Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '18

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Suda Sukulent Köklendirme Nasıl Yapılır?

Suda Sukulent Köklendirme Nasıl Yapılır?
 

Sukulent köklendirmesi ve çoğaltılması çok zor bir bitki biliyoruz. Biz de defalarca denedik ama pek başarılı olamadık. En son sukulent suda köklendirme yöntemini bulduk. Bu sefer başarılı oldu. Bakalım sizler ne diyeceksiniz.
 
Sukulentler bahçede doğal taşların arasında çok güzel görünen çiçeklerdir. Ancak suklulentleri çoğaltmak pek kolay değil.
 
Bu sefer sukulenti suda köklendirme yöntemini denedik. Siz de deneyin ve bize yorumlarınızı gönderin.
 
Sukulentleri suda köklendirmek için temiz koparılmış sukulent yaprağını sadece dibi suda olacak şekilde minik bir kaba koyun. Sadece ve sadece dibi hafifçe suya değecek şekilde su koyun yoksa sukulentler çürür. Su bittikçe yeniden taze su koyun. Sukulentleri suda köklendirmek için çeşme suyu değil temiz içme suyu kullanmalısınız.
 
Sukulentleri suda köklendirerek sadece 1 haftada bebek sukulentler elde edebilirsiniz. Sonra suyu bitince torfla karıştırılmış yayvan bir saksıya ana yaprağı koparmadan dikin. Parmak ucunuzla hafifçe dibini sıkıştırın. Saksı kurudukça sukulentleri sulayın ancak çok su vermeyin. Yarı gölgeli bir yerde yavru sukulentlerin büyümesini bekleyebilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 35
: 357
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Pratikse.com her türlü pratik bilgiye erişim sağlamak amacıyla kurulmuş bir internet sitesidir. D..