Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Süheyl Batum ne demek istemişti

Süheyl Batum ne demek istemişti
 

internetten


Günlerdir medyamızın gündeminde CHP Genel sekreteri Süheyl Batum'un şu sözleri tartışılmakta "Meğer asker de kağıttan kaplanmış, ABD içini oymuş oymuş oymuş" bu sözlere başka anlamlar yüklemek suretiyle zahiri kurtarmaya çalışmakta olanların da bulunduğu gözlerden kaçmamaktadır. 

Süheyl Batum, burada açıkça asker demek suretiyle adresin tüm Türk ordusu olduğunu ifade etmekte, ABD tarafından içinin oyulmuş olduğunu söylemek suretiyle milli iradenin denetiminin dışında davrandığını anlatmaktadır. Bunun tevil edilecek herhangi bir yanı ve yönü bulunmamaktadır. 

Bu durumu sulandırmak isteyen çevreler, çeşitli davalardan yargılanan ve Türk yargısı önünde şu anda hesap vermek durumunda olan kimi komutanları kastederek Bülent Arınç'ın da "İyi ki bu komutanlarla savaşa girmemişiz" demiş olmasını örnek göstermeye gayret etmektedirler. 

Bir tarafta yargı önüne çıkmış ve hakkında iddialar bulunan komutanlar var diğer tarafta ise tüm ordu var. Bunların neresi birbirine benziyor ben anlayamıyorum. Bülent Arınç'ın, yargılanmakta olan komutanları kastederek konuştuğu açık ortada. Bunun yanında Sühey Batum'un askerler demek suretiyle tüm orduyu kastettiği de ortada. Varın siz değerlendirin. 

Demokratik bir ülkede, bir siyasetçi askerlere hitaben "meğer siz kağıttan kaplanmışsınız sizin içinizi ABD oymuş" demesi ne anlama gelebilir. ?
Birinci anlamı, siz askerler olarak bu Ak Partiye gereken dersi veremiyorsunuz, o dersi verecek başkaca da bir kurum yok, bu nedenle başımız ağırıyor. Neyi bekliyorsunuz? 

İkinci anlamı, halk demokratik yollarla Ak Partiye hak ettiği cezayı vermiyor, bu iş yine siz askerlere kalmış ama sizde de iş kalmamış. 

Üçüncü anlamı, ben ve mensubu bulunduğum CHP demokratik yollarla iktidar olamayacağımıza göre, acilen sizin darbenizi beklemekteyiz. Bu Türk halkını ya siz ezeceksiniz ya biz. 

Bu sözlerin anlamlarını daha da artırmak mümkünse de biz bukadarı ile yetinelim.
Şimdi Süheyl Batum istifa etmeli midir yoksa etmemelidir, sorusunun yanıtı aranmaktadır. İstifa ederse bu CHP ye yarayacak, demokrasiye yarayacak etmezse CHP ye zarar verecek demokrasiye zarar verecek. Tercih kendilerine ait kim ne diyebilir. 

Ak Parti seçim sürecinde bu sözleri kullanarak yine iyi bir çıkış yapacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz. 

CHP nin iktidar olmaya niyeti olmadığına göre galiba kendilerine böyle engeller bulmak onların da işini kolaylaştırmaktadır. 

İktidar olup sorumluluk taşımaktansa uzaktan gazel okumak daha kolay bir yol. Milletin sıkıntıları onların umurunda bile değil. Bunu neden söylüyorum, özgürlükler söz konusu olunca daima karşı cephede yer alan bir CHP nin olduğunu bilmeyen mi var. 

Bir başörtüsü konusunda bile halkın yanında yer almaktan imtina eden bir siyasi örgüt olabilir mi? CHP yanında yer aldığı çevrelerin hangisine bakar ve derinlemesine araştırırsanız araştırın altından iyi şeyler çıkmaz. 

Zaten halkımız da bunların değerlendirmesini gayet güzel yapmaktadır. Halkımız ne APTAL dır ne BİDON KAFALIDIR ve ne de GÖBEĞİNİ KAŞIYAN aciz insan. Halkımız, demokrasının nimetlerinin tadını damağında hissetmiş ve bu tadın keyfininden asla vaz geçmeyecek olgunluğa ve basirete sahiptir. Kimse kuşku duymasın. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..