Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Şuç ve ceza

Şuç ve ceza
 

futbol ailesi zor durumda


Futbol dolu bir haftaya başlıyoruz. Gelgelelim futbol dışı ne ararsan var futbol camiasında. Türkiye Futbol Federasyonu hiç te alışık olmadığımız bir uygulamaya ne hikmetse Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi başladı ve bir hafta öncesinden hakemi açıkladı.

Muhtemelen birileri birilerine isimler fısıldamadan, federasyon kamuoyuna hakemleri açılama gereği hissetti. Peki bunun anlamı ne? Hakemlere telefon edilmesini mi önlemek, yoksa muhtemel hakem atamalarının önceden duyulabileceği endişesine bir önlem mi…

Eğer atamaların önceden duyulabileceği endişesi ise Federasyon bu uygulamasıyla bu duruma bir önlem alma şansı olmadığını hatta bu konuda aciz olduğunu kamuoyuna beyan etmiş oluyor. Nasıl olsa birileri atamaları önceden haber alacak, haberi alanı da vereni de biliyoruz ama bu adamlara bir şey yapma şansımız yok itirafı gibi bir şey bu.

Hakemlere telefon edilmesini önlemek için olması da pek anlamlı gelmiyor. Zaten T.F.F. bu konuyla ilgili pimi çekilmiş bir el bombasını disiplin kurulunun ortasına bıraktı. Cemal Aydın ile ilgili olarak disiplin kurulunun vereceği karar Türkiye’de hakemi aramanın cezasının belirleneceği bir karar. Bugüne kadar böyle bir suç ile bir yönetici ilk defa disiplin kuruluna gidiyor.

Allah Disiplin Kurulundakilere eğer gerçekten özerklerse kolaylık versin. Düşünsenize dünyada bu konuda yaşanmış bir örnek var. İtalya’da futbol camiası bu yüzden allak bullak oldu. Juventus’un şampiyonlukları elinden alındı, küme düşürüldü, Milan düşürülmekten beter edildi. Saydığım kulüpler İtalya’nın devleri, hatta dünya futbolunun devleri. Hadi gel şimdi Cemal Aydın’a ne ceza vereceğine karar ver. Ayrıca ceza sadece Cemal Aydın’a mı verilecek yoksa Ankaragücü’ne de bir ceza verilecek mi bu muamma.

Ceza Cemal Aydın’a verilirse, hakemi aramanın bedeli arayana hak mahrumiyeti ve para cezası olacak. Bu durumda artık bütün kulüpler birer telefoncu alacaklar bünyelerine. İstemediğin bir hakem olursa çağıracaksın bu telefoncuyu, aratacaksın maçının hakemini “Hadi koçum şu falanca hakemi ara da, bak biz sana güveniyoruz güzel maç yönetirsin biliriz de aman gözünü seveyim biraz daha dikkatli ol” gibilerinden birkaç latife yapıp, Federasyona da haber vereceksin…. İşlem tamam. Bizim seyyar telefoncu alacak cezayı ama sen hakemden yırtacaksın.

Ceza Ankaragücü’ne verilirse. Hem de adam gibi bir ceza verilirse. İşte o zaman disiplin kurulunun kucağında pimi çekilmiş olarak duran o el bombası öyle bir patlayacak ki, inanın futbol camiasında atom bombası etkisi yaratacak.

Umarım basın bu olayı hasır altı edip takibinden vazgeçmez. Çünkü bu olayın çözüm noktası Disiplin Kurulunun bu konuyla ilgili vereceği cezadan geçiyor. Sayın Federasyon Başkanımız iki üç gündür çok cesur beyanatlar veriyor. Hakemimizi ezdirmeyiz, hakemimizi kimse arayamaz gibilerinden, cesur kararlar verir gibi duruyorlar hakem atamalarını bir hafta öncesinden yaparak ama eğer ceza sadece Cemal Aydın’a verilirse otoriteleri alt üst olacak. Ve bilin ki o zaman bu işin içinde bizzat Türkiye Futbol Federasyonu var.

Kısacası silahını kılıfından çıkarıp da ateşlemeden yerine koyarsan madara olursun.

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..