Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '14

 
Kategori
Tiyatro
 

Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu – Dünyanın Sonu. Net

Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu – Dünyanın Sonu. Net
 

 Bir gün dünyanın sonunun geleceğini bilmek, ama nasıl ve hangi yoldan olacağını bilememek korkusuyla yaşamak dünyanın sonu gelene kadar. Dünyanın sonu uzaydan mı gelecek? Yoksa dünyanın merkezinden bir saldırı mı olacak? Peki kıyamet Amerika’da mı başlayacak? Kıyamet sonrasında kimse kalacak mı? Kalan olursa yaşamaya nasıl devam edecek? İnsan hayata tekrar nasıl tutunacak? Peki bütün bunları düşünmek yerine kahkahalarla gülmeye ne dersiniz?

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerden kıyameti kahkahalarla karşılayacak yeni komedi “Dünyanın sonu.net” İstanbul ve Anadolu’da seyircinin karşısına çıkıyor. Sezon sonunda sahneye taşıdıkları oyunun konusu da oldukça ilginç. Ziya roman yazarıdır ve son eseri olan “Dünyanın sonu” adlı romanını bitirmeye çalışmaktadır. Fakat yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ilhamını kaybetmesi, yazmasını zorlaştırır. Bir gün karşısına çıkan ilham perisi Tarhun ile hem komik olaylar yaşanacak hem de beklenmedik sürprizler gerçekleşecektir.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, yine gündeme dokunarak, zaman zaman günümüzü hicvederek, bol bol kahkahaya sebep oluyorlar. Onlara eşlik eden Önder Keskin, Nurten İnan ve Kahraman Sivri de çok başarılı bir performans sergiliyorlar. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerden hiç de aşağı kalmayan üç oyuncu, zaman zaman onların önüne de geçmeyi başarıyor. Özellikle Önder Keskin ve Nurten İnan’ın birkaç farklı şekilde aynı olayı canlandırdıkları sahne kahkahanın doruğa çıkmasına sebep oluyor.

Babaları, büyük usta Nejat Uygur’dan aldıkları feyz ve öğrendikleriyle, sadece İstanbul’da değil, Anadolu’yu karış karış dolaşarak, her ilde Türk halkını güldürmeyi görev edinmişler. Birçok tiyatro ve tiyatrocunun burun kıvırdığı yerlere oyunlarını götüren Süheyl ve Behzat Uygur, komedi neferleri olarak halkın sevgilisi olmayı sonuna kadar hak ediyorlar.

Oyunun pratik ve kullanışlı dekoru, oyuncuların hareketine de destek oluyor. Özellikle buzdolabı esprisi çok güzel kullanılıyor. Sahne değişimleri için ışık ve müzik iyi kullanılıyor. Sadece müziğin sesi oldukça yüksek geliyor. Buna biraz dikkat edilmeli. Oyunun yeni sahnelenmeye başlaması nedeniyle biraz daha pişmeye ihtiyacı var. Oyunun akışını çok etkilemese de, eminim ki ilerleyen sahnelemelerde çok daha iyi olacaktır.

İşin içinde Süheyl ve Behzat Uygur varsa, komedinin zirvesini görmek mümkün. Aday göstermeye uygun oyun bulunmadığı bahanesiyle ödül törenlerinden kaldırılsa da, komedi dalında ödülü sonuna kadar hakediyor Uygur Kardeşler. Zaten ödüllerini de oyunun sonunda seyirci jürisinden ayakta alkışlanarak alıyorlar.

Dünyanın sonunu kahkahalarla karşılamak istiyorsanız bu oyunu mutlaka seyredin. Gülmekten ölmek deyimini tam anlamıyla bu oyunda gözünüzle canlı canlı görüp yaşayabilirsiniz.

İyi Seyirler.

 
Toplam blog
: 50
: 411
Kayıt tarihi
: 01.05.12
 
 

Konservatuar mezunu tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve eğitmen. ..