Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
Basketbol
 

Suika wari (karpuz kırma)

Suika wari (karpuz kırma)
 

Yazının yer aldığı kategori ile karpuzun ne ilgisi var diye sorabilirsiniz .

Kızım okulun basketbol takımında. Burnu bile kırıldı basketbol aşkına... Tedavi bittikten sonra yine başladı antremanlara. Çok kuvvetli bir takım olduiklarını söyleyemem. Başarılı oldukları dönemler de var. Ancak karşı takım spora ağırlık veren bir okulun takımı olunca yeniliyorlar. Özel okul olduğu icin spor agirlikli degil kizimin okulu. Daha cok universiteye ogrenci hazirliyor.

Basketbol takiminin tatili yok. Her gun okula gitmek zorundalar. Hem yaz tatilinde hem kis tatilinde bir hafta maca hazirlik icin zorlu bir donem yasarlar. Bu arada veliler cocuklara destek olmak icin mangal partisi duzenler. Yiyecek icecek istemedikleri kadar. Yaklasik otuz kisi var takimda (orta okuldan liseye kadar olan bir okul )

Bu yil kizim lise sonda ve son yaz partileri. Dusunup biraz eglenceli gecmesini saglamak icin program duzenledik. Basit duzeyde havai fisek gosterimiz vardi. Bir digeri ise SUIKA WARI ( Karpuz kirma). Ebe olan kisinin gozleri baglaniyor. Ayni zamanda okulun ogretmeni olan ve basketbol calistiran hocalar ebe oldu. Gozleri gormeyecek sekilde maske takildi. Elindeki uzun sopanin etrafinda kendi ekseninde on kere dondu ve sonra epey uzakta olan karpuza dogru verilen direktifler dogrultusunda gitmesi gerekli. Ama dondugu icin dengesi bozulunca bazan sopayi seyircilere dogru yonlerdirdigi de oldu, sonunda dogru yolu bulan ogretmenlerden biri elindeki sopayi karpuza indirdi ve bir vurusta kirmayi basardi. Buyuk alkis topladi tabi ki.

Sozunu ettigim etkinlik daha cok deniz kenarinda plajlarda genclerce oynanan eglenceli bir oyun. Kirilan karpuz parcalara ayrilmis ise herkes kendi payini alir. Bizim ogretmen sadece bas kismini kirabildigi icin karpuz dilimlendi diger karpuz bir cok kisinin, benim kizim da dahil bir turlu isabet almadi. O da dilimlendi ve hem veliler hem ogrenciler karpuz yiyerek partiyi sonlandirdilar. Tabi sonrasi partinin yapildigi spor sahasini temizlemek gerekli. Yine veliler ve de ogrenciler elele verdi. Aksam ustu beste okula gitmistim eve dondugumde vakit gece yarisina yaklasiyordu. Kizimin okulu eve yaklasik bir saat uzaklikta da. Yorulmustum ama uykuya dalip istasyonumu kacirmamak icin buyuk caba harcadim... ve simdi burada gece yarisi ikiye geliyor. Uyusam iyi olacak. Yarin yapilacak cok is var.

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..