- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sucuklu kuru fasulye
Kış mevsimi haftada en az bir kere kuru baklagil yeme mevsimi, kuru fasulyenin yanında kuru soğan veya yeşil soğan, bir de turşu konulursa hastalıklar sizden korksun. Kuru fasulyeyi pişirirken içine sucuk ilave ederseniz lezzetine doyum olmuyor. Tabii ki kuru fasulyenin yanında olmazsa olması pirinç veya bulgur pilavı.
Vereceğim tarif 3 kişilik, arzu ederseniz miktarları artırabilirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
125 gram sucuk(iri küp şeklinde doğranmış)
1 tane rendelenmiş kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası( acı sevenler acı koyabilir.)
1 su bardağı rendelenmiş domates veya domates sosu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu veya kaya tuzu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kuru nane, dağ kekiği, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Kuru fasulyeler önce soğuk suyla yıkanır ve pişirme tenceresine konularak üzerini kaplayacak biçimde kaynar su dökülür. Tencerenin üzerine bir kapak kapatılarak fasulyeler en az 2 saat yumuşamaya bırakılır.
Fasulyenin vitaminleri gitmesin diye suyunu değiştirmiyorum aynı suyuyla pişiriyorum.
Fasulyeler yumuşayınca düdüklü tencerenin içine tüm malzemeler konularak biraz daha su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır, kapağından buhar çıkınca ocağın altı kısılır ve 45 dakika pişirilir.
Tencerenin kapağı açılınca yemek büyük bir kaşıkla alt üst edilir ve biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.