzden de, belirli bir mesafe koymayı tercih edebilir. Çünkü aşk konusunda asi bir çocuk gibi hareket etmekten yanadır. Bu doğal olarak isteklerini elde etmekten hoşlanan siz Koçlar için daha çok kişiyle tanışabilmek, ciddi ilişki anlamında değil sadece belirli bir noktaya kadar paylaşımda bulunacağınız, arkadaşlıklar kurabilmek, sadece kendi dar çevrenizde değil tüm dünyayı kucaklayacak kadar sosyalleşmek arzusu duyarsınız. Denemek, hissetmek, ele geçirmek ve çabucak sıkılmak gibi doğal özelliklere sahip olduğunuz için(doğum haritanızdaki etkilere göre değişir) bu durum sizin için kaygı yaratmaz.

İlişkisi sağlam temele oturmuş, sevgi birliği sağlam olan Koçlar bu dönemde, partnerleriyle arkadaşlık olgusunu ön planda tutarak birlikte aktivitelerde bulunabilir, ortak zevklerinin tadını beraberce çıkarabilirler. Sosyal hayatın içinde, dostlarıyla birlikte paylaşımda bulunmak onlar için vazgeçilmez bir zevktir. İlişkisi olmayan Koçlar ise, bu dönemde ortak arkadaşları vasıtasıyla yeni bir kişiyle tanışabilir veya bir grup içinde ortak bir gayede buluştukları sırada birbirlerine karşı çekim hissedebilirler. Sürpriz aşklar genelde bu enerji altında sıkça görülür. Ortak olarak iş yaptığınız bir kişiyle özel bir yakınlık yaşamanız mümkündür. Kurulan özel arkadaşlıklarda, duygulardan ziyade mantık ön plandadır. Şöyle bir toparlarsak, zevkli arkadaşlıklar, grup faaliyetleri vasıtasıyla tanışımlar, partnerinizle birlikte aynı hedef doğrultusunda ortak girişimlerde bulunmak, birbirinize yardımcı olmak, beklenmedik sürpriz bir beraberliğin yeniden başlaması veya daha önceden birlikte olduğunuz bir kişinin yeniden karşınıza çıkması ani ve oldukça hoş karşılaşmalar yaşanabilir. Genel olarak bu enerjinin yaşatabileceği gelişmeler bu yöndedir.

İlişkilerde Test Zamanı:

Şubat ayının, ilk on günü boyunca etkili olacak enerjileri şöyle bir gözden geçirdiğimde, ilişki evinizde geri hareket yapmakta olan Satürn gezegeninin zorlayıcı görünümünün sizleri epeyce yorabileceğini düşünüyorum. Nedeni şudur. Bir yandan yukarıda açıkladığım gibi Venüsün Kova burcundaki ilerleyişi sayesinde sosyalleşmeye, özgürce hareket etmeye, arkadaşça paylaşıma açık olan sizler, diğer yandan biraz önce sözünü ettiğim görünüm nedeniyle, hayatınıza çeki düzen vermekte, ilişkinizi köklendirmekte kısaca dönüşümde bulunmakta engellerle karşılaşabilirsiniz. Diğer yandan Aralık ayının sonlarından beri aşk evinizde devam eden Mars geri hareketini de hesaba katarsak Şubat ayı oldukça heyecanlı, tutkulu ve ne yönde gitmeniz gerektiğini tam olarak bilemediğiniz bir ay olarak hafızalarınıza kazınabilir. Şimdi gelin ay ortasına kadar yaşanabilecek gelişmeleri ilişki tiplerine göre beraberce gözden geçirelim.

Özellikle evli veya uzun süredir birlikte yaşayan Koçlar açısından bu süreç son derece önemli. Hatta diyebilirim ki, 2010 yılının ilk ciddi ilişki sınavından geçiyorsunuz. O nedenle öncelikle beraberliğinizin bir dirençle karşılaşacağını ve bu direncin ancak ve ancak temeli sağlam ilişkilerde sorunsuz atlatılacağını söylemek isterim. Şunu da hemen belirteyim. Şubat ayının ortasına kadar etkisi devam eden bu enerji, önümüzdeki yaz aylarında bir kez daha sizleri yoklayacak. Yani şimdiden partnerinize, evliliğinize veya ciddi ilişkinize odaklanarak derinlikli bir düşünün. Birlikte yol almaya devam mı edeceksiniz, yoksa ayrı bir yol mu çizeceksiniz. Bu enerji ilişkisi sorunlu olan çiftler açısından bir yandan mesleki diğer yandan beraberlik anlamında yaşanan baskıların işaretidir. Eğer aranızdaki sevgi birliği çoktan çatırdamışsa ve bir arada yaşamak için gönlünüz yoksa veya taraflardan biri ayrılmak istiyorsa doğal olarak Şubat ayı zorlayıcı geçebilir. İşte bu zorlamayı atlatabilmek için yapılması gereken öncelikle gerçekçi düşünmektir. Tarafsız bir bakış açısıyla durumunuzu gözden geçirmelisiniz. Eğer birbiriniz için bu ilişki ileriye yönelik bir anlam taşımıyorsa sürdürmenin gereği yok. Eğer dışarıdan gelen etkiler nedeniyle zorlu bir süreç yaşıyorsanız o zaman birlikte çözüm bulmayı ve bu dönemi atlatmayı bilmelisiniz. Kararınız, birlikteliğinizin niteliğine göre değişebilir. Ancak Şubat ayının ilk haftaları son derece önemlidir.

İlişkisi olmayanlar açısından bu önemli enerjinin anlamı, hem mesleki hem de yeni bir ilişki yaşama konusunda kendi kendinizle mücadele etmeniz anlamına gelmektedir. Kimileriniz bu dönemde doğum haritanızdaki etkiler nispetinde geçmişe dönerek yaşadığınız beraberlikleri veya beraberliği tekrar gözden geçirerek bundan sonrası adına ne yapılması gerektiğine karar verebilirsiniz. Bazılarınız ise, tümüyle geçmişi geçmişte bırakarak mesleki kariyerine ağırlık vermeyi düşünebilirler. Tabii ki yalnızlık Allaha mahsustur. Ancak şunu da unutmayalım ki, herkes yaşadığı acıyı en iyi kendisi bilir. O nedenle mantıklı düşünmek ve hayatınızı düzgün bir şekilde planlamak son derece önemlidir. Ayrıca unutmayalım ki, hayat sürprizler doludur. Umudumuzu kaybetmemek ve güven duygumuzu ön planda tutarak önümüze bakmak gayet faydalıdır. İlişkisi yeni başlayanlar açısından durumu incelediğimizde, isteklerinizi gerçekleştirmeniz zor olduğunu ancak arkadaşça paylaşımın ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Karşınıza çıkabilecek kişi veya bizzat siz buna özen gösterdiğiniz takdirde gayet güzel paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Yani ilişkinize akışa bırakmak, ciddi kararları vermeden önce karşınızdaki kişiyi iyi tanımak zorunda olduğunuzu biliniz.

Gizemli aşklar, romantizmin dayanılmaz cazibesi

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin olumlu veya olumsuz etkilerini ve nasıl kullanılması gerektiğini birlikte inceleyelim. Bir koç için fetih son derece önemlidir. Bu hangi olguda olursa olsun koç hedefine doğru yönlenir, kilitlenir ve ele geçirir. Daha doğrusu böyle olduğu zaman kendini keyifli hisseder. Fakat bir o kadar da çabuk sıkılır, denetim ve sorumluluk almadan aşkı dibine kadar yaşamayı sever, baştan tavrını koyduğu için sıkıldığı anda hesap vermek zorunluluğu hissetmeden bitirir. Venüs Balık burcunda olduğu süreçte ise Koçlar için göz önünde bir aşk yaşamak yerine gizlilik ön plana gelir. Keşif arzusunun dibinde elde etmekte zorlanacağı aşklar ön plana gelir. Belki normal zamanlarda olsa uğraşmaz böyle şeylerle ama, bu süreçte gizemli tipler oldukça dikkatini çeker. Bir yandan aşkın büyüsüne kapılmak ister diğer yandan romantizmin doruklarında dolaşır.

Bu süreçte ilişkisi olan Koçlar için de aynı durum söz konusudur. Partnerinin ara sıra kaçışları veya onu merakta bırakması, kolayca görüşülemiyor oluşu her ne kadar koç için sıkıntılar doğursa da, dipten dibe bu imkansız halden zevk alabilir. O nedenle koçlarla ilişkisi olanlara benim tavsiyem bu süreçte merak duygusu uyandırmalarıdır. Böylelikle ilişkinizde ilginç deneyimler yaşamanız ve koç insanını etkilemeniz mümkündür. İlişkisi olmayanlar için bu süreç platonik tarzda gelişen beraberliklere ortam hazırlayabilir. Evet beğenilen biri vardır ama peşinden koşmak yerine onu uzaktan izlemek ve takip etmek Koç için oldukça hoş bir durumdur. Ancak Satürn ve Pluto arasındaki zorlu görümü gözardı etmeden düşünmek ve Şubat ayını mantıklı bir şekilde geçirmek son derece önemlidir.

********* Boğa Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

İlişkinizi derinlemesine gözden geçirin

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars etkisinden son üç aydır söz etmekteyim. Çünkü etkisi hala devam etmekte. Bu geri hareket uzun süredir birlikte yaşayan veya evli olanlar çiftler açısından son derece önemli bir zaman dilimidir. Tabii ki ilişkinizin niteliği ve aranızdaki sevgi birliğinin gücüne bağlı olarak geri hareket zamanlarının anlamı değişse de, değişmeyen tek gerçek, bu süreci olabildiğince sakin ve mantıklı geçirmeniz gerektiğidir. Bu etki altında neler yaşanabileceğine olasılıklar dahilinde bir bakalım. Öncelikle durup, ilişkinizi şöyle derinlemesine bir gözden geçirmeniz gerekir. Bu gözden geçirme geçmişte yaşanılanların özümsenmesi anlamında son derece önemlidir. Bunu sadece siz değil, partnerinizin de mutlaka yapması gerekiyor. Dikkat edeceğiniz husus, benlik duygunuzun bu ilişkideki yeri ve önemini tespit etmektir. Eğer siz bir birey olarak, bu beraberlikte kendinizi yabancılaşmış hissediyorsanız doğal olarak bir sorun var demektir. O zaman iki yol vardır. Ya bu ilişki yüreğinizin içinde bitmiştir veyahut geçici bir süreliğine yalnız kalıp düşünmek istiyorsunuzdur. Bu hissedişlerin gayet normal olduğunu bilmenizi isterim.

İşte Mars geri hareketi süresince bu tespiti yapabilmek zor ancak bir o kadar kolaydır. Zorluğu, birbiriniz üzerinde hakimiyet kurarak dönemi kırgınlık, öfkeyle geçirmeniz olur ki, bu yanlıştır. Anlayış, dürüst yüzleşmeler, baskı uygulamadan aklı başında hareket etmek size çok şey kazandırabilir. Bilirsiniz gündelik koşuşturma içinde gördüklerimiz, yaptıklarımız, yaşadıklarımızla öylesine iç içeyiz ki, kimi zaman beraberliğimiz hakkındaki gerçeklerin farkında olmayız. Ortada bir beraberlik vardır ve her iki taraf da bir arada olmanın kimi zaman zorluğu kimi zaman mutluluğunu yaşarak hayatlarını sürdürürler. Eğer arada sevgi birliği sağlamsa tabii ki bu dönem kolayca atlatılır. Ancak tam tersi durumda hakikatler, hasıraltı edilenler, geçmişte yaşanılanlar, ilişkinin her ikiniz açısından önemi üzerinde düşünülmeye başlar. Öyle durumlar yaşanır ki ister istemez ben ne yapıyorum sorusunu sormaya başlarsınız. Gerçekten güvende miyim, bu ilişkide mutlu muyum, bir arada yaşamamızın bize ne faydası var? Mars geri hareketi esnasında ne kadar gerçekçi düşünmeye çalışırsak çalışalım durumları kendi bakış açımızla görmeye çalışırız. Yani önemli olan bizizdir. Oysaki bu doğru değildir.

Çünkü ilişki, iki kişilik bir bütündür. O bütününün bir tarafında sorun varsa beraberliğin sürdürülmesi mümkün değildir. Geri hareket esnasında yapmanız gereken bugüne dek yaşananları gözden geçirmek, aranızdaki problemleri beraberce ele almak, hayatınızın bundan sonrasını birlikte geçirmeyi sürdürecekseniz oturup iyice düşünmektir. Bunu yaparken, bilinçaltınızdaki korkularınızın, arzularınızın tümüyle farkında olmanız şarttır. Yani siz kendi içinizde bir savaş halindeyseniz, beraberlikte mutlu olmanız mümkün değildir. Esnek düşünmeye çalışmalı ve birlikte bir dünya kurmanın veya o dünyayı sürdürmenin zorluk veya güzelliklerini kabullenerek yola devam etmelisiniz. Benim tavsiyem geri hareket boyunca olgun, hoşgörülü ve hakikatlerin ışığı altında her şeyi beraberce ele alarak en doğru kararı vermenizdir.

18 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında yönetici gezegeniniz Venüsün Kova burcunda ilerlemesi hakkında hatırlarsanız geçtiğimiz ay size bilgi vermiştim. Aşk hayatınızla ilgili konularda orijinal, zeka sahibi, bireyselleşmeye önem veren, bağımsız ve akılcı düşünebilen ve bu yönde ilişki kurmaya açık bir sevgi alışverişinin simgesidir. Boğalar için alışkanlıkları ve düşünceleri son derece önemlidir. Öyle kolay kolay esnemezler ve taviz vermeye yanaşmazlar. Venüs gezegeninin bu süreçte bir başka sabit nitelikte olan Kova burcunda yer alışı, Boğanın biraz önce yazdığım özelliklerini iki misli katlar. Bu durumda özellikle sorunları olan çiftlerin daha dikkatli hareket etmeleri gerekir. Çünkü bir yandan Mars gezegeninin geri hareketi diğer yandan Venüs gezegeninin burcunuzla oluşturduğu zorlu görünüm ilişkinizle ilgili konularda benlik duygunuzun ön plana gelmesi anlamı taşıdığından aranızdaki köprüleri yıkıcı bir durum oluşturabilir. Böyle durumda partnerinizle aranızda özgürlük ve sadakat arasındaki ince çizginin sık sık sorgulanması mümkündür. Bu sorgulanma doğal olarak herşeyi kendi bildiği şekilde halletmek isteyen Boğanın partneri üzerinde baskın gelmeye çalışması anlamı taşır ki, dikkatli olunması lazımdır. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerji yüzeysel bir ilişkinin işareti olup, genel olarak iş çevresinde tanışabileceğiniz, ileriye dönük olmaktan ziyade arkadaşlık merkezli ilişkilerin simgesidir.

Aşkta özverinin, şefkatin yükselişi

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegeninin Balık burcu etkinliği siz Boğalar açısından gayet olumlu bir devre anlamı taşıyabilir. Yardımseverliğin göstergesidir. Bu yönde yapılan girişimlerin göstergesi olabilir. Klüp, organize faaliyetlerde genelde gizlilik içinde yapılacak yardımlarda bulunmak, maddi ve manevi açıdan yardıma ihtiyacı olan kişilere destek vermek size haz duygusu yaşatabilir. Birlikte olduğunuz insana karşı bağımlılığınızın arttığı bir dönemdir. Sanki büyülenmiş gibi, onun her yaptığını maruz görebilir ve gözünüzün önünde bir hata bile işlese, kendinizce mazeretler bulabilirsiniz. İlişkisi olmayanların bu süreçte, sosyal ilişkiler veya arkadaşlarıyla aracılığıyla tanışacakları bir kişiden etkilenmeleri kolaydır ve gördüğünüz kişi aslında sizin düşündüğünüzden farklı olması da mümkündür. O nedenle bu devrede başlanan bir ilişki temeli güçlü gibi dursa da, fazla göz boyayıcı olabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Evli bir boğa iseniz, bu devrede eşinize karşı her zamankinden çok daha fazla bağımlılık duyabilir, sağlığıyla yakından ilgilenir, sevginizi dile getirmekten hoşlanabilirsiniz. İlişkinizi güzelleştirmek için kendi payınıza ne düşerse yapmaya razı olabilirsiniz.

Romantizm duygunuz çok yüksektir fakat bunu dizginlemeyi başarmanız da mümkündür. Etrafınızdaki dünyada, size ihtiyaç duyan insanları daha kolay fark edebilirsiniz. Bir boğa için bu enerji ilişkisini düzene koyabilmesi adına son derece olumlu olabilir. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta geçici çözümlerden ziyade kalıcı yönde hareket etmek gerekliliğidir. Şefkat duygunuzun gözünüzü boyamasına izin vermeden, hayale kapılmadan karşınızdaki insanı net bir şekilde görmeye çalışmanız gerekebilir. Böyle olursa, beraberliğinizi karşılıklı sevgi birliği içinde sürdürmeniz mümkün hale gelebilir. Yine bu etkiler altında sanatsal aktiviteler gayet etkilidir. Eserlerinizi dış dünyada sergileyeceğiniz imkanlar bulabilirsiniz, sanat çevrelerinde kendinizi ifade etmeniz kolaylaşır. Aşık olmak, aşkı sınırsızca yaşamak güdünüz yine bu sürecin yansımalarıdır. Herhangi bir ortamda birdenbire gördüğünüz biri oldukça fazla dikkatinizi çekebilir. Arkadaşlık bağı altında başlayan ve sonra aşka dönüşecek ve birbirinize karşı ruhsal anlamda bağlanacağınız bir ilişki yaşamanız mümkündür. Yalnız bu enerjinin bir özelliği ilişkilerin şefkat hisleriyle örülü olması ve uzun sürmesinin mümkün olması için her iki kişinin de aşkı yaratıcılık duygularıyla süslemeleri ve sürdürmeye kararlı olmaları gerekir. Çünkü Balık burcunda yaşanan aşk gelir geçer bir tarzdadır, aldanmak kolaydır. Aşk derken illaki karşı cinse beslenen arzudan söz etmiyorum, bu varsa çocuklarınızla olan ilişkinizi gösterdiği gibi sizde coşkunluk uyandıran hoşlandığınız bir arkadaşınız veya yapmaktan mutluluk duyduğunuz bir aktivite de olabilir.
Ne istediğinizi bir düşünün!

28 Şubat tarihinde aşk evinizde meydana gelecek Dolunay tabii ki son derece önemli. Beraberliğinizde sorunlar varsa, kendinizi mutsuz hissediyorsanız, bu güçlü yansıma altında ilişkinizin kalitesi ve geleceği konusunda tepkisel düşünmeniz, eleştirel yönde hareket etmeniz mümkündür. Dolunay günlerinde gerilim yüksektir. İnsanın bilinçaltındaki bastırılmış olanlar yüzeye çıkarak rahatsızlık vermeye başlar. İşte tam bu noktada bardağın dolu tarafından ziyade boş olan tarafı önemsenir. Bir yanda özverili davranmak diğer yandan aradığınızı bulamadığınızı düşünmek zorlayıcıdır. Tabii ki dolunayın ne gibi reaksiyonlara sebep olduğu, öncelikle ilişkinizin niteliğiyle birebir alakalıdır. Bu yansımayı aşk hayatınızla ilgili konulara çevrilmiş bir projektör olarak kabul ediniz. Bu ışık birçok güzelliğin veya olumsuzluğun net olarak görülmesi açısından gayet yararlıdır. Gerçekten tatmin olmak ve huzura kavuşmak istiyorsanız karmaşık durumların mutlaka çözüme kavuşması gerektiğini biliniz. Yani birilerini mutlu etmek için kendinizden ödün vermeyiniz veya tam tersine yanlış yapan siz iseniz buna bir son veriniz. Aşk zulüm çekmek değildir. Aşk duyguların lisanını iyi konuşabilmek ve bir başka insanla elele yürümek demektir. Eğer bunu başarmaya gönlünüz varsa dolunay kendinize gelebilmeniz açısından destekçinizdir. İlişkisi olmayanlar açısından bu Dolunay, aşk hakkındaki görüşlerinizi titizleştirici, ince eleyip sık dokurken kendinizi garanti altına alma ihtiyacınızı yükseltici bir oluşumdur. Ne istediğinizi iyi düşünün. Çünkü Dolunay bir sayfanın kapanıp diğerinin açılması anlamına gelir.

********İkizler Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Satürn gezegeninin etkisinden geçtiğimiz Ocak aylık yorumunuzda söz etmiştim. Ancak bu ay Satürn gezegeninin geri hareketi, Oğlak burcunda ilerleyen Pluto ile zorlu görünüm bir oluşturmakta. Böylece geri hareketin etkisini daha yoğun hissedeceğiz. Şimdi gelin bu enerjiyi tekrar hatırlayalım ve aşağıda sözü edilen durumların çok daha baskın olacağının bilinci içinde dikkatli olalım. Geri hareket dönemi yaklaşık 4.5 ay süreceğinden bu tarihler arasında ilişki konusunda dikkatli hareket etmek, seçimlerinizi yaparken akıllıca davranmak, dengeli hareket etmek şarttır. Satürn geri hareketinde aşk hakkındaki düşünceleriniz içe yönelmeye başlayacağından, birlikte olduğunuz kişi ile aranızdaki paylaşımın niteliği ve süresi önemli hale gelir. Artık eskisi gibi olayları yüzeysel şekilde değil, daha derinlemesine ve ciddi manada ele alabilirsiniz. Değişimde bulunmak, alışkanlıklarınızdan kolay kolay vazgeçmek mümkün değildir. Ben bu süreci, aşk hayatınızla ilgili konularda olgunlaştırıcı olarak görüyorum. Kimi zaman kendinizi savunmak ihtiyacı duyarken çoğu zaman savunmasız kalarak önünüzdeki gerçeği kabul etmek zorunda kalabilirsiniz.

Bu etki altındayken geçmişin gözden geçirilerek değerlendirilmesi mümkündür. Daha önce yaşanan ilişkiler, şu anki durum ciddi manada ele alınır. Dürüstlük ve açıklık hareket etmek gayet yararlıdır. Yeni bir aşk ilişkisinin kökleşmesi zaman alır. Maceracı düşünmekten ziyade geleceğe dönük hareket etme isteği ön planda olabilir. Süreci olumlu geçirmenin yolu çok basittir. Önce karşınızdaki kişiyi iyi tanımak, zihinsel manada iletişim kurmaya çalışmak, arkadaş olmak, hayata bakış açısını ideallerini, amaçlarını kavramak ve bizimle arasındaki farklılıkları tespit etmek lazımdır. Sizden daha değişik düşünen birini tanımak son derece zevkli olabilir. Kaldı ki, birazdan ele alacağım olumlu enerjileri gözönüne alırsak geçtiğimiz Satürn ve Pluto arasındaki zorlu enerjiyi daha kolay karşılayabilirsiniz. Ancak unutmayalım ki geri hareket Mayısa kadar devam edecek. Bu ay kısa süreli enerjiler sizi rahatlatacak olsa da, yine de üstteki durumları hafife almayalım. Şimdi beraberce bahsi geçen kısa süreli gezegen transitlerini gözden geçirelim.

Sıradışı Sevgi İhtiyacı

18 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin seyri ilişki kurma konusunda özgür hareket etmekten hoşlanmanız anlamına gelmekte. Gerek yakın gerekse uzak çevrenizde bulunan kişilerle olan her türlü duygusal paylaşımda üzerinizde denetim uygulanması canınızı sıkabilir. Satürn gezegeninin geri hareketini de hesaba katarsak doğal olarak zaten bir baskı söz konusu olduğundan ekstra bir zorlanma hoşunuza gitmez. Bu enerji, öncelikle zihinsel açıdan sizin için rahatlatıcı olabilir. Beraberliğinizde veya kuracağınız ilişkilerde bu olguyu ön planda tutabilirsiniz. İlişkinizi ve sevgilinizi sahiplenmekten ziyade farklılıklarınıza saygı gösterilmesi ve göstermeyi tercih edebilirsiniz. İlişkisinde sorun olmayanlar için bu durum sevgilinizle dostça paylaşımın göstergesidir. Her iki taraf da birbirini gayet iyi tanıdığından bu dönemi rahatça geçirebilirler. Fakat sorunlu ilişkisi olan çiftlerde, eğer sevgiliniz duygusal bir kişiyse bazı problemlere neden olabilir. Oysaki ortada bir sorun yoktur, sadece enerjiler gereği kendi kimliğinizi rahat bir şekilde ifade etmek ve serbestçe hareket etmekten yanasınızdır. Ayrıca Venüs Kova burcunda gayet kısa bir seyir ve tutkulu olmayan paylaşımlar anlamına geldiğinden pek büyük bir sorun çıkarmaz. Burada eşinizin, sevgilinizin yapması gereken size baskıda bulunmaması kelimenin tam anlamıyla rahatsızlık vermemesidir. Beraberliği olmayanlar ise bu süreçte sıradışı ilişkiler yaşamaya istekli ve kendi dünya görüşlerine uygun kişilerle bir arada olmaya özen gösterir bir tavır içinde olabilirler. Genelde görüşülen kişilerin kendi ülkeniz veya şehriniz dışında yaşaması mümkün olabileceği gibi, başka bir şehirde bulunmak zorunda da kalıyor olabilir. Kısaca bu dönem belirli bir mesafenin korunduğu öyle fazla sıkı fıkı olunmayan, kültürel veya başka zevklerin paylaşılacağı, geleneksel bir bakış açısıyla ilişki kurmaktan ziyade, kuralların dışına çıkılmaya istekli olduğunuz ilişki biçimlerine daha açık olabilir.
Yenilikçi Bakış Açısı

20 Ocak-18 Şubat tarihleri arasında Güneş
10 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında Merkür ve
14 Şubat tarihinde Kova burcunda oluşacak

Yeniay etkisini hesaba kattığımızda görüyoruz ki siz İkizler için bu dönem yeni deneyimlere açık, keşifçi, başka insanlarla birlikte olarak kendinizi geliştirici, amaçlarınız adına ortak hareket edecek kadar akıllı bir süreç yaşayabilirsiniz. Delidolu, kimi zaman sağı solu belli olmayan tutumunuzla, hatta kimi zaman uzlaşmaz hallerinizle dış ortamlarda dikkatlerden kaçmanız pek mümkün değil. Öğrenmeye ve yeniliklere bu denli aç olduğunuz bu dönemde özellikle ilişkisi olmayan İkizlerin yeni arkadaşlıklar kurmak için kimi zaman seyahat, kimi zamansa iletişim yollarını denemeleri mümkün. Günümüz internet çağı. Bu seyirlerin tümü Kova burcunda gerçekleşeceği için, doğal olarak internet üzerinden yeni insanlarla tanışmak an meselesi. Belki bu ilişkiler pek uzun soluklu gibi durmuyor olabilir(bir üst paragrafta açıkladığım Satürn geri hareketi nedeniyle) fakat şu var ki oldukça sıradışı ve özel olacağını söylememiz mümkün. 14 Şubat Sevgililer Gününde oluşacak Yeniayın, Merkür Kova burcu seyrine denk gelmesi ne ilginç bir tesadüf. Böyle zamanlar eskinin yeniye, geçmişin geleceğe dönüşmesi adına gayet önemlidir. Beraberliği olanlar yeni bir döneme, ilişkisi olmayanlar yeni bir aşka, sorunları olanlar yeniden ilişkilerini ele almaya hep bu zamanlarda daha isteklidirler. Aşk hayatınızla ilgili birçok İkizler için, yeni bir soluklanma anlamına gelmektedir.

*******Yengeç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Kökten Değişimlere Hazır Mısınız?

Şubat ayı özellikle aşk hayatınızla ilgili konularda dikkatli olunması gereken bir zaman dilimidir. Bu durumu daha iyi izah edebilmek için şimdi size iki transitten söz edeceğim. Birincisi aile, yuva, iç dünya evinizde geri hareketini sürdüren Satürn, diğeri ise, partner evinizde ilerlemekte olan Pluto. Bu iki gezegen, Şubat ayının ilk haftalarında birbirleriyle zorlu bir görünüm daha yapacaklar. Neden bir daha dedim. Çünkü geçtiğimiz yıl Kasım ayında yine böyle bir gerilim yaşanmıştı. Ancak o zaman Satürn düz harekette ve henüz yeni adım attığımız(Satürn Terazi) bu enerji bize yabancıydı. Biraz rahatsız etmişti ancak hayatımızda bazı dönüşümlerin de işaretçisi olmaya başlamıştı. Tabii ki bu iki yavaş gezegenin etkilerini anlamak için öncelikle bize ne söylemeye çalıştıklarını idrak etmemiz lazım. Çünkü bunları tam olarak kafamızın içinde oturttuğumuzda bu zorlu görünümü güce dönüştürebilir ve yaşamamızla ilgili dönüşümü gerçekleştirmiş oluruz. Önce Satürn gezegeninin Terazi burcundaki yansımasını bir hatırlayalım. Terazi burcunda seyrini sürdürecek Satürn gezegeni, başta yuvanız, aile bağlarınız, geçmişiniz olmak üzere, yerleşim ve aile kurmak gibi konularda da son derece etkilidir.

Huzurlu ve sağlam bir düzen kurabilmeniz için öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmanız lazımdır. Bugüne dek edindiğiniz tecrübe ve dersleri şimdi geleceğiniz adına sağlamlaştırmak veya kullanmak durumundasınız. Yerleşim konularında da etkili olacak bu enerji, alıştığınız düzenden koparak kendinize yeni bir düzen kurabilmeniz adına baskıda bulunacaktır. Tabi ki, bağlarına bu denli düşkün bir burcun mensubu olmanız çoğu zaman kendinizi baskı altında hissetmenize yol açsa da, son yedi yıldır öğrendiklerinizi uygulama vaktiniz gelmiştir. Aile büyüklerinizle alakalı konularda zorlu tecrübeler yaşanabilir. Fakat kendi ayaklarınızın üzerinde dimdik durmayı başarmanız lazımdır. Ev içinde yaşanan krizler bu zamanda ortaklaşa hareket edildiği takdirde çözüme kavuşabilir. Küs olduğunuz büyüklerinizle tekrar bir araya gelebilirsiniz. Yuvanızla alakalı maddi ve manevi sorunlarınız bu dönemde güçlü işbirlikleri sayesinde son bulabilir. İş hayatınızdaki gelişmeler yeni bir düzen kurabilmeniz adına etkili olabilir. Bu süreçte benim size tavsiyem ne olursa olsun sabırlı olunuz ve asla yılmayınız.

Unutmayalım ki, büyük başarılar ve hayattaki güçlü dönüşümler çalışarak, çaba sarfederek ve azimle yol alarak gerçekleşir. Bu enerjinin etkinliği altında yaşınız küçükse büyüklerinizin tecrübelerinden yararlanmayı ve sorumluluk almayı, evliyseniz yuvanıza sahip çıkmayı, bekarsanız bir yuva kurarak hayatınıza yeni bir yön vermeyi deneyimleyeceksiniz. İlerlemiş yaşta olanlar evlatlarıyla bir arada yaşayabilir veya farklı bir düzen kurarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu süreç kariyerinizle ilgili mevzularda ciddi çıkışlarda bulunmanızı azimle yol almanızı sağlayabilir. Ailevi veya ev yaşamınızla ilgili konularda bir bitiş, yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayabilir. Artık eskinin yenilenmesi zamanıdır. Yalnız bunun için bencil düşünmemeli, başkalarıyla paylaşımda bulunmalı ve yeniliklere açık olmalısınız. Şimdi bir de Pluto gezegeninin transitini hatırlayalım. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz Yengeçler, yakın ilişkiler, evlilik, iş ortaklığı veya rakipleriniz yoluyla dönüşümünüzü sağlayacak büyük bir güçtür. Pluto astrolojik yapısı gereği gayet ağır hareket eden bir gezegen olduğundan etkisi bazı yıllarda ve aylarda oldukça yoğundur. Bu süreyi şöyle bir düşündüğünüzde bu etkinin de ancak zamanla oturacağını tahmin edebilirsiniz. Sizler bu zaman içinde, öncelikle karşı cinsle ciddi bir ilişki kurabilme, onun farklılıklarını kabullenme, paylaşmak ve bütünleşmek adına dengeli olmayı öğrenmek zorundasınız. Bu dönemde karşınıza çıkan ve ilişki kurduğunuz kişiler güç ve kontrolü ellerinde bulundurmak isteyen kişiler olabilirler.

Birlikte olduğunuz kişinin sizin ve değerleriniz üzerinde baskınlığı söz konusu olabilir. Evliliğiniz uzun yıllar sürebilecek kadar güçlüdür ama bunun için partnerinizle aranızdaki görüş ayrılıklarını kabul ederek, eksiklerinizi gerçekçi bir şekilde belirlemeli ve kendinizi geliştirmelisiniz. Bu öyle bir süreçtir ki, kimileriniz doğum haritasındaki etkiler nispetinde birlikte olduğu kişi veya evliliği nedeniyle yavaş yavaş değişime uğradığını anlamaya başlayabilir. Öncelikle kendinizi gözden geçirmelisiniz. Beraberliklerinizde sorun çıkaran nedir, nasıl bir ilişki istemektesiniz ve siz hangi konular nedeniyle ilişkilerde zorluklar yaşamaktasınız. Bütün bunları ele alarak eksik kalan, yanlış olan ve hatalı davrandığınız herşeyi gönüllü bir şekilde düzeltmeye çalışmalısınız. Bu süreçte birlikte olduğunuz kişi yada olacağınız kişiyle aranızda zorlu deneyimler yaşansa da, bütün bunların gelişiminiz adına gerekli olduğunu biliniz. Eğer bir aksaklık varsa bilin ki, bu sizin yanlış seçiminizden veya kabullenmekte zorlandığınız bir durum nedeniyle oluşmaktadır. İlişki bir bütün olduğuna göre tercihlerinizi doğru bir şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Kişisel sorumluluklarınızın farkında olarak ne kendinizi fazla ezdirmeli ne de üste çıkmak adına gereksiz mücadelelere girmelisiniz. Evli olanlar ise yine sorunlarının altında yatan nedenler üzerine düşünmeli, değişmek ve yapılanmak adına yeni kararlar almalıdırlar. Bu süreci iyi bir şekilde değerlendirmeniz halinde mutlu, huzurlu birliktelikler yaşayabilirsiniz.

Gördüğünüz bu iki gezegen yaşamınızın en önemli alanlarında sizi dengeli paylaşıma, güç birliğinde bulunmaya ve hayatınızı sağlam bir şekilde yönlendirmeniz için ödüllendirmeye hazır. Tabii buna gönüllü iseniz. Herşeyden önce yapılması gereken değişime açık olmak. Yengeçlerin geçmiş anıları, eskiyle alakalı yaşanmışlıkları çeyiz sandığında saklar gibi yüreklerinin içinde sakladıklarını bilirim. Sanki el değecek, birileri zarar verecekmiş gibi korurlar. Buna tabii ki sözümüz yok. Ancak geçmiş, geleceğimizin önünde bir duvar oluşturuyorsa ve bizi aynı hayatın içinde bir nokta üzerinde hapsediyorsa sorun var demektir. Satürn geri hareketinde yapılması gereken öncelikle bu çeyiz sandığında saklanan geçmişi şöyle bir dışarı çıkıp havalandırmak, eskiyenleri ve asla ihtiyacınız olmayan anıları, ilişkileri, acıları, çocuklukta veya yakın geçmişte yaşanmış, bilinçaltınızda sizi rahatsız eden herşeyi artık atmak lazım. Çünkü bunlarla yaşamaya çalıştığımız sürece yeni bir hayat kurmanın, partnerimizle veya hayatımıza girecek kişiyle mutlu olmanın imkanı yok. Size neler yapmanız gerektiğinden yukarıdaki paragraflarda bahsettim. Lütfen şu anki durumunuzu gözden geçirin. Geçirin ki, Temmuz sonunda tazelenmiş, arınmış bir şekilde yeni hayatınızda huzur bulun. Yeni hayat derken, doğum haritalarınızdaki etkiler nispetinde bu enerjiler kimileri için artık miladını yitirmiş bir evliliğin sonu olabileceği gibi, bazılarınız için yeni bir evliliğin işaretidir. Şöyle diyelim. Güçlü yapılar devam edecek, kangren durumlar kesilip atılacak, kökten bir değişim yavaş yavaş hayatınızı düzenleyecek diyebiliriz.

18 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemeye devam edecek Venüs gezegeni İlişkinizde zihinsel uyum ve birbirinizin farklılıklarına saygı göstermeniz gerektiğinin işaretidir. Bu dönemde eşiniz yada sevdiğiniz kişinin sizinle çatışsa dahi bilinçaltında işbirliği yapmak istediğini biliniz. Sadece kova burcunda ilerleyen Venüs belirli bir mesafe koyarak ilişkiyi sürdürmek taraflısı olabileceğini gösteriyor. O zaman siz de sadece kendiniz açınızdan güven bulmak adına hareket etmeyin, onunla arkadaşça mantıklı bir şekilde irtibat kurmaya çalışın. Birbirinizin can yoldaşı olarak bir ömür boyu mutlu olmak adına kararlar almaya özen gösterin. Bu etki altında zaten siz de, ilişkinizin ne durumda olduğunu ve neler yapılması gerektiğini bugün itibariyle anlamaya başlayacaksınız. İlişkisi olmayanlar ise bu etki altında karşılarına çıkacak kişinin gayet mesafeli ve dostça yaklaşımlı biri olduğunu düşünebilirler. Siz de aynı dürtü içinde düşünürseniz gerçekten hoş bir beraberlik yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu enerjinin geniş bir açıklamasını Mart aylık yorumlarınızda size bildireceğim...

******Aslan Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sadece biraz daha sabır

20 Aralık 2009-10 Mart 2010 tarihleri arasında gerek dış dünyadaki girişimleriniz gerekse ilişkiler konusunda dikkatli olmanızı gerektiren Mars gezegeninin geri hareketinden son aylarda sürekli bahsetmekteyiz. Etki süresi devam ettiği için yorumunuza geçtiğimiz Ocak ayında olduğu gibi yine aynı enerjiyle başlıyorum. Ancak şu var ki, bir sonraki paragrafta ele alacağım Venüs gezegeninin Balık burcu seyri sizler açısından en azından ilişkinizde ortaklaşa hareket edebileceğiniz bir enerji olarak olumlu gözükmekte. Bu açıdan rahatlamanızı istiyorum. Ancak tabii ki geri hareketin burcunuz üzerindeki etkisini devredışı bırakmamız mümkün değil. Bilinçli düşüneceğiz, yeri geldiğinde de güzelliklerden istifade edeceğiz. Hayat böyle bir şey işte. Evet gelelim tekrar o satırları hatırlamaya. Mars gezegeni bir çoğunuz bildiği gibi isteklerimizi elde etme gücümüz üzerinde son derece önemli olan astrolojik fenomendir. Mars eğer doğum haritamızda güçsüz bir pozisyonda ise herhangi bir konuda mücadele etmek, hedefi tutturmak, savaşarak elde etmek oldukça zordur. Kişi pasif bir halde yaşamaya mahkum gibidir. Tabii ki haritanız tam anlamıyla incelenmeden bunun size olan etkisini bilebilmemiz pek mümkün değil.

İşte geri hareket dönemleri bu nedenle zorlayıcı ancak doğru anlamda değerlendirilmesi halinde olumlu şekilde değerlendirebilecek zaman aralığıdır. Bu geri hareketin ilişkiler bakımından ne gibi güçlükler yaşatacağını bilirsek ona göre önlemler alabiliriz. Bu dönemin en belirgin özeliği kişinin yeni bir ilişki kurma aşamasında kendi kendini kısıtlamasıdır. Doğal olarak bunu ilişkisi sorunlu kişiler açısından ele alırsak, problemlerinizi konuşmaktan zevk almayışınız, bunları çözmek istemeyişiniz, kendi iç derinliklerinizle başbaşa kalma arzunuz kısaca hayatı olabildiğince sakin geçirmek isteyişiniz olarak özetleyebiliriz. Tabii ki bu sakinlik gayet doğal gibi durabilir. Ancak içe yönelen enerji geri hareketin bitiminden sonra patlamalar şeklinde dışa atılacaksa sorun var demektir. Halbuki bu geri hareket döneminde eksikler, yanlışlar, problemlere yol açan konular gözden geçirilse, oturup bunlar üzerinde ılımlı şekilde konuşulsa çok daha yararlı olacaktır.

İlahi yardım

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeni sizler açısından Mars engeline karşın Şubat ayını duygusal ve ruhsal güvenlik açısından rahatça geçirmenizi sağlayan güçlü bir titreşimdir. Hatta buna halk dilinde Hızır yetişti derler ya aynen öyle. Önce yaşanabilecek olasılıkları gözden geçirelim ardından dikkat edilmesi gereken minik noktalar üzerinde duralım. Öncelikle şunu söylemek isterim ki, yıllık yorumlarınızda Jüpiterin Balık burcu seyrinin ortak, eş, sevgili veya bir başka yolla maddi açıdan desteklerle karşılaşabileceğiniz bir yıl olduğundan söz etmiştim. Evet bu doğrudur. Jüpiter hangi alanda ilerlerse ilerlesin yapabileceği en büyük zorluk abartılı hareket etmenizden başka bir şey değildir. Yani siz eğer mütevazı bir şekilde hareket eder, sınırlarınızı aşmamaya ve deyim yerindeyse şımarmamaya çalışırsanız bu enerjinin size katacağı yüksek moral gücüyle her sorunun altından kalkarsınız. 17 Şubat tarihinde Venüs gezegeninin Jüpiterle kavuşumu kısa ancak hakikaten etkili bir yardımdır. Öncelikle kuşku ve kuruntularınızdan sizi kurtarır ardından maddi anlamda destekler ve peşinden yüzünüzü gülümsetir. Aşk ilişkinizde eşinizle ortak uyum ve güzellikler içinde buluşmanızı sağlar. Birbirinize her yönden sarılmanızı sağlar. Sorunlar yok mudur, olmaz olur mu tabii ki var. Ancak bu enerji, onları geri plana çekerek, size mola ver ve hayatın biraz olsun keyfini sür diyen bir iç sesidir. Sağlıklı, spondan ve akıcı bir cinsellik yaşamanızı sağlar. Bu cinsellikte tutku vardır, aşk vardır ve romantizm vardır. Gayet özeldir ve manevi bir haz duygusuyla bezelidir. Bunlar az şeyler değil. Çünkü Şubat ayı 2010 Astroloji Günlüğünüzde de kısaca özetlediğim gibi aslında dikkatli olunması gereken bir aydır. Ancak bu enerjinin sizi rahatlatacağını söyleyebilirim. O zaman gelin, Venüsün Jüpiterle yapacağı bu el sıkışmanın her alanda işinize yarayabilecek kısa ancak harika bir enerji olacağının bilinci içinde rahatlayın. Umarım tüm dilekleriniz gerçek olur.

Dengelemeyi bilmek

18 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında partner evinizde ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, karşıt burcunuz Kovada olacağından, doğal olarak partnerinizin ilişki kurma biçimiyle, sizin hayata bakış açınız arasında belli bir gerilim oluşturabilir. Venüs Kova burcunda özgün, özgür ve oldukça arkadaşça bir paylaşımın işaretidir. Bu süreçte birbirinizle arkadaş olmayı başarmanız son derece önemlidir. Çünkü bu enerji altında partneriniz için sizin dostluğunuz ve sevgili olmaktan ziyade ona bu şekilde yaklaşmanız gönlünü fethetmenizde etkili olabilir. Zaten bu süreçte onun da arzusu bu yönde olduğundan, paylaşımınızın güçlenmesi için bu noktaya dikkat etmeniz faydalıdır. Yine bu enerji süresince, birbirinizin özgürlüklerine saygı duymayı ve birbiriniz üzerinde baskı kurmamayı muhakkak başarmalısınız. Çünkü bunun tam tersi bir durumun ilişkiniz açısından sakınca oluşturması mümkündür. İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı, karşınıza çıkabilecek kişinin, özgür yaklaşımlara sahip, sosyal ilişkilere yatkın, gayet kültürlü, sıradışı özelliklere sahip bir kişi olabileceğini görmekteyiz. Bu kişi sizin, onun üzerinde baskı kurmanızdan hoşlanmayacağı için, daha geniş düşünmeniz ve hareket etmeniz, üzerine düşmemeniz önemlidir.

Bu enerji altında en önemli nokta, sevimli, çekici ve oldukça sıradışı bu insanı anlamaya ve tanımaya çalışmanızdır. Kimi zaman oldukça mesafeli, kimi zaman dostça bazen de sıcacık davranabileceğini, sahiplenme güdüsü içinde hareket etmekten ziyade, sizin fikirlerinizi ve düşüncelerinizi almaktan hoşlanacağını söyleyebiliriz. Burada sizin gibi egosu yüksek bir kişinin, kendisinden oldukça farklı bu insanla ortak noktalar bulmaya çalışması, ilişkinin daha uzun süreli yaşanmasını sağlayabilir. Ruhsal ve kültürel paylaşımı önemsemeli, özgür iradenizle aldığı kararlara saygı duymalı, üzerine fazla düşmemeli ve onu anlamaya çalışmalısınız. Aslında düşünecek olursanız, bu süreçte karşınıza çıkacak kişinin size benzer bir çok yönleri olduğunu farkedebilirsiniz. O da sizin gibi özgürlüğüne düşkün ve sizin gibi sosyal hayatın içinde yer almaktan hoşlanan bir kişidir. O nedenle, ortak ilgi alanlarınızı saptayarak birlikte neler yapabilirsiniz, nasıl vakit geçirebilirsiniz bunu tespit ederseniz, kurulan ilişkinin bundan sonrasında daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Bu beraberliğin arkadaşlık ilişkisinden doğabileceğini düşünürsek, bu olguyu sürekli ayakta tutmanın, daha iyi anlaşmanın koşulu olduğunu farkedebilirsiniz. Birbirinizden ne kadar etkilenecek olursanız olun, Mars gezegeninin geri hareketinin farkında olarak bilinçli şekilde hareket etmeye çalışınız.

*******Başak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Mantıklı düşünmekten vazgeçmemeli

Şubat ayı bana göre sizler açısından aşk hayatınız ve maddi konularda son derece önemli ve dikkate alınması gereken bir ay. Maddi durumu birazdan izah ederim. Ancak beni asıl düşündüren Satürn ve Pluto gezegenleri arasında oluşan zorlayıcı görünüm. Aslında ayı şöyle bir incelediğimde neden tedirgin olduğumu ilk önce ben de anlayamadım. Çünkü Venüs ve Jüpiter Balık gibi gayet etkili bir burçta kavuşum yapacaklardı. Bu harika bir enerjiydi. İlk gözüme çarpan bu güçlü titreşim benim bile başımı döndürdü. Ancak şu var ki analizi derinleştirdikçe karşıma iki önemli görünüm çıktı. Ve bu görünümler öylesine etkiliydi ki, Venüs ve Jüpiterin kavuşumunu, yaraları geçici tedavi eden merheme benzetmemi sağladı. Evet bunlar geçiciydi ancak oldukça rahatlatıcıydı. Şimdi gelin beraberce saptadıklarımı gözden geçirelim...

Satürn gezegeninin sizler açısından asıl önemi parasal alandadır. Bunda şüphe yok. Ancak şu var ki, doğum haritalarında her yaşam alanının söz sahibi olduğu bir gezegen vardır. Bunu bir çocuğun kendi kararlarını almaya çalışırken onun üzerinde yetkili olan annesinin müdahalesine benzetebiliriz. Anne doğruyu yapmaktadır. Çünkü çocuğun sahibi odur. Bu benzetmeyi Satürn için de kullanabiliriz. Satürn aşk evinizin yöneticidir ve tabii ki bu durumda aşk hayatınızla ilgili konularda her zaman Satürnün transitleri önem kazanır. Satürn gezegeni bildiğiniz gibi geri harekette. Bu demek oluyor ki, aşk konusunda kararsızlık içindesiniz. İşin bir diğer ilginç tarafı Plutonun da aşk evinizde oluşu. Ve bu iki gezegen Şubat ayı boyunca birbirlerine düşman halde. Toparlarsak, aşk hayatınızda henüz herşey yerine oturmuş değil, acil karar vermemek, mantıklı düşünmek gerekiyor. Zorlayıcı görünüm sizlere şunu söylemekte. Henüz kökleşmemiş durumlar var, iyi bir şeyler yaşamak için sabırlı olman gerekiyor.

Karşına çıkan kişi veya birlikte olduğun insan, kendi değerlerin, geleceğin hakkında öncelikle geri planda iyi bir düşün. Eğer belirsizlikler hala varsa, o zaman geçici güzelliklere kendini kaptırmanın anlamı yok. Onu içten içe sorgula. Ne kadar dengeli, tutarlı öğren. Kendini de gözden geçir. Güç ve hakimiyet kurmaktan yana düşünürken bu kişinin ne kadar gerçekçi, uzlaşmaya yatkın bir kişi olduğunu anla. Tabii ki bunu yaparken sürekli kaygılı, korkulu, karamsar kimi zaman agresif tepkilerde bulunmaya hazır bir kişi profili de çizme. Sadece ilişkide bulunduğunuz kişiyi gözlemle. Beklenmedik durumlar oluştuğunda bunun, halledilmemiş meselelerden kaynaklandığının bilincinde olarak Temmuz sonuna kadar düşün. Her iki taraf veya taraflardan birinin mutlaka düzeltmesi gereken problemleri varsa bunları gözardı etmeden ona destek olmaya çalış. Aynı şekilde sen de kendini bir süzgeçten geçir. İşte sevgili dostlarım Satürn gezegeninin Plutoyla yaptığı ve benim de gördüğümde muhakkak belirttiğim noktalar bunlar. Şimdi gelin yorumun en başında sözünü ettiğim, Venüs Jüpiter etkisine.

Sana tutkunum ve bağlıyım

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında, ciddi ilişkiler evinizde ilerlemekte olan Venüs gezegeninin yine aynı alanda ilerlemekte olan Jüpiterle yapacağı kavuşum(17 Şubat) hakikaten ferahlatıcı ve oldukça umutlandırıcıdır. Tabii ki Uranüs gezegeni de aynı alanda ilerlediğinden beklenmeyen güzellikler veya beklenmedik tuhaf durumlar yaşanabileceği gerçeğini unutmayalım. Öyle bir durum ki, bir yandan yukarıda ele aldığım Satürn-Pluto baskınlığı, diğer yandan partnerin simgesi Uranüs gezegeninin ele avuca sığmayan halleri ve şimdi izah edeceğimiz Venüs-Jüpiter kavuşumu. Yani izah ederken zorlandığım bu etkileri siz okurken kimbilir nasıl değerlendiriyorsunuz. Heyecanımı mazur görün. Ancak şu var ki, ilişki anlamında hakikaten ilginç bir durum içindeyiz. Venüs gezegeninin her 225 günde bir partner evinizden geçişi tabii ki son derece olumludur. Eğer başka bir burçta geçiyor olsaydı zorlayıcı olabilirdi. Ancak Venüs Balıkta burcunda yücelir, güçlenir. Bu durum ilişkilerdeki sorunların ortadan kalkması ve karşınızdaki kişinin size bağlanması kolaydır. Bu kısa süre içinde ilişki öylesine hoş hale gelir ki, durup kendinize kızmaya başlarsınız. Neden onun hakkında böyle düşündüm ki, bak nasıl da iyi davranıyor, sana tutkunum, bağlıyım diyen bir kişiye haksızlık etmemek lazım diyebilirsiniz. Doğrudur.

Söyledikleri hakikaten ilgi çekicidir, davranışları düzelmiştir. Hatta evlenmek istediğinden bile söz edebilir. Problemlerin üstü bir anda sıvazlanır. İlişkisi sağlam temellere dayanan çiftler için bu dönem muazzamdır. Eğer maddi güçleri olsa hemen bir çocuk sahibi olmayı bile düşünebilirler. Ancak para evindeki sorunlar henüz yerine oturamadığından bunun gerçekleşmesi Temmuz ayını bulur. Kaldı ki böyle çiftler için Nisan-Temmuz arası geçmişte kapanmayan ne varsa ortaya çıkarıcı olduğundan Venüsün Balıkla elele gidişi sadece sus payıdır. Bunu lütfen es geçmeyin dostlarım. Radikal kararlar almadan önce iyi düşünün lütfen. İster ilişkiniz yeni başlasın, ister devam ediyor olsun, ister çok iyi geçinin isterseniz kavgalı farketmez. Şubat ayında bilinçli olun. Mantığınızı sakın devreden çıkarmayın. Birbirinize destek olun, dönemin güzelliklerinin, romantizmin büyüsünde rahatlayın ancak bütün bu yazıları da göz önünde bulundurmadan herşey düzeldi demeyin. Biz temkinli olalım da gerisi nasılsa kolay....

*******Terazi Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Elimiz kolumuz bağlı mı?

Gerek 2010 Astroloji Günlüğü kitabımızda ve gerekse yıllık yorumlarda Satürn gezegeninin Terazi burcundaki etkinliğinden geniş manada söz ettim. Etmeliyim de. Çünkü Satürnün desteği olmadan hiçbir yapı, ilişki, durum veya olay tam olarak düzgün hale gelmez. Kişisel haritalarda olsun köşemizdeki yorumlarda olsun ilk dikkate aldığım nokta Satürn gezegeninin görünümleridir. Bilirim ki, bu enerji haritamızda güçlü olmadıkça bir temel üzerinde hayatımızı inşa etmemiz için fazladan mücadeleler vermek zorunda kalırız. O yüzden üzerinde önemle durmak gerekiyor. Satürn gezegeni burcunuzda ilerlemeye başladığında sizlere, hayatınızda çok önemli bir sayfanın açıldığından söz etmiştim. İşte sevgili dostlarım şimdi bu sayfayı nasıl dolduracağınız, hayata nasıl yanıt vereceğiniz çok önemli. Gelip geçici güzellikler veya ömür boyu mutsuz olmak yerine, sağlam kararlar vermek en güzeli. Satürn gezegeninin geri hareketinin Şubat ayındaki en önemli etkisi, Oğlak burcunda ilerleyen Pluto ile yaptığı sert görünüm. Bu görünüm Ocak ayı sonu itibariyle etkili olmaya başladı ve yaşamınızla ilgili her konuda dönüşümde bulunmanız adına baskıda bulunuyor, önünüze engeller çıkartıyor. Bunu ister ailevi isterseniz ilişki, parasal, toplum içindeki konumunuz, mesleki sorumluluklarınızla alakalı düşünün farketmez. Gelelim Plutonun etkisine, bu gezegeninin yuva evinizde yer alışı, aile veya kendi içinizdeki çatışmalara, güç ve kontrol kurma hırsına yol açtığı gibi aynı şekilde sizin de üzerinizde baskı uygulanmasına sebebiyet veriyor. Sahip olduğunuz değerleri korumak, kollamak adına mücadeleler veriyorsunuz. Başkaları da aynı mücadeleyi kendi adına verirken birbirinizle çatışmak durumunda kalıyorsunuz. Şimdi bu iki gezegen arasında oluşan zorlu bakış açısını da hesaba katarsak, hem dış hem iç anlamda oldukça kısıtlayıcı, kişiyi karmaşaya sürükleyici, huzursuz edici bir enerjinin ortasındayız. Bu sadece sizin için değil, tüm burçların farklı yaşam alanlarında farklı şekilde etkisi hissedilen bir titreşim. Ancak Satürn sizin burcunuz üzerinde olduğundan sizleri daha fazla etkilemekte. Hem dışsal hem içsel anlamda oldukça kısıtlayıcı bir enerji olduğunu söyleyebilirim. Peki elimiz kolumuz bağlı mı? yeni bir sayfa açmam zor mu?

Tabii ki hayır sadece sakin ve akıllıca, kendi gerçeğimize uygun bir çözüm bulmamız gerekiyor. Kangren haline gelmiş, geçerliliğini çoktan yitirmiş, rahatsızlık veren her durumu gerçekçi bir şekilde ele almak, kendinizi sağlıklı bir şekilde yavaş yavaş dönüştürmeye başlamak ve sonunda köklü değişimlerde bulunmak. İç dünyanızda, ilişkinizde, aile birliğinizde, parasal konularda çatışma yaratan, huzursuzluk çıkaran, sizi başkalarına zorunlu kılan ne varsa bunlarla tek tek yüzleşerek pürüzleri gidermek. Bu giderme esnasında gitmesi, devredışı bırakılması gerekenleri elemek. Biliyorum zor ancak evrensel enerjiler, bunları yapmadığınız üstünü örtmeye çalıştığınız müddetçe başkalarının kuklası haline geleceğinizi söylemekte. İçinde kalmaya devam ettiğiniz olgu, eğer sizi her geçen gün kendi hayatınızdan uzaklaştırıyor, canınızı yakmaya devam ediyorsa ve siz bunları düzeltmek adına hiçbir şey yapmıyorsanız kaderin elinde oyuncaksınız demektir. Tabiata bir bakın dostlarım, kendini bir sonraki mevsimin şartlarına hazırlamak için nasıl da dönüşümden geçiyor. Gelen zamana göre yaprağını, çiçeğini, böceğini ayarlıyor. Biz insanoğlu da aynı bu şekilde, geçtiğimiz döneme göre kendimizi hazırlamalıyız.

Hani şu büyüklerimizin nasihatinde olduğu gibi, lütfen aklımızı başımıza toplayalım. Temmuz sonuna kadar(Satürn gezegeninin Terazi burcunda düz seyrine geçmesi) kadar planlarımızı, yüzleşmelerimizi halledelim. Düzeltilmesi gerekenleri belirleyelim, kalmaması gerekenlerden kurtulalım, gitmesi gerekenleri gönderelim. Böylece arınmış, tazelenmiş, yüklerimizden kurtulmuş bir şekilde yola devam edelim. İleride bir gün geriye dönüp baktığımızda bu ayıklanmaların ne kadar çok işimize yaradığını, bizi nasıl da rahatlattığını anlayacağız. Bunları yapamazsak 2011 bahar aylarında oldukça zorlanırız. Başta sağlık olmak üzere, her konuda şiddetli içsel öfkeler yaşar, bize uymayan, doğamıza aykırı herşey tarafından baskı altına alınır, başkalarının yazdığı hikayenin yedek oyuncusu olarak kalırız. İşte o zaman düzeltemediklerinizin esiri olduğumuzu farkederiz. Ancak iş işten geçmiş olur. Lütfen bu geri hareket dönemini iyi değerlendirelim. Şimdi gelelim Aralık ayından bu yana devam etmekte olan Mars geri hareketini tekrar hatırlatmaya.

Geçmişi gözden geçirmekte fayda var

20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri hareket yapacak beraberlik evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, evliliğiniz veya uzun süredir devam eden ilişkinizdeki dengelerin dikkatli bir biçimde korunması gerektiğinin işareti olup, partnerinizin ilişkideki rolü, davranışları, eğilimleri ve tutumu, bu dönemin nasıl gelişeceğinin işaretçisidir. Bu durumda elinizden geldiğince aranızdaki sevgi bağını güçlü tutmanız, ilişkinizin sürekliliği ve ciddiyetle devamı açısından gereklidir. Özellikle ileriye yönelik hedefleriniz konularında birbirinizle ortak şekilde hareket etmeye çalışmanız lazımdır. Her iki tarafın da saplantılı, aşırı gururlu davranması veya kendi içine dönerek olayları gereğinden fazla abartması sorunlara neden olabilir. Bir yandan iç dünyanızdaki meseleler ve yuvanız sınırları içindeki durum diğer yandan Mars geri hareketinin partneriniz üzerindeki etkisini düşünürsek, birbirinizle tartışmak yerine birbirinize kol kanat germeniz çok daha yararlıdır. Özellikle ilişkisinde sorun olanların bu dönemde, beraberlikleri hakkında gerçekçi düşünmeleri şarttır. Eğer birbirinizden ayrı düşünüyor ve ortak şekilde planlar yapmak yerine kendiniz adına kararlar vermeye kalkışıyorsanız doğal olarak dönem sıkıntılı geçebilir. Geri hareket dönemleri geçmişte yaşanılanların tekrar gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Bilakis, eksiklerinizi gözden geçirmeli, ilişkinizi olumsuz yönde etkileyebilecek hareketlerde bulunulmamalı, sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı,
gücünüzü yanlış kullanmamalı, tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalısınız. Kelimenin tam anlamıyla vitesi küçültmekte fayda var dostlarım.

İlişkisi olmayanlar için bu dönem, grup, arkadaş ilişkileri vasıtasıyla tanışılacak kişilerin göstergesi olacağı gibi, geçmişte yaşanmış eski bir aşkın tekrar gündeme gelmesi anlamında da olabilir. Ancak şu var ki, beraberliğin kökleşmesi ve sürekliliğinin sağlanması zordur. Öncelikle birbirinizi iyi tanımanız lazımdır. Öncelikleriniz neler, hayata nasıl bakıyorsunuz, hedefleriniz nedir? gibi sorulara cevap verilmesi gerekir. Eğer ayrı dünyaların insanı iseniz, o zaman bu beraberliği nasıl yürüteceksiniz. Şunu da hatırlatayım. Bu dönemde karşınıza çıkacak kişinin öncelikle kendi geçmişiyle ilgili ilişki problemlerini çözmüş olması lazımdır. Yani bitmemiş bir ilişkisi varsa, geri hareket sonrası o kişiye geri dönmesi söz konusu olabilir. Aynı şekilde sizin devam eden beraberliğinizde problemleriniz varsa, yeni tanışacağınız bir başka kişiyle uzun vadeli bir aşk yaşama şansınız yok gibidir. Bunların gözardı edilmemesi lazımdır.

Biraz nefes almak iyidir.

10 Şubat tarihine kadar devam edecek Venüs gezegeninin Kova burcu seyri, yukarıdaki zorlu enerjilerin tam ortasında, üzerimizdeki ağırlıklardan bir parça olsun kurtularak bireylik duygumuzu güçlü bir şekilde ifade etmemiz anlamındadır. Yalnız bu demek değildir ki, dışarıya kapanıyoruz. Bilakis sosyalleşiyoruz, bizi anlayan dostlarımızla bir araya gelerek, problemleri belli bir süreliğine rafa kaldırıyoruz. Kısaca bu tarihe kadar devam edecek Venüs seyri, kısa süreli bir titreşim olarak rahatlatıcıdır diyebiliriz. Şimdi, çok kısa diye içinizden geçirdiğinizi hissediyorum. Ancak üzülmeyin dostlarım. Çünkü, geçtiğimiz 20 Ocak tarihinde başlayan Güneşin seyrini yabana atmayalım. Ancak burada ufak bir açıklamada bulunmak isterim. Güneş astrolojik anlamı itibariyle, bencil yönümüzün simgesidir. Yani egomuzu ön planda alarak düşünmemizi sağlayan güçtür ve kesinlikle son derece önemlidir. Güneşin Kova burcunda ilerlediği zamanlar siz Teraziler beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Aşk bir anda kapıdan içeri girer ve siz gelen misafiri davet etmeye hazırsınızdır. Her zaman özel bir insan olmak ihtiyacı duyan sizler için bu süreç bir armağan gibidir. Hayattan çalınmış güzel bir zaman, bir mola diyebiliriz buna.

Peki bu süreci nasıl olumlu manada kullanabiliriz. Çevrenizdeki yeniliklere kayıtsız kalmayarak, ilişkilerinizde arkadaşlık olgusunu ön planda tutarak ve kendi bireyliğinizden taviz vermeden, bir başka insanın kimliğine de saygı duyarak süreci geçirebilirsiniz. Yani, sen sensin ama ben de benim, ancak ilişkimiz de önemli. O zaman sen de ben de biraz daha esnek düşünebiliriz. İlişkisi yeni başlayanlar için bu süreç çok daha zengindir. İki kişi de kendi gerçeğini rahatlıkla ifade edebilir. Duygulardan ziyade zihinsel uyum ve özgürlük kavramı, kafaca anlaşmak merkez alınır. Aşk, para, manevi değerleriniz konusunda eskisinden daha çok ideallerinize sahip çıkabilirsiniz. Fazla duygusal davranmak yerine yine mantığınızı ön plana alarak hareket etmeniz halinde bu dönemde gayet başarılı bir şekilde ilerleyebilir, ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz. 14 Şubat sevgililer gününde aşk evinizde oluşacak Yeniay, kozmik bir armağana benzer. İster devam eden ilişkinizde ister sorunlarınızda veya ayrılmış olun farketmez. İçiniz kıpır kıpırdır. Kendinize olan güven duygunuz tamdır. Ancak bu güven duygusunun tam olarak hissedilmesi için, sevilmeniz, değer görmeniz, ortaklaşa hareket etmeniz, ilişkinizde sorunlar varsa bu dönemde birbirinizi sık boğaz etmeden paylaşımda bulunarak çözmeye çalışmanız lazımdır. Bu dönemin bir armağan olduğunu söylemiştim. Ancak bu armağan, bir hediye çeki gibidir. Belli bir sınırı vardır. Daha fazlasını istemeniz mümkün olmayabilir. Sizi keyiflendirir, heyecanlandırır, istediğiniz gibi kullanırsınız ve biter. Bunun bilincinde olarak bu dönemi geçirmenizi öneriyorum...

********Akrep Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Filmin Tekrarı

18 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs gezegeninin etkisi hala devam etmekte. Doğal olarak Şubat ayına bu enerjiyi tekrar hatırlatarak başlamak istiyorum. Ancak sizler açısından ben Şubat ayını aşk anlamında geçen aya göre çok daha olumlu bulmaktayım. Bunu birazdan açıklayacağım. Şimdi gelin hep beraber geçtiğimiz aydan bu yana devam eden Venüs Kova burcu seyrinin etkilerini hatırlayalım. İlişkinizle bir yandan özgürlük ihtiyacınız yoğunken, diğer yandan duygusal açıdan güvende olmaya önem verebilirsiniz. Tabi ki bir ilişkinin uzun ömürlü olması için herşeyden önce partnerinizle aranızda belli bir sıcaklık oluşması veya böyle bir ortam oluşturulması lazımdır. Bu tarihler arasında ise, sizin ilişkinize bakış tarzınız ile, ilişkinizin kalitesi ve niteliği arasında belli bir gerilim oluşması mümkündür. Kimi Akrepler için bu dönem birkaç olasılığı içeriyor olabilir. Her Akrep burcu kişisi aynı olayları yaşamayacağına göre, her zamanki gibi bu olasılıkları sizlerle paylaşmamız en doğrusudur. Kimileriniz bu dönemde, eşiniz veya sevgilinizin üzerinizdeki baskısı nedeniyle özgürlüğünüzün kısıtlandığını düşünürken, bazılarınız huzur ve mutlu olmak için eşit paylaşımlar içinde olduğunuz bir kişiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir olasılık ise, üzerinizdeki ailevi yükümlülükler, sorumluluklar nedeniyle bir yuva kuramamanın, bir düzene kavuşamamanın sıkıntısını yaşayabilirsiniz.

Daha önce boşanmış ve aile evine geri dönmüş veya kendine yeni bir düzen kurmuş Akrepler için de bu dönem biraz sıkıntılı geçebilir. Bir yandan hayatınızı yeniden düzene koyma ihtiyacınız, diğer yandan ailenin dul olmanız sebebiyle üzerinizdeki baskısı sıkıcı gelebilir. Kimilerinizde ise durum çok daha ilginçtir. İyi bir yuva kurmuşsunuzdur fakat eşinizin işi dolayısıyla birbirinizi göremiyor oluşunuz veya bu dönemde eşinizin yuvanızdan uzak oluşu nedeniyle sıkılabilirsiniz. En son olasılığımız ise, eşinizin çalışmıyor oluşu nedeniyle, sizin bu dönemde evinizin ihtiyaçlarını tek başına karşılamak zorunda oluşunuzdur. Yaşı genç olan kardeşlerimizin bu enerjinin anlamı ise, ilişkiniz nedeniyle ailenizin özgürlüğünüzü kısıtlaması ve bu dönemde size karşı belli bir mesafe koymalarıdır. Hangi durumda olursanız olun, bu tarihler arasında kendinizi arzuladığınız şekilde ifade etmek isteğiniz ön plandadır. yaşamınızı haklarınız çerçevesinde sürdürmek isteyebilir fakat sahiplenici ve kısıtlayıcı tavırlardan hoşlanmadığınız için bazı kişilerle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Beraberlikler açısından zorlu bir süreç olacağını söyleyebilirim. Evet şimdi sıra geldi yorumun başında size bahsettiğim güzel enerjiye. Bazen kısa süreli ancak bizi motive edebilecek, içimizi ısıtacak bir desteğe ihtiyaç duyarız. İşte bahsedeceğim enerji aynen bu güzellikte.

Bir Dilek Tutabilirsiniz

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında aşk evinizde ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeninin Balık burcu seyri son derece olumlu bir ilahi yardım gibi. Venüs Balık burcunda astrolojik olarak güçlü bir enerjidir. Platonik bir ilişki veya karşılıksız bir aşkın göstergesi olarak da önem taşıyabilir. Hatta kimilerinizde imkansız bir aşkın sizi çember içine alması anlamına da gelebilir. Bu durum her ne kadar zorlu gibi görünse de, bu enerji öylesine bir etki taşır ki, aşk uğruna çekilen her sıkıntı insana lezzetli gelebilir. Çünkü içinde fedakarlık, özveri ve güçlü bir sevgi isteği saklıdır. Bu enerji altında yaşanabilecek bir aşk biraz önce sözünü ettiğim gibi, aşık olmaya kendinizi oldukça hazır hissettiğiniz bir dönemi simgelediği için, karşınızdaki kişiyi gerçekçi bir gözle görememeniz anlamı da taşıyabilir. Sorunlarla boğuşmak öylesine sizi yormuştur ki, hayatı güzel yanlarıyla görmek isteğiniz daha da büyüdüğünden açıkçası bu dönemde karşınıza çıkabilecek bir kişinin eksileri, yanlışları veya olumsuzluklarından ziyade, size göstereceği ilgi ve sevgisi daha fazla hoşunuza gidebilir. İşte bu nedenle gözleriniz hep güzel yönleriyle onu görmekten yana bakabilir.
Peki bu süreçte karşınıza çıkan kişi size ne kadar gerçek bir aşk sunabilir. Sevgisinde samimiyet ne kadar doğrudur derseniz, Venüs Balık burcu seyrinde güçlü olduğu için tabi ki şüphe duymanıza gerek yoktur. Yalnız kalıcılığı açısından şüphe duymanız gerekebilir. Çünkü Venüs etkisi altında yaşanan bir ilişki belki iyi niyetle başlayabilir ama devamında ya sizin veyahut onun bir sorunu çıkabilir. O nedenle bu dönemde yaşanan bir ilişki gerçek hayatla pek örtüşmeyebilir, fakat tadı damağınızda kalacak kadar güzel olabilir. Ben şunu yapmalısınız veya bunu yapmayın gibi astrolojik anlamda sizi sınırlamaktan yana değilim. Neye ihtiyacınız varsa bu enerji altında yaşamak istiyorsanız, sonuçlarını bilerek adım atmanız lazım. İlişkisi olanlar açısından bu dönemin anlamı ise, daha romantik ve birbirinize daha güçlü bir şekilde bağlanmanız anlamına gelebilir. Taraflar sorunlarını konuşmaktan ziyade, aşkı yaşamayı ve yaşatmayı daha fazla önemseyebilirler. Birbirlerinin problemlerinde yanında olabilir, her türlü özveriyi gösterebilir, karşısındaki kişiyi mutlu etmeye çalışabilirler. Bana göre bu dönem, ilişkilerdeki sevgi alışverişini yoğunlaştırıcı titreşimler içerebilir. Partneriniz size karşı daha sıcak ve duygusal davranabilir. Eksiklerinizi görmezden gelebilir ve size daha fazla sevgi sunabilir. Ayrıca bu dönem beraberliğinizdeki tahammül gücünüzün yükselmesi anlamı taşır. Ki bu durum gayet olumludur. İlişkisinde sorun olanlar için bu dönemin anlamı ise, biraz önce sözünü ettiğim gibi, problemlerin kulak arkası edildiği bir dönem olması nedeniyle herşeyi bir yana koyarak, birbirinize yönelmeniz anlamı taşıyabilir. Fakat burada dikkat edilecek nokta, geçiştirilen her durumun daha sonra yine karşınıza çıkacak oluşudur. Bunu da es geçmemek lazımdır...

********Yay Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Ne istediğinizi iyi belirlemelisiniz:

Sevgili Yaylar, aşk hayatınızla ilgili konularda iki gezegenin etkinliği her zaman için önem taşır. Birincisi aşk evinizin yöneticisi Mars, ikincisi ilişki evinizin yöneticisi Merkür. Merkür geçtiğimiz Ocak ortasına kadar geri hareketteydi. Bu nedenle ciddi ilişkinizle ilgili konularda veya evlilikle ilgili meselelerde, iletişimde bulunmaktan ve düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmiş olmalısınız. Şubat ayına baktığımızda ise, Mars geri hareketi hala devam etmekte. Merkür ise Kova burcunda düz seyrine devam ediyor. Bu da gösteriyor ki, bu ay iletişimsel olarak sorunumuz yok. Çevremizle bağlantıda olmak, fikirlerimizi rahatça ifade etmekte sakınca görmeyeceğiz. Ancak Mars gezegeninin geri hareketinin devam ediyor oluşu, aşk anlamında isteklerimizi elde etme konusunda istediğimiz adımı atamadığımız için, içsel çatışmalar yaşadığımızın göstergesi. Ya bizim değerlerimiz başka bir insanla bir türlü ortak noktada birleşmiyor veyahut her iki taraf da inat etmekte kararlı. Hangisi olursa olsun sevimsiz bir durum olduğunu söylemek lazım. Çünkü tüm geri hareketlerde, o gezegeninin geçtiği ev ve içinde yer aldığı burcun niteliklerini düzgün bir biçimde ifade edebilmek kolay olmuyor. Mars gezegeninin geri hareketinin anlamı tabii ki her Yay burcu mensubu için aynı değil. Hatırlarsanız geçtiğimiz ayki yorumlarda sizlere bu konuda geniş bir bilgi vermiştim. Şimdi gelin o satırları tekrar hatırlayalım.

Bu aşamada birçok olasılık yaşanabilir. Söz gelimi eğer daha önce bir ilişkiden kopmuşsak o kişiye doğru yönelmeye başlıyoruz veya eskiyi sorguluyoruz veyahut da bundan sonrası adına nasıl bir aşk yaşamak istiyoruz bunu saptamak için kendi derinliklerimize dönüyoruz. Ancak Mars Aslan burcunda geri hareket yaptığı için, işin içine cinsel arzular, erotizm karışıyor. Bu aşamada tutkular ve bencil ihtiraslar devreye giriyor. Mars enerjisi aşkın derinliklerinde kaybolup gitme ihtiyacımızı körüklüyor. Yeni bir aşka yelken açarken veya eskiye dönüş yaparken lütfen çok dikkatli olunuz. Hatta bence durup resme geniş bir açıdan bakmaya çalışınız. Çünkü her geri hareketin kendi içinde bir sabırsızlığı ve hayal edilenlerin gerçekleşmemesi halinde yaşattığı bir hezimet duygusu bulunmakta. Kendi işimize geldiği gibi düzenlemeler yapıyorsak, geri hareketin bitiminde iki misli gerginleşeceğiz demektir. Oysaki bunun önüne geçilmesi mümkün. Nasıl mı? Kendinize şu soruları sormanız gerekiyor. Ben gerçekten ne istiyorum ve ne yapmaya çalışıyorum. Bu soruların cevabı ne kadar dürüst olduğunuza bağlı olarak size yarar ve zarar getirebilir. Benim kanaatimce bir Yay bu süre içinde, eğer gölgesine sığınıp ben haklıyım veya haklıydım demeye kalkışırsa aşk ve ilişki anlamında kendini yenilemesi mümkün değil.

Yeni arkadaşlıklar, sürpriz gelişmeler

10 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında iletişim evinizde transit yapacak Merkür gezegeninin Kova burcu seyri geçtiğimiz aya nazaran olumlu. Nedeni geri hareketin bitmiş olması. Böylece haberleşme ve yakın çevrenizde bulunan insanlarla bağlantılar kurabilme konusunda hoş sürprizler yaşamanız ve yeni arkadaşlar edinmeniz açısından gayet keyifli bir dönem geçirebilirsiniz. Kendinizi özgür bir şekilde ifade etmekten hoşlanır, geleneksel katı kurallarla çevrili bir aşk yaşamak yerine, fikirlerinizi paylaşacağınız bir insanı tercih edebilirsiniz. İlişkilerde genel olarak bireyselliğiniz ön plana çıkabilir ve beraber olduğunuz veya olacağınız kişinin de kendi kimliğine sahip çıkmasını bekleyebilirsiniz. Hatta bu tarzda davranan kişileri oldukça çekici bulabilirsiniz. Arkadaşlık etmek, grup faaliyetleri içinde yer alarak ortak hobilerinizi paylaşmak, faaliyetlerde bulunmak, zevkli, uyumlu ve sıradışı güzelliklerin birlikte tadını çıkarmak yine bu dönemde yoğundur. Çevrenizle oldukça fazla bağlantılı olacağınız bu süreçte, aniden başlayan ilişkiler yaşayabilir, çarpıcı ve hoş, entelektüel ve başarılı kişileri tercih edebilirsiniz.

Kendinizi fazlasıyla çekici hissedeceğiniz bu süreç, seyahatlere grup halinde çıkma, yeni insanlarla, gerek organize işler gerekse ekip halinde çalışırken tanışma veya eski bir arkadaşlığın aşka dönüşmesi gibi birçok farklı seçeneğin yaşanacağı zaman dilimidir. Özellikle sosyal hayatın içinde yer almaya olan istekliliğiniz, herkesin gözleri önünde olmanız anlamı taşıyacağından doğal olarak karşı cins üzerinde yükselen bir trend yakalamanız için de biçilmiş kaftan gibidir. Ciddi ilişkiniz veya evliliğiniz açısından eğer sorunlarınız varsa bu süreçte, arkadaşlık merkezli davranarak, ortak ilgi alanları yaratarak ve kesinlikle paylaşımda bulunarak her zorluğun altından kalkabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, çatışmak yerine uzlaşmaya çalışmak, fikirleriniz ayrı olsa bile ortak bir nokta oluşturmak adına çaba sarfetmek ve saygı, sevgi, güven olgusunu muhakkak ayakta tutmaktır. Bu süreçte genel anlamda yaylar için hayat ortağında aradığı en önemli şey, ruhsal ve kültürel açıdan paylaşımdır. Biraz mesafeli davranmanız mümkündür, hatta soğuk ve sakin bir görüntü çizebilirsiniz. Bu durum eğer duygusal bir eşiniz varsa sorun oluşturabilir. Siz de kendi payınıza dikkat eder ve kendinizi düzenleyebilirseniz hiçbir problem çıkmadan güçlü bir şekilde bu dönemi geçirebilirsiniz.

Ruhun derinliklerine sızabilme gücü

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Venüs gezegeni, duygusal ve fiziksel açıdan rahatlatıcı, moral duygunuzu yükseltici ve iyimser yönden düşünmenizi sağlayıcıdır. Venüs gezegeni bu burçta güçlü olduğundan doğal olarak kendinizi çok daha huzurlu ve mutlu hissetmeniz mümkündür. Bu enerji tüm burçlar açısından gayet olumlu olup, Jüpiterle 17 Şubat tarihinde kavuşum yapmaları, etkisini ikiye katlar. Bu, enerji tüm burçlar açısından olduğu gibi, sizin gibi neşeli, canlı, pozitif açıdan hayata bakmayı seven burç mensupları bonus değerindedir. Eviniz sınırları içinde aile üyelerinizle sevgi, şefkat hisleriyle örülü bir tarzda ilişki kurmak açısından da teşvik edici bir yanı bulunmaktadır. Hani hep yollardasınızdır ya, keşfetmenin tadına varmak için yüreğiniz hep çarpar ya, şimdi sakin bir limanda dinlenmek ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Sizler için yaşamak demek umut demektir, yarın güzel olacaktır diye bugünü hoş geçirebilmektir. Sizler olmasaydınız belki de inancı güçlü tutmak, içimizdeki çocuğu keşfetmek, hayatı tadında demlemek mümkün olamazdı. Jüpiter idaresindeki Venüs süreci de işte bu yüzden size hizmet etmek adına evinizin, ruhunuzun derinliklerine sızmak için emrinize amade.

Ailenizi kucaklamak, bütün sorunların üstesinden gelebilmek, belki de yeni bir evde yeni bir yaşamı kucaklamak adına sizi teşviki edecek bu enerjiden yararlanmak için, bu sabah pencerenizi güne açarken derin bir nefes alarak bir dilek tutunuz. Bu sizi değişimlerde bulunmanız, görünmeyen güzellikleri yanı başınızda hissetmeniz adına sunulmuş bir gökkuşağı anlamı taşıyabilir. İllaki yıldönümü veya herhangi bir belli günü kutlamak için beklemeyin, yaşadığınız için nefes aldığınız için ve hayal edebildiğiniz için kendinizi kutlayın. Çünkü hayat herşeye rağmen güzeldir. Yeter ki umut etmesini ve umut ettiklerimizi gerçeğe dönüştürmemizi sağlayacak iç sesimize kulaklarımızı tıkamayalım. İnancımızı güçlü tutalım ve kendimize güven dolu bir yarın hazırlamak için öncelikle bugünü sevinçle karşılayalım. İşte bu süreç size umutlarınızı çoğaltmanız adına yeni ilişkiler, yeni heyecanlar ve yeni renkler sunabilir...

*******Oğlak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Aşkla büyüyebilir, aşkla gelişebilirsiniz

10 Şubat tarihine kadar Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeni, her yıl olduğu gibi yine bizleri desteğiyle sıradışı düşünmeye ve kabuğumuzdan çıkmaya teşvik ediyor. birlikte olduğunuz kişiyle aranızdaki arkadaşça paylaşımın işareti olarak son derece etkilidir. Burada önemli olan sadece duygusal anlamda değil, maddi değerler konusunda da birbirinize vereceğiniz destektir. İlişkisi sağlam temellere dayalı çiftler açısından bu enerji bir çok olasılığı içinde barındıran güçlü bir etkidir. Şimdi biz olabilecek yansımaları birlikte gözden geçirelim. Örneğin birlikte aktivitelerde bulunduğunuz, hayatın keyifli yanlarının tadına vardığınız partnerinizle yaşadığınız aşkı çoğaltmak ,üretmek adına ortak hareket etmenizdir. Bu dönemde partnerinizin size olan maddi desteği, bir başka yansıma olarak kimi Oğlaklarda ortaya çıkabilir. Kimilerinizde bu enerjinin anlamı, duygusallıktan ziyade, arkadaşlık olgusu içinde paylaşımda bulunmanız ve kafaca anlaşmayı daha fazla tercih etmenizdir. Aslında birbirinize karşı fazlasıyla tutkulusunuzdur ama bu durumu sözle ifade etmekten ziyade, size verdiği destekle algılarsınız. Kimi Oğlaklarda ise, sizin partnerinize olan maddi desteğinizin göstergesi olabilir. Aslında bu süreçte aşkı ifade edişiniz ve aşktan anladığınız, öncelikle birbirinizin güçlüklerinde yanında olmak şeklindedir. İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı, sosyal hayatın içinde birebir arkadaşlık ilişkisinde bulunduğunuz bir kişinin ilginizi çekebilecek oluşudur. Ortak ilgi alanlarınız veya birlikte yaptığınız faaliyetler size hem maddi hem de daha fazla yakınlaşmanızda etki eden bir olgu olabilir. Parasal konularda da etkili olacak bu enerji altında, tüm sınırlamalardan uzak bir şekilde gönlünüzce bütçenizi derleyip toparlamayı düşünebilirsiniz. Dikkatli harcamalarda bulunmak ve ne olursa olsun belli bir bütçe yapmak ve ona uymak faydalıdır. İletişim, teknoloji, gruplarla birebir temas, zihinsel hünerler, ruhsal danışmanlık, mistik öğretiler, buluşlar, modern sanatlar, ilginç meslekler, elektrik elektronik, arkadaşlarla yapılan faaliyetler veya ortaklıklar, toplum hizmetleri gibi alanlardan para kazanmak olasıdır.

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeni oldukça güçlü bir etkiyle insanoğlunu kucaklayacak bu enerjidir. sizler için, gerek inancınızı yükseltici gerekse çevrenizle kucaklaşmanızı sağlayıcı ve sizi maddi dünyanın zorlukları karşısında destekleyici bir etkiyle saracaktır. Bir oğlak için hayat her zaman zorludur, çetindir ve sınavlarla doludur. Çünkü o bu dünyanın temel taşıdır, bel kemiğidir ve bütün ağırlığı çektiği halde dayanabilen güçlü yanıdır. Eğer siz olmasaydınız, belki de temel atmak, sağlamlaştırmak ve sabretmek gibi olgular yaşamımızda yer almazdı. İşte bu nedenle Venüs Balık sürecine ne kadar ihtiyacınız olduğu aşikar. Her Oğlak burcu mensubunun hayatı bir değil. Ancak çoğunluğumuz hala daha kazanmak adına öyle mücadeleler veriyoruz ki, sorunlarla boğuşan ve oldukça yorulan bedeniniz Venüsün bu hoş esintiyle biraz olsun kendimize gelebiliriz. Bu etki altında çevrenizdeki her insanın özel, nefes aldığınız her günün ne kadar güzel olduğunu hissedebilirsiniz. Yüreğinizin içindeki inancı yükselten Venüs Balık sürecinde hayatı daha farklı bir pencereden görebilir, herşeyin bir şekilde düzene gireceğini ve rahatlayacağınızı düşünebilirsiniz.

Venüs gezegeninin 17 Şubat tarihinde aşk evinizde güçlü Jüpiterle kavuşumu tüm burçlar üzerinde olduğu gibi sizin açınızdan da gayet olumludur. Aşkla büyümemizi, aşkla gelişmemizi sağlar. Çevremizdeki insanların ve bilhassa birlikte olduğumuz kişinin, karşımıza çıkacak yeni bir insanın bize merhametle yanaşmasını, bizi bizden daha çok düşünmesini sağlar. Bunca yıldır çekilen sancıların geçici bir süre olsa da dinmesini, bir hevesle hayatı kucaklamamızı destekler. Sizlere bu enerjiyle ilgili uyarıda bulunmak istemem. Çünkü biliyorum ki, bu enerjiyi siz yine denetimli bir şekilde gerekli yerlerde kullanabilirsiniz. Sinema, sahne sanatları, iletişim, haberleşme, sanatsal, tasarım, işleri, kısa yolculuklar kanalıyla değişik insanlarla tanışabilir, farklı yönlerinizle kendi vizyonunuzu güçlendirebilirsiniz. Zihinsel açıdan kendinizi dinlendirebilir, becerilerinizi geliştirebilir, hayatı daha farklı bir şekilde hissedebilirsiniz. Ruhunuzdaki güzellikleri insanlarla paylaşabilir, aslında ne kadar duygusal bir insan olduğunuzu gösterebilir, bunu yazıya, söze dökerek sunabilirsiniz. İlham gücünüzün artışı, sezgilerinizin yükselmesi özellikle sanatsal konularda da sizi destekleyebilir....

*********Kova Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Çatışmak mı yoksa uzlaşmak mı? İşte bütün mesele bu

20 Aralık tarihinden bu yana, Aslan burcunda geri hareketini sürdüren Mars gezegeninin etkisinden sürekli söz etmekteyim. Çünkü hala bu yansımanın gerilim içindeyiz. Uzun süredir devam eden ilişkiniz başta olmak üzere, ilişkinizdeki ortaklık duygunuz, evlilik hayatınız, seçilecek eş, yakın ve samimi dostluklar, hak, adalet, hukukla ilgili konularınız(evlilik veya boşanma), çiftler arasındaki uyum ve uyumsuzluklar. Gördüğünüz gibi Mars geri hareketi siz Kovaları birebir ilgilendirmekte. Peki bu dönemde ne gibi psikolojik etkiler görülür onlara bakalım. İlişkinizi ilgilendiren mevzularda başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz. Hareketleriniz kısıtlanabilir. Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz. Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz. Kendinizden şüphe edebilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz. Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz. Ki bu etkiler, on iki burcun tümünde aynıdır. Yalnız konular farklıdır. Sizin ilişkinizle yakından alakalı iken, bir başka burcun maddi alanlarında sorun çıkardır. Fakat ne olursa olsun etkiler birbirine benzer. Sıra dışı davranışlar gözlemlenir, kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartmanız mümkündür. Peki neler yapılmalıdır? Öncelikle beraberliğinizle ilgili mevzularda eksikler veya sorun yaratan noktalar gözden geçirilmelidir. Yenilik anlamında herhangi bir karar alınmamalı beklemede kalınmalıdır. Kısaca her durum ölçüp biçilmelidir. Sabırsız olunmamalı, inatçı davranılmamalıdır. İlişkinizin niteliği, süresi, aranızdaki sevgi birliğine göre sorunları tartışmak yerine, soruna yol açan noktalar tespit edilmeli ve bunlar üzerinde her iki taraf da yüzleşmelerde bulunmalıdır. İlişkisi yeni başlayanlar veya ilişkisinde sorun olanlar bu etki altında sakin olmalı, meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalıdırlar. Kısaca bekleme süresince olaylar kendi akışında değerlendirilmelidir.

Arkadaşım olur musun?

10 Şubat tarihine kadar burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, sizler açısından ilişki konusunda gayet olumlu bir etkidir. Yeniye yer açabilmek adına, eskilerin devre dışı kalması veya ilişkinizde yaşadığınız sorunların gözden geçirilerek bundan sonrası adına yeni bir sayfa açılması bu süreçte mümkündür. Burada söz konusu olan, yaşanmış ve bitmiş durumları deşelememek ve önünüzdeki yeni yol için harekete geçmektir. Bu süreçte bağımsızlık olgunuz ön planda yer alacağı için, tüm sınırlamalar ve dayatmalardan uzak durmaya çalışmanız doğaldır. Yasaklar kurallar içinde yaşamak yerine, kendinize yeni bir dünya kurarak, ilerlemek çok daha mantıklıdır. Sizin düşünceniz, tarafsız bir şekilde herşeyi gözlemlemek, kimi zaman duygularınızı gizlemek kimi zaman sempatik bir şekilde ifade etmeye çalışmaktır. Eğer durmuş oturmuş bir ilişkiniz varsa bu süreçte başkalarıyla temasta bulunsanız dahi, bu bir ihanet anlamına gelmez. Fakat eski yaşanmışlıklar hatırına bazı kişileri arayıp sormanız, hatta kimi zaman bir araya gelerek geçmişten söz etmeniz mümkündür. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde aşkta şanslı olacakları için ,karşı cins üzerinde zaten etkili olmaları kolaydır. Bu etki ise, yeni tanışmalara ve yeniden anlaşmalara vesile olabilir. Burcunuzun en özgür kişilerinde ise, bu enerji, yeni insanlara, deneyimlere açık olma zamanı anlamındadır. Bu etki sizin fiziksel görünümünüz açısından da destekleyicidir. Bu dönemde a dan z ye kendinize daha fazla dikkat edebilir, gözlerin üzerinizde olmasından zevk duyabilirsiniz. Yine bu uzun seyirde dostça paylaşımlarda bulunmak, kimi zaman yeni bir aşkın doğmasını sağlayabilir. Aslına bakacak olursak, ilişkiniz olsun veya olmasın, bu dönemde sizin gönlünüzü fethetmenin yolu öncelikle kafanıza hitap edebilmektir. Zihinsel anlamda, karşınızdaki kişiyle bağ kurabiliyorsanız, onu çekici bulmanız ve bunun devam etmesi halinde ilişkiye dönüşmesi mümkündür.

Renk ve ahenk

10 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak aşk evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin burcunuzdaki güçlü desteği altında, dış dünyada kendinizi özgürce ifade edebilir, farklı düşüncelerinizle, ilginç ve sıradışı fikirlerinizle ilgi odağı olmayı başarabilirsiniz. Hatta siz her zaman, bu yönünüzle, çoğu kişi tarafından oldukça fazla kıskanılırsınız. İşte bu dönemde bir kez daha bu özelliklerinizle dikkat çekecek ve insanlar sizi sıradışı veya tuhaf bulsalar da, sayenizde hayata daha farklı bakmayı öğreneceklerdir. Bulunduğunuz her ortama öyle renk ve öyle ahenk getirirsiniz ki, bazıları yok canım olmaz öyle şey deseler de, sonunda sizin söylediklerinizin ne kadar doğru olduğunu anlayabilirler. Bu süreçte birlikte olduğunuz veya olacağınız o özel kişiye kendinizi olduğunuz gibi göstermek ve düşüncelerinizi en yalın biçimde yansıtmaktan hoşlanabilirsiniz. Yani birileri mutlu olsun diye değil, siz nasıl mutlu olabilirsiniz konusu daha önemli hale gelebilir. Özgür ifadelerinizle üzerinizde hiç kimsenin kontrol kurmasına izin vermemeye dikkat edebilir, size uymayan kişileri ise kafanıza takmadan yolunuzda ilerleyebilirsiniz. Bilgi sahibi olmak, kültürel açıdan kendinizi geliştirmek hoşunuza gittiği gibi, bütün bunları etrafınızla paylaşmak isteğiniz artabilir. Kendinizi sunuş biçiminize özel önem verebilir, zekanızla parlamak isteyebilirsiniz. İnsanların fiziksel durumunuzdan ziyade bu yönünüze değer vermelerini bekleyebilirsiniz. Son derece zeki ve uyanık bir şekilde hareket edebilir, aptallıklara tahammül göstermeyebilirsiniz. Çevrenizde seçkin insanların bulunmasından hoşlanabilir ve kendini iyi bir şekilde ifade etmiş, toplumda ön plana çıkabilmiş dostlarınızla bir araya gelmekten zevk alabilirsiniz. Kısaca bu dönem sizin için oldukça eğitici, kendinizi ifade etmek açısından son derece olumlu ve yeni başlangıçlar açısından gayet pozitif bir dönem olarak gözükmektedir.

İlişkinizle alakalı konularda ise dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sadece kendi fikirlerinizi önemsemek yerine, karşınızdaki insanla kontak kurabilmek adına daha ılımlı davranmak, sorumluluklarınızın bilincinde olmak, onun da kendisini bu ilişki içinde ifade edebilmesine izin vermektir. Sorunlarında yanında olmalı, farklılıklarınızın ilişkinizi bozmasını değil, renklendirmesini sağlamalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde bu beraberliğin sürmesi mümkün değildir. İlişkiniz olsun veya olmasın bu görüş içinde hareket etmeye çalışmanız gayet yararlıdır. Sabit fikirli olmayınız ve asi tavırlar tavırlar göstermeyiniz. Kimle beraber olduğunuzu ya da beraber olmak istediğinizi ve hangi seçimin sizin açınızdan daha gerçekçi olduğunu tespit etmeye çalışarak yolunuza devam ediniz....

*********Balık Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

10 Şubat tarihine kadar devam edecek Venüs gezegeninin seyrinden geçtiğimiz Ocak aylık yorumunuzda söz etmiştim. Bu enerji hala etkisini koruduğundan, tarafsız bir şekilde ilişkinizi gözden geçirmeli ve aksayan noktaları ele alarak çözümlemeye çalışmalısınız. Bütün bu düzenlemeler için fazlasıyla vaktiniz var. Peki nelere dikkat etmelisiniz şimdi bunları birlikte ele alalım. Herşeyden önce gerçekçi düşünmeniz mutlaka gerekiyor. İster yaşadığınız ilişkide olsun, isterse bundan sonraki seçiminizde, kendinize uygun ve hayata ayrı noktalardan baksanız bile ortak bir nokta oluşturabileceğiniz bir kişiyi tercih etmeniz lazımdır. Yani eskisi gibi, fazla fedakarlıkta bulunmak, onun yerine düşünmek, onun isteklerini merkez almak gerekmiyor. Çünkü bu bakış açısının, üzülmek dışında bir yarar getirmediğini, yaşadığınız tecrübeler dolayısıyla anlamış olmalısınız. Zaten bu enerji, bir türlü karar veremediğiniz konularda da etkili olacağından şimdi çok daha mantıklı bir şekilde durumları gözden geçirerek kendinizi düşünmeyi öğrenebilirsiniz. Bu dönemde, sevdiğiniz kişiye karşı bir süre belli bir mesafe koymanız mümkündür.

Bireyselliğinizi korumak isteyebilir, ilişkinizin sorunlar yüzünden zarar görmemesi için, soğuk bir tutum sergileyebilirsiniz. Aslında yapılması gereken, egonuzu güçlendirmektir. Çünkü bir Balık beraberliğinde genel olarak, elindekini paylaşmaktan yanadır. Hatta bu paylaşım duygusu bazen öyle ileriye gider ki, Balık kendinden ziyade, karşısındaki kişi olup çıkar. Oysaki kendini de düşünmesi şarttır. İşte sizler bu enerjinin etkisi altında öncelikle eşit hak ve sorumluluklar içinde ilişkisini sahiplenen kişilere doğru yönlenebilir, ilişkinizde ise, bu olgunun ön planda olmasına önem verebilirsiniz. Çünkü sizler özel haklara sahip olması gereken kişilersiniz. Bu enerji altında eski bir arkadaşlığın gizlice sürdürülmesi mümkündür. Bu ilişki son derece özgür paylaşımlardan oluşabilir. Yani her iki taraf da, süresi konusunda ısrarlı davranmayabilir. Amaç, ortak fikirlerin paylaşımı ve biraz olsun sorunlardan uzaklaşmak olabilir. Özgürlük konusu bu dönemde çok önemlidir. Aileniz içinde sağlık veya başka bir problemle ayrı mekanlarda yaşamak zorunda olduğunuz kişilerle daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yardımseverlik hisleriniz bu enerjinin etkisi altında yoğunlaşabilir.

Dört Yapraklı Yonca

11 Şubat-6 Mart tarihleri arasında sizi her konuda destekleyecek hayatın keyifli yanlarını hissetmenizi sağlayacak olan Venüs gezegeninin burcunuzdaki başkalarıyla bağlantı kurmanız açısından yardımcı olduğu gibi, empati yeteneğiniz sayesinde gerek çevrenizle gerekse ilişkinizle alakalı konularda daha güçlü bağlantılar kurabilmenizi destekleyicidir. Sizler bu dört yapraklı yonca eşsizliğindeki enerji sayesinde, karşı cins üzerinde büyülü bir etki bırakabilir, girdiğiniz her ortamda gözlerin üzerinize çevrildiğini hissedebilirsiniz. Ruhunuzun doyum ihtiyacı yükseleceği gibi, her olaydan kendinize yeni bir ders çıkarmanız da mümkündür. İnsanları uzlaştırıcı ve uyum duygusu içinde bir araya getirici tavırlarınız sayesinde başkalarının gözünde ne kadar farklı olduğunuzu göstermeniz şimdi çok daha kolay olabilir. Kendiniz ve sevdikleriniz adına düşünmeyi her zaman başaran kişiler olarak, bu dönemde ilişkinizi yeniden onarabilecek gücü kendinizde bulabilirsiniz.

12 yıl sonra burcunuz üzerinde ilerlemekte olan ikinci yöneticiniz Jüpiter ve burcunuzda son derece güçlü olan Venüs gezegeninin etkisi, kimileriniz için maddi-manevi, bazılarınız için eğitim-iş bazılarınız için aşk anlamında etkili olsa da, genel anlamıyla en önemli yansıması ruhunuzun derinliklerindeki özgürlüğün yüzeye çıkması halidir. Yaşadığınız acı tecrübeleri geride bırakmanızı, herşeye rağmen hayatı yeniden kucaklamanızı, bağımlılıklarınızın esiri olmadan düzgün bir ilişki yaşamınızı sağlayabilecek bu enerji, iletişimsel konularda ve yenilikler adına doğanın size bir armağanı gibidir. Bu oluşumun yarattığı yüksek enerji, manevi gücünüzü yeniden kazanarak, özünüzde bulunan asıl hazineye ulaşabilmeniz adına sizi destekleyicidir. Yani türlü nedenler yüzünden hayata küsmenize, hatta kendinizden uzaklaşmanıza ve bu yüzden inancınızın zayıflamasına neden olan zorlukları aşabilmenizde sizi destekler. Bunun yolu ise güvendir. Güven duygusu yüksek olan insanın kendiyle hesaplaşması sona erer. Kendiyle hesaplaşmasını bitiren insan huzurludur, mutludur Artık korkacak hiçbir şeyi yoktur.

Astroloji 2010 - Yıllık Burç Yorumları - Astrolog İrem Su Yorumluyor..

2010 Yılına ait burç yorumlarınıza geçmeden önce, ''Melekler Yüreğinizden Öpsün'' sayfasının Astroloji danışmanı; Sevgili İrem Su Hanımefendi ve ben Sabiha Rana hepinize sağlık huzur içinde yaşayacağınız nice mutlu yıllar diliyoruz. Sevgilerimizle...

...
devam »

Gönül Notum: Mynet Astroloji Danışmanı Sevgili İrem Su (astrologunuz@mynet.com) Hanımefendiyle yapmış olduğum özel görüşme sonucunda, kendisinden aldığım yüksek izinle, bundan böyle; ''Melekler yüreğinizden öpsün'' sayfasının bir astroloğu var..

Astroloji ve burçlar hakkında öğrenmek istediklerinizi Astrolog Sevgili İrem Su'ya iletebilir ve aynı zamanda yine bu sayfadan aylık burç yorumlarınızı takip edebilirsiniz.. Astrolojiyle ilgili bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştığı için, kendisine bir kez daha teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..