Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nurettin Erdoğan Yönetici

http://blog.milliyet.com.tr/nurettinerdogan

11 Haziran '16

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Şükredelim, sevelim ve sevilelim

Şükredelim, sevelim ve sevilelim
 

BU İNSANLAR NEREYE KOŞUŞTURUYORLAR


İnsanlara bakıyorum da, herkes bir koşuşturma peşinde. Kimi işler güçler peşinde, kimi geçim derdinde, kimi parasını nereye harcayacağını bilemez durumda. Kimisi sınavlara girmekte. Kimi bir an evvel evleneyim der, kimi çocuğunun geleceğini Nasıl yönlendireyim derdinde, kimi bugün nereleri gezsem acaba der, kimi ne yemek pişirsem telaşında. Kiminin lüks bir araba hayali vardır, kimi başını sokacak bir yuva hayalinde. Kimi acaba saçımı şöyle mi yaptırs...am telaşında, kimisi ah bir saçım olsaydı derdinde.

Kimi ya işlerim bozulur da parasız kalırsam diye düşünürken, diğeri işini kaybetmemek
Kimi az kazanıyorum der , dertlere düşer, kimi elindekiyle şükretmesini bilir.
Baktığımız zaman, herkes dertli, herkes kaygılı.
Kaygılı olanlara tavsiyem, gitsinler Eyüp Sultan'a,  Karacaahmet'e. Oralarda yatanlar da aynı kaygıları güttüler, hepsinin hayalleri vardı. Hepsinin istekleri vardı. Sonunda bir çukura indirdiler, gözlerinin , vücutlarının üzerine bol bol, kürek kürek toprak attılar; ta ki o boşluklar, hayaller dolana kadar. Sonra artık hiç bir dolduracak yer kalmadı. Sevdikleri, düşündükleri, sevenleri, hepsi bıraktılar tek tek ve gittiler. Sorgu Melek'leri geldiler ve sordular:   Eee nerede kalmıştık!..

Yukarıda saydıklarımdan sadece biri bence rahattı; hem dünyada ve hem de orada: Onlar dünyada Allah'a sığınıp her hallerine şükredenlerdi.

Gözümüzü er geç toprak doyuracak. Padişah da olsak, sultan da olsak, holding sahibi de olsak, götüreceğimiz birkaç metre kefen.
Onun için hiç telaşa gerek yok. İyi insan olalım, Yaradılanı, Yaradan'dan ötürü sevelim. Açları doyurmaya, hayvanları doyurmaya bakalım. Elimizden gelirse ağaç dikelim. Makamımız her ne ise, yerimize insan yetiştirelim. Herkese yardım elimizi uzatalım. Birilerini Mutlu edeceğiz diye, başkalarını kırmayalım. Kendi menfaatiniz için insanları ezmeyelim. Sonunda her gece yattığımızda Başımızı yastığa koyar koymaz, o günün verdiği huzurla uykuya dalalım.
Sevelim, sevilelim, birbirimize sevgiyle bakalım. Sevgi herşeyin ilacıdır; işe önce kendimizi sevmekle başlayalım.

Sevgiyle kalın, Sevgide kalın, Sevgiyle Bakın, Rotanızı sevgiden başka hiç bir yere çevirmeyin. 

 
Toplam blog
: 41
: 702
Kayıt tarihi
: 31.05.16
 
 

Kabataş Liseli olan Nurettin Erdoğan, ömür boyu eğitime inanan bir yönetici. Küçük yaşlarda girdi..