Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '15

 
Kategori
Müzik
 

Şubat'ta saklambaç

Şubat'ta saklambaç
 

Müziğe Ruh Veren Kadın


Kara geçti bu sene Şubat beyaz karlar altında, bembeyaz geçmesi gerekirken.
Şimdi geçip gidiyor Şubat yeri doldurulmayacak izler bırakırcasına bizde.
 
En çok da aşklarımıza, sevgilerimize darbe vurup gidiyor. Özlemlerimizi, tutkularımızı, hislerimizi ifade ettiğimiz şarkılarımızdan ruhları alıp gidiyor.
 
Kimseye benzetemezdiğimiz, sesi ile deva bulduğumuz Müzeyyen Senar'ı aldı.
Sonra müziğe ruh veren kadını, sesten duygu yaratan insanı Fikret Şeneş'i aldı bizden.
Şubat öyle bir geçti ki şarkılar hem sessiz hem sözsüz kaldı.
 
2008 yılında Issız Adam diye bir film yapıldı belki de filmden çok bir kırk beşlik plakdan çıkan Ayla Dikmen sesi bizi etkiledi. Çoğumuz Anlamazdın'ı ilk defa o zaman dinledik, dinlerken bazımızda hüzün bazımızda sevinç bazımızda gözyaşı oldu öyle sözler vardı ki içinde ruhumuza dokundu.
 
Fikret Şeneş o sözlerin yazarıdır işte sadece onun mu ?
Teoman'dan dinlerken havalara uçtuğumuz Uykusuz Her Gece'nin, bir üstadı kaybettiğimiz zaman aklımıza ilk gelen Ajda Pekkan'ın sesi ile can verdiği Kimler Geldi Kimler Geçti'nin.
Yaşınızın ne olduğunu fark etmez Sezen Aksu Kaybolan Yıllar dediğinde aklına kimin geçmişteki yılları gelmedi ki onuda Fikret Hanım yazdı.
 
Çok dikkatli çok özenli kadındı diyordu tanıyanlar şarkının hakkını veremeyecek olana vermezdi şarkısını diyorlar.
 
O genelde Ajda Pekkan'a verirdi şarkılarını Ajda o şarkıları hit yapardı. İstisnasız herkesin hayatında bir Ajda Pekkan şarkısı vardır ya da olacaktır demişti merhum Turgut Özal.
Hayatımız da ne kadar Ajda Pekkan varsa ondan daha çok Fikret Şeneş vardır.
Çok severdi ülkesini kalemi onun içinde çok yazdı ama en unutulmaz olanı Ayten Alpman'dan dinlediğimiz Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısıydı.
Hep yağmurlu bir günde gitmek isterim benden gidenler hep öyle günlerde gitti derdi.
Kader onu İstanbul'un yağmura doğduğu bir günde aldı bizden.
Sensiz yıllarda, unutamadım seni diye seslenir bir şarkısında tıpkı bizim onu onsuz yıllarda unutamayacağımız bildiğini gösterircesine.
Çok cesur kadındı 18 yıllık evliliğine seslenişini İki Yabancı şarkısı ile yaptı hep gelmesi imkansız bir adamı bekledim derdi.
Kimler geldi kimler geçti o geldi kaldı derdi.
Kendisi çok sevmiş ama bize de çok sevdirdi. Onun sözlerini kattığı şarkılar bize aşkı, sevgiyi, hüzünü, umudu, mutluluğu öğretti.
Atilla İlhan'ın da dediği gibi şarkı yazan da şairdir hem de iyi şairdir, aşıktır da aşık olmayan değdiremez kalemi beyaza.
O da aşıkmış pilottu, Kemal'di adı kavuşamadık onla derdi. Kavuşamayacağını anladığı gün dökülmüş kaleminden ;
Haykıracak nefesim kalmasa bile,
Ellerim uzanır olduğun yere,
Gözlerim görmese ben bulurum yine,
Kalbim durmuşsa inan çarpar seninle,dizeleri ve yağmurlu bir Şubat günü durdu kalbi gelmedi Kemal çarpmadı yeniden kalbi.
 
Biz bu Şubat'da bir saklambaç oynadık her birimiz biryerlere saklandık şimdi Şubat dönüp arkasını gidiyor herkes saklandığı yerden çıkıyor fakat Müzeyyen'i Fikret'i bulamıyoruz gelmiyorlar saklandıkları yerden Şubat'ta oynadığımız saklambaçı içimizden eksilenlerle,ruhumuzdan gidenler ile tamamlıyoruz
 
 
 
 
Toplam blog
: 2
: 114
Kayıt tarihi
: 27.03.14
 
 

Çok kitap okuyan, çok yazan bir genç kalemim... ..