Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

27 Aralık '06

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Subay ve komutanlarla hasbihal...

Subay ve komutanlarla hasbihal...
 

Biz epeydir yazar dururuz. Bir de baktik, eline kagidi kalemi alanlarin yerine, klavyeyi alanlar bize dertlerini dokerler. Komutanlar yazarlar. Biz biliriz. Komutan olmak hic te kolay bir meslek degildir...

Kolayi secmezseniz?

Komutanlar icin savasta basarili olmanin sirri, dusmani bilmektir. Kuvveti nedir? Imkanlari nedir? Niyeti nedir? Dusman da bir degil, bir coktur. En guclusunu, sana en bulasma tehlikesi olani secer, kendini sana ziyan verebilecek en gucluye gore hazirlarsin. Dusman; Nereden, nasil, ne zaman vurur, komutanlar bunu iyi bilirler.

Komutanlarimizin son gunlerde verdikleri bir karar var. Dusmana karsi basarili olmak icin, uzerinde radari olan dort tane dev tayyere alma zamanidir, dediler. Boeing firmasindan 4 AWACS ucagini bir bucuk milyar dolar vererek almaya karar verdiler.

Tam booyuk bir dusmana karsi hazirlanmaya karar vermistik, sinsi bir dusman gelip bizi olmadik zamanda, olmadik yerde vurdu. Hem de 6.4 le. Bir sey degil, ama, yikti gecti. Devletin Okulunu yerle bir etti. Amerika'nin Irak savasinda verdigi candan belki de daha fazlasini 17 saniye de bizden aldi.

Derler ki bu sinsi dusman, yine vuracak. Siz deyin bir, ben deyim on yilda. Hem de daha guclu vuracak. 7 siddetinde, 8 siddetinde.

Komutanlarimiz dusmani biliyorlar. Komutanlarimiz dusmanin imkan ve kabiliyetlerini de biliyorlar. Komutanlarimiz dusmanin ne zaman, nasil, nerede vuracagini da uc asagi bes yukari biliyorlar...

Iste simdi bu dusmana karsi hazir olma zamanidir!

Komutanlarimiz (Sivil-asker) bir araya gelip, oturacaklar:

"Ulan, 4 koca kusa verecegimiz bu kadar milyar dolarla okullarimizin temelini, catisini, diregini, kolonunu bu sinsi dusmana karsi guclendirelim, cocuklarimiz olmesin..." diyecekler!

Diyecekler; ve tarihe gececekler. Okul kitaplarinda resimleri olacak. Yenil nesil resimlerine bakip, biz yasiyorsak bu komutanlarin cesur kararlari sayesinde yasiyoruz, diyecekler...

Bu adamlar, bu buyuk devlet adamlari; bir bucuk milyar Amerikan dolarini 4 kusa vermeyip, her seyi goze alip, okullarimiza harcadilar, diyecekler! Cocuklarina; bizim burada anlattigimiz gibi, bu komutanlari, onlarin bu sinsi dusmana karsi yaptiklari Istiklal Harbini ve Zaferi anlatacaklar!

On* atli akinlarda cocuklar gibi sendiler.
On atli o gun, dev gibi bir depremi yendiler!

2 Mayis 2003, Biloxi

* Bir arkadasimiz sormus. Niye On atli, diye.
Atlilarin sayisini artirmaktan cekindigimiz yok.
Siz soyleyin. Biz yazalim.

3 Mayis 2003

Atli sayisi 9'a (Yaziyla: dokuza) dustu!

15 Mayis 2003

 

***

NEREDEYSE 10 YIL SONRA!

23 Mart 2012

Melih Asik, Milliyet

 

Awacs’lar eskidi bile

En az 1,5 milyar dolar ödediğimiz Awacs uçakları 5 yıl gecikti... Yapımcı şirket bu gecikmeye tutarlı bir sebep gösteremediği gibi paramızı da tepe tepe kullanıyor. Peki ne kadar gecikme tazminatı ödüyor?
Pek öğünülecek bir rakam olmamalı ki, Milli Savunma Bakanlığı bu rakamı açıklamıyor...
Silah uzmanı gazeteci arkadaşımız Tuncer Bahçıvan gönderdiği notta diyor ki:;
“Bir de bu sistemi aldığın zaman standart paket alıyosun, iş uzayınca teslim aldığın uçağın cihazları çoktan geri kalmış oluyor...”
Yani uçaklar gelmeden eskidi...
Uçaklar gelince bu defa da sistemleri yenilemek için yatırım gerekiyor...
Neresinden baksanız müthiş bir zarar var ortada.
Ancak Milli Savunma Bakanlığı’ndan ses seda yok.
Adeta yapımcı şirketi kollayan bir tavır var hükümette...
Bu uçaklar neden bu kadar gecikti? Ne kadar para ödendi?
Boeing ne kadar gecikme tazminatı ödedi?
Hükümetten bu konuda ayrıntılı bir açıklama bekliyoruz...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..