Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '18

 
Kategori
Hukuk
 

Suçlu İle Mahkum Aynı Şey Değil; Suçlu 21. Yüzyılın Mahkumu, Mahkum Orta Çağın Suçlusu

Suçlu İle Mahkum Aynı Şey Değil; Suçlu 21. Yüzyılın Mahkumu, Mahkum Orta Çağın Suçlusu
 

OHAL kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Karaname ile anayasal düzeni yıkmak isteyen hükümlüler için tek tip kıyafet uygulaması getirildi.

OHAL kapsamında, "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renkte tulum giyerek getirilecek.

Bu kapsamda, Türk Ceza Kanununun "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar" başlıklı beşinci bölümünde yer alan suçlardan hükümlü ve tutuklu bulunanlar için bu madde hükmü uygulanacak. (internet)

Malum FETÖ hassasiyeti nedeniyle pek fazla kimse itirazda bulunmadı ve konu gündemden düştü ama bu uygulamayı getirenlere yazımızın başlığındaki gerçeği göstermek durumundayız.

10 yıl hapis yerine 10 gün hapis ver ama sırtına mahkûm elbisesi geçir kimse adaletinden şüphe etmez. Mahkûm elbisesi insanlar üzerinde böyle bir etki yaratır. Tabii ki elbiseyi süs için giydirmiyorsun, gereğini de yapman lazım.

Mahkûm elbisesi günümüz suçlusunu yansıtmıyor; eski zamanların esir kampları, forsalar, savaş esirleri, sürgün, idam, kollarında zincir, ayaklarında pranga…

Kişilere hak ettikleri cezaların verilmesi yeterli, adalet nefret etmez. O elbiseler giydirilerek o kişilere değil hukuka ceza veriliyor; bakın çağdaş hukuk nasıl algılanıyor (eski zamanların esir kampları, forsalar, savaş esirleri, sürgün, idam, kollarında zincir, ayaklarında pranga)

Daha sonra birisi de çıkacak diyecek ki “Boyunlarına ip bağlayalım”

Hukukta duygusallığa yer yok, sizler FETÖ’cüler hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum; bana göre FETÖ’cü de sadece suçlu.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..