Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '08

 
Kategori
İzmir
 

Sular kesik..!

Sular kesik..!
 

"Sular kesik" , herkes gibi benim de asla duymak istemediğim ama duyduğumda da tüylerimi ürperten "uğursuz" bir cümledir.

Her yerde yaşayabilirim; elektriksiz, yolsuz, ağaçsız..ancak suyu az olan yerde asla yaşamak istemem..(sanki kim ister ki, diyorsunuz, haklısınız..)

Ama şu anda bizim evde sular kesik..! İzmir belediyesi, su yetersizliğinden dolayı su kesintisi programı uyguluyor. Benim oturduğum semte de gece yarısından sonra su veriliyor. Aslında bizim bina, tek aboneli ve depolu olduğu halde, depo suyu bütün gün idare etmiyor, demek ki..

Suların kesik olması, sadece biyolojik veya fizyolojik anlamda değil, psikolojik ve sosyolojik( aile sosyolojisinden bahsediyorum) anlamda da bozar insanı..

Biriken bulaşıklar, berbat durumda tuvaletler ve en kötüsü sinirleri bozulmuş bir eş..! Hadi bakalım, çıkın şimdi işin içinden..!

Su..! Tıpkı hava gibi, olduğunda kıymetini bilmediğimiz, hiç bitmeyecek sandığımız ama bulunmadığı zaman da, bir damlası için hayat vereceğimiz su..!

"Su gibi aziz olmak..!" ifadesinde kendini bulan aziz su..!

Yaz sıcak ve kurak geçti..Küresel ısınma anamızı ağlattı. Her konuda olduğu gibi, su konusunda da israf huyumuzdan vaz geçemedik..Sonunda başımıza bu da geldi; SULAR KESİK...!

Belediyeyi suçlamak, birilerine kızıp sövmek bir anlam taşımıyor şu anda..Ne yapıyorsak el birliği ile yapıyoruz. Yaşadığımız ve yaşamamız için her türlü imkanla donatılmış şu güzelim dünyayı, hırslarımıza, bitmek tükenmek bilmez tüketim tutkumuza feda ediyoruz. Sonra da, en hayati değerlerimizi kaybediyoruz..Ardından feryad ü figan..!

Diliyor ve ümit ediyorum ki, yaklaşan Ramazan yüzü suyu hürmetine, Yaratan Mevla, gökyüzünün musluklarını açsında yeryüzü beklediği rahmete kavuşsun..!

Eğer, gök sularını keserse ve sular yerin derinliklerine çekilip giderse, bize kim bir damla su getirebilir..???
Allah'tan başka...!

Durun..! Musluklardan su sesleri geliyor, galiba sular geldi..Şükürler olsun..!
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..