Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Suçlu hepinizsiniz...

Suçlu hepinizsiniz...
 

Pek televizyonla sıkı fıkı olan biri değilim, yani dizileri takip eden müptelalardan sayılmam. Fakat geçen akşam tesadüfü bir diziye denk geldim 80’ler miydi ismi tam hatırlamıyorum fakat o yılları komedi tarzı anlatan bir dizi idi.

Dizide bir sahne dikkatimi çekti televizyon kapanırken İstiklal Marşı okunduğu esnada aile ayağa kalkıp esas duruşa geçti. Sonrasında bir tartışma programında bu konu gündemdeydi. O yıllarda ailelerde bu bir gelenekmiş.

O yıllarda öyle veya böyle aile içerisinde bir milli duygu hakimiyeti mevcutmuş anlaşılan. Bu durumda bunun açık bir kanıtı aslında…

Kimse kimseye evinde bu hareketi zorlama ile yaptıramaz. Bu inkar edilemeyecek bir gerçek, demek ki o zamanın aile yapısında bir Milliyetçilik, Cumhuriyetçilik hakimmiş. İnsanlar milli duygularına ve milli beraberliğine sahip çıkıyor ve bunu çocuklarına bir şekilde aşılıyormuş.

Doğal olarak şimdi şunu sorgulamaya başladım; 80’lerden sonra ne oldu da bu Milliyetçilik, Cumhuriyetçilik gibi duygular yok oldu. Bugün gelinen noktaya baktığımızda bırakın İstiklal Marşını televizyonda duyduğunda ayağa kalkacak duyguyu, bütün milli değerler yok edilmeye çalışılıyorken bile üç maymunu oynayan bir toplum var.

O zaman hiç boşu boşuna onu bunu suçlamanın anlamı yok aslında gerçek suçlu kimse kusura bakmasın kendinden sonra gelen nesle bu milli duyguları aşılamayı başaramayan 80 sonrası kuşaktır.

Demek ki, 80 sonrası yetişen kuşak bir şekilde dejenere bir biçim aldı ve kendinden sonra gelenleri de bu dejenere olmuş kuşak yetiştirdi. Şimdi bu dejenere olmuş milli duygulardan yoksun yetişmiş kuşak idareci olarak ülkede çeşitli makamları işgal etmiş durumda ve yapılanları fark etmeyen etse de bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabında olan bir toplum oluştu.

O zaman bugün gelinen noktanın asıl suçluları 80 sonrası ülkeyi yöneten, ülke içerisinde yaşayanlar ve bugünkü nesli milli duygulardan yoksun yetiştiren siz bugünün büyüklerisiniz.

Kimse kusura bakmasın bu gelinen noktanın sorumluları sizlersiniz. Siyasetçiler, idareciler, eğitimciler, 80 sonrasının anne babaları sizler size emanet edileni koruyup sizden sonrakilere devretmeyi başaramadınız. Zamanında azınlık olanlar sizlerin vurdum duymazlığı ile bugün çoğunluk oldular ve sizler hala üç maymunu oynamaya devam ediyorsunuz.

Bundan sonrası daha da zor olacak çünkü elinizdeki milli değerleri koruyan kaleler artık bu değerlerin düşmanları tarafından işgal edilmiş durumda ve sizler koruyamayıp düşmana teslim ettiğiniz kaleleri geri alma görevini milli değerlerden yoksun yetiştirdiğiniz bizlere devrediyorsunuz. İşte bu noktada oturup düşünmeniz gerekmiyor mu?

Kendi kendinize hiç sordunuz mu?

Bizler çocuklarımıza ne verdik ne istiyoruz? Diye…

Evet ben sizlere soruyorum; bizlere bırakmanız için size emanet edilen bu değerlerin yok edilmesine neden göz yumdunuz? Bu değerlerle yetiştirmeniz gereken nesilleri göz göre göre nasıl heba ettiniz? Siz hangi akla hizmet ettiniz…

Kimse kusura bakmasın bugün gelinen noktada sizler suçlusunuz…

Burçak YAZICI

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..