Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '17

 
Kategori
Dünya
 

Sudi Arabistan’da Kadın

Sudi Arabistan’da Kadın
 

 

Şeriatla yönetilen Sudi Arabistan, Ilımlı İslam’a döneceğini açıkladı.

Sudi Arabistan’da kadınlar, ayaklar görünmeyecek şekilde baştan sona siyah peçe ve çarşaf giymek zorundalar.

Sudi Arabistan’da kadınların yüze 5’i çalışıyor. O da erkeksiz ortamlarda. Devlet polisleri kadınları her ortamda kurala uyup uymadıklarını kontrol eder. Uymayanlar ağır bir şekilde cezalandırılır. Bir kadın yanında erkeği olmadan taksiye binerse, lokantaya giderse ahlaksızlık sayılır. Kadınlar seçme ve seçilme hakkına sahip değiller. İki kadının tanıklığı bir erkeğe eşittir. Eğitim, ana okulundan üniversiteye kadar ayrı veriliyor.

Sivri biber, patlıcan, kabak, salatalık, muz gibi şeylere kadınların dokunması Mısırlı bir Şeyh tarafından yasak sayılır ve bu konuda fetva verilirken,  kadınlara yönelik bazı kısıtlamaların kaldırılması konusunda göstermelik de olsa bazı ufak tefek kararlar peş peşe gelmeye başladı.

Önümüzdeki 2018 yılında kadınlar araba kullanabilecek. Son bir karara göre de, kadınlar Sudi Arabistan’da günlük giysileri olan siyah peçenin içinde, kadınlara mahsus yerlerde stadyuma gidebilecekler.

Bu kararlardan sonra insan, “madem günahtı da niçin bu kararları aldınız, yok günah değildi, bu yasaklar şimdiye kadar  niçin sürdü” diye sormadan edemiyor. Yoksa, korku dağları mı sardı?

Mısırlı bir Hoca’nın verdiği bir fetvaya göre, kadın, markete gittiğinde havuca, salatalığa, muza, sivri bibere seks çağrıştırır, günahtır düşüncesi ile dokunamazken şimdi yavaş yavaş bu sebzelere de dokunmak serbest olacak gibi geliyor. Bizdeki şeriat özlemcilerine duyurulur.

Hüseyin SEYFİ

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..