Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '12

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Suçiçeği Aşısı (Varisella)

Suçiçeği ateş ve ciltte önce kırmızı kabartı daha sonra içi su dolu kabarcıklar ve sırasıyla bunların kabuklanması ile seyreden, aynı sırada farklı döküntülerin bir arada görüldüğü bir hastalıktır. 1 yaşın altında ve 10 yaşın üzerinde hastalık çok ağır geçirilebilir. Ölüm ve saktalığa yol açabilecek komplikasyonlar 10 yaş üzerinde daha olasıdır.

Suçiçeği aşısı henüz hulusal aşı programına alınamamış olan özel aşılardandır. Ancak bu gerekli değildir anlamını taşımaz. İmkanlar dahilinde aileye bilgi verilerek yapılması önerilir. Aşı 1 yaş üzerinde yapılır, özellikle 10 yaşına kadar hastalığı geçirmemiş olanlara mutlaka yapılmalıdır. Aşıyı olan çocuklar da hastalığı çok hafif olarak geçirebilirler. 2007 yılından beri hastalığı geçirmeyen çocuklara 5 yaşında hatırlatma dozu önerilmektedir.

Ciddi yan etkisi yoktur, olsa da çok çok nadirdir. Bazen birkaç gün sonra ateş olabilir, nadiren suçiçeğine benzer bir döküntü 1-1.5 ay sonar tek tük görülebilir. Aşıdan sonra aspirin 1,5-2 ay kesinlikle “kullanılmamalıdır“

 

Aşı kartım kayboldu derdine son aşı takviminizi hemen oluşturup saklamak için tıklayın

 

Aşı olmadan önce dikkat edilemsi  gerekenler

 

www.doktoramcam.com

www.facebook.com/doktoramcam

www.twitter.com/#!/Doktoramcam

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..