Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Suç cezasız kalınca

Suç cezasız kalınca
 

Bir toplumda suç cezasız kalınca, bu vazife ile görevlendirdiğimiz ve vergilerimizle maaşlarını ödediğimiz Emniyet Teşkilatımız ve hukuk sistemimiz görevlerini layıkı ile yapmazlarsa, sokaklarımız bir zamanların vahşi batısının Teksas'ına döndü.

Geçtiğimiz hafta haberlerde takip ettiğimiz seri cinayetlerin failllerinden olan şahısın geçmişte içlerinde ruhsatsız silah bulundurma, yaralama, hırsızlık, gasp, darp, tehdit, ev basma gibi 34 ayrı suçtan dolayı tutuksuz yargılandığı, bu suçların çoğunda da şikayetin geri alınması ile serbest kaldığını okuyoruz.

Sonra bizzat yaşadığımız, güpegündüz Istanbul'un göbeğinde okul dönüşü çocuğumun gasp edilmesi sonrası yaşadıklarımızı hatırlıyorum. Okul müdürünün yakın ilgisine rağmen emniyetteki vurdumduymazlık, ilgisizlik sonucu olayların üzerine gidilmedi ve bir çok başka çocuğun başına aynı olaylar gelmeye devam ediyor.

Sokaklarımızda gasp, yankesicilik, hırsızlık aldı yürüdü. Dur diyen yok. Yukarıdaki olayın haberinde okuduğum gibi zanlılar serbest sokakta dolaşıyor. Şikayette bulunursanız tehdit ediliyorsunuz. Bizler polisimize, hakimimize, savcımıza güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Sokaklardaki çetelere teslim mi olacağız? Biz de elimize silah alıp onları mı kovalayacağız? Bunun sonu nereye varacak? Sokaklarda linç olaylarını da okuyoruz. Vatandaş ortamını bulduğunda bu duruma tepkisini koyuyor.

Trafik deseniz ayrı bir kanayan yara. Özellikle Istanbul'da trafik kurallarına uyan kalmadı. Siz uymaya çalışırsanız sisteme ters düşüyorsunuz. Trafik polisi yok! Sadece gece belli noktalarda durup alkol kontrolü yapılıyor. Başka bir icraat yok. Onun da niye yapıldığı belli! Suç cezasız kalınca olaylar aldı başını gidiyor. Nereye kadar? Bence gerçekten toplum olarak cinnet eşiği geçildi. Gazetelerden sonuçlarını okuyorsunuz.

İlgili birimleri toplum adına vazifelerini tam ve eksiksiz yapmaya davet ediyorum. Zararın neresinden dönülse kardır...

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..