Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Suçu işlenmeden önce önleyemediysen bırak katili gitsin

Suçu işlenmeden önce önleyemediysen bırak katili gitsin
 

Halkın bilmediği, yetkililerinse önemsemediği bir güvenlik yanlışını sık sık gündeme getiriyoruz. İnsanlar Türkiye’de kanunsuz olaylara daha başlamadan müdahale edildiğini sanıyorlar. Değilse bile suçlu yakalanırsa ikna oluyorlar. Ah bu insanlarımızın sanması, ikna olması bu memleketin en büyük derdi. Polis şapkası görse güvenlik tamam diyor ya bu kadar cehalet olmaz kardeşim! İnasanın bu halk denen sorumsuz kalabalıklara çucukları, yakınları öldüğünde iyi olmuş diyesi geliyor. Siz işte böyle sandığınız, inandığınız için Türk emniyeti özellikle halkın güvenliği konusunda hiç başarılı değil. Hatice nine karakolun arka sokağında öldürüldükten sonra Gezi Parkında destan yazsalar nolur! Yazık gerçekten! Sorumsuz halkın sorumsuz devleti!

Ben anlamıyorum; bir olay hiç meydana gelmeyecek, başlamayacak, başladıysa bitmeyecek. Güvenlik budur. Koyunu parçaladıktan sonra kurdu öldürsen ne yazar. İşte ilan ediyorum; ben öldükten sonra katilimi affediyorum. Kimse sorguya çekmesin ve ceza vermesin. İnsanlar öldükten sonra suçluları yakalamak güvenlik başarısı olur mu ya!

Klasik polisçilik oyunu işte. Suçlulara göz açtırmayan, aman vermeyen kahraman Türk polisi. İyi de suç raporları öyle demiyor. Biz bir iddia attık ortaya; kimse tınlamadı. İnsansanız yarattığınız gerçeğe kayıtsız kalamazsınız. Biz dedik ki “Türkiye’de birisini öldürmek isteyen mutlaka amacını gerçekleştiriyor” Yıllarca bunun aksi olmadı.

Türkiye’de polis sadece suçlu kovalayan konumda; başka yönü yok. Böyle bir güvenlik stratejisi olur mu? Sonra siyasi olaylar, terör, ünlü cinayetler. Gezi parkında on bin polis, arka sokaklarda bir tane yok. Uyuşturucu, mali polis, siyasi olaylar, ünlü cinayetler TV’ler tarafından veriliyor. Yani şöhret olma ihtimaliniz var, kariyeriniz yükselecek. Hatice nineyi korusan kim bilecek; zaten çok bile yaşadı, ölsün gitsin!

Sevgili halkım, Türk emniyetinin daha önemli işleri var; sizin katillerinize sıra gelmez! Ama merak etmeyin, siz öldükten sonra mutlaka geleceklerdir; başsağlığı dilemeye!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..