Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '18

 
Kategori
Dekorasyon
 

Sukulent Bakımı İçin Püf Noktaları

Sukulent Bakımı İçin Püf Noktaları
 

Sukulentler özellikler ofislerde sık karşımıza çıkan bitkiler halini aldı. Teraryum içinde sukulentleri sık sık görüyoruz. Ancak Sukulent bakımı nasıl yapılır pek bilgimiz yok sanıyoruz. Sukulent bakımı için püf noktalarını sizin için derledik.
 
Sukulent ne kadar sulanır?
 
Sukulentleri fazla sulamamak gerekir. Fazla su tutmayan sukulentleri çok sularsanız çürümelerine neden olabilirsiniz. Haftada 1 kere sulamak yeterlidir. Haftada 1 kere sulayın ve sadece toprak ıslanacak kadar sulayın. Dibinin göl gibi olmasına neden olmayın. Sprey ile sulayabilirsiniz.
 
Sukulentler ne kadar ışık ister?
 
Sukulentler parlak ışık sever. Hem ev içerisinde hem de dışarıda yetiştirilebilirler. Işık alan, aydınlık ortamda büyüyebilirler ancak uzun süre direkt güneş ışığı almamasına özen göstermelisiniz.
 
Evde sukulent bakımı için ipuçlarını öğrendikten sonra bahçede sukulent yetiştirme ile ilgili de birkaç bilgi paylaşalım.
 
Bahçede Sukulent bakımı için öneriler
 
Bahçelerinizde ufak bir vaha oluşturmak için sukulentleri kullanabilirsiniz. Sukulentler çok çeşitli dokularda ve renklerde olabilir. Ayrıca her türlü saksıda ve alanda da sukulent yetiştirebilirsiniz. Sadece sukunetlerin bakımını yaparken birkaç noktaya dikkat etmek gerekir.
 
Öncelikle aynı evde olduğu gibi fazla sulamamaya özen gösterin. Işık alan ama korunaklı bir bölgede yetiştirirseniz daha iyi olabilir.
 
Az sularsanız yaprakları pörsüyecektir. Fazla sularsanız ise çürürler. Haftada 1 kere sulamak yeterlidir.
 
Kış aylarında sukulent bakımı yaparken daha az su vermelisiniz. Güneşin daha az ve kar veya yağmurun olduğu zamanlarda sulamaktan kaçının.
 
Sukulentler zaten havadan gereken nemi alacağı için nemli bir bölgede yaşıyorsanız çok daha az su verin.
 
Sukulentlerin yaprakları kahverengi bir renk alırsa güneşten yanmış demektir. Bitkileri hemen daha güneş ışığı alan bir yere taşıyın.
 
Sukulentin yaprakları soluk ise az güneş alıyor demektir. Biraz daha güneşli bir bölgeye taşıyın.
 
Artık sukulent bakımı ile ilgili bilmeniz gereken bilgilere sahipsiniz. Umuyorum birbirinden güzel sukulent bahçeleri tasarlayabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 35
: 357
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Pratikse.com her türlü pratik bilgiye erişim sağlamak amacıyla kurulmuş bir internet sitesidir. D..