Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Subliminal mesajlar

Subliminal mesajlar
 

 

Subliminal mesaj, herhangi bir objenin içine saklanmış, görsel veya işitsel bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı sınırlarının altında kalması düşünülerek o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır.

Bilinçaltı mesajlarının insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilmesi mümkün değildir.

Bilinçaltını direkt etkiler. Amaçlanan da zaten budur. Hissettirmeden, verilmek istenen mesajın iletilmesidir, bilimselliği kanıtlanmıştır.

Bu mesaj teknikleri özellikle reklamcılık ve propaganda alanında kullanılır. Özellikle 25. kare denilen teknik sıklıkla kullanılmaktadır.

25. Kare Nedir?

Bir görüntü 24 kareden oluşmaktadır. Yani biz bir görüntüye bakarken saniyede 24 kare görebiliyoruz. 25. kare ise görünmüyor, sadece beynimize yazılıyor. 25. kareye yerleştirilen mesajı ancak bilinçaltımız algılayabiliyor. Bu sistemin adı 25.kare.

Özellikle Rusya’da ve Amerika’da TV Kanallarında sıkça kullanılmakta, her üç filmden birinde, 25. kare şeklinde, promosyon amaçlı bir slogan veya reklam yer almaktadır.

Bu nasıl oluyor?

Mesela bir çocuk kanalında çizgi film seyrediyorsunuz, o anda çizgi filmin 25.karesine “Coca Cola iç” yazısı konuyor, bilinçaltı mesajı hemen kapıyor ve filmi izleyen kişi, hemen Coca Cola içmek istiyor.

Yapılan araştırmalarda, subliminal mesajların bu tip satışları arttırdığına dair veriler vardır.

Rusya’da ve Amerika’da bu durum o kadar illegal boyutlara ulaşmış ki, devlet tüm TV kanallarını, geliştirmiş olduğu, 25. kareyi saptayabilen bir tür dedektörle bir süre takibe almış ve kontrol etmiş, ancak engel olamayınca bu sistem her iki ülkede de yasaklanmıştır. Türkiye’de bu konuda henüz bir yasak bulunmamaktadır.

Bu mesajlardan bilinçaltımızı nasıl koruyabiliriz?

Özellikle televizyon seyrederken çok seçici olmak ve teknolojiyi bilinçli kullanmak gerekiyor.Güne başlarken, ya da bir film izleyeceksek, “Ben bu filmi izlerken sadece bana faydalı olanları almak istiyorum” diye bir olumlama çok işimize yarayabilir.

Şu ana kadar subliminal mesajların bizi olumsuz etkileyen yönünü ele aldık.

Ancak bu mesajlar bilinçli bir şekilde kullanılırsa, kişisel gelişim için olumlu yönde katkılar sağlanabilir.

“Bilinçaltının bilinmeyenleri” adlı yazımda bahsetmiş olduğum gibi, bilinçaltımızda yer etmiş, kalıplaşmış inançlarımız çekim yasası nedeniyle gerçekleşirler.

Bu nedenle aslında bir bakıma başımıza gelenlerden istemesek de sorumlu olduğumuzu söyleyebiliriz.

Bilinçaltındaki yerleşmiş olumsuz kayıtların, olumlu olan yenileriyle değişmesi, kısır döngüyü yok eder. O zaman biz hayatımızı yönetmeye ve hayatımızın efendisi olmaya başlarız.

Bu olumsuz bilinçaltı kayıt değişikliklerini subliminal mesajlarla gerçekleştirebiliriz.

Siz müziği dinlerken, müziğin içine gizlenmiş telkinler bilinçaltınızın ihtiyacı olan değişiklikleri kolaylıkla sağlar ve böylece kişiye özel hazırlanan telkinlerle sorunlar çözülür.

Negatif bilinçaltı inançların yenileriyle değiştirilmesi için bu çalışmaların en az üç ay süreyle dinlenmesi gerekmekedir.

Özellikle gece uykuda dinlenmesi, bu dirençlerin kırılması için oldukça faydalıdır.

Herkese mutlu, sorunsuz pırıl pırıl berrak bir bilinç ve bilinçaltı diliyorum.

 

A.Nilgün Aktaş

NLP Uzmanı & Profesyonel Yaşam Koçu

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..