- Kategori
- Türk Mutfağı
Sultan kabak dolması
SULTAN KABAK DOLMASI
Bu dolmamızın bir özelliği içine hiç pirinç konmamasıdır.
Yapım aşamasında da bahsettiğim gibi daha hafif olmasını arzu edenler bir şekilde kabakları ızgara etmenin yolunu balmalıdır.
Saygılarımla,
SULTAN KABAK DOLMASI
Malzeme
4 ad. Dolmalık kabak
2 ad. Orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
2 ad. İnce kıyılmış sarımsak
500 gr orta yağlı dana kıyması
1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı dolmalık siyah üzüm
Yarım demet kıyılmış dereotu
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça( varsa biber salçası)
2 ad. Rendelenmiş domates
Tuz, karabiber, toz biber,
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp kabuklarını tırtıklı olarak kazıyalım ve ortadan ikiye bölüp içini dış çeperi kalın kalacak şekilde oyduktan sonra iç kısmını tereyağı, tuz ve karabiberle ovup, mümkünse ızgarada, değilse zeytinyağında kızartarak fazla yağının süzülmesi için (kızartıyorsanız) dik olarak kağıt bir havlu üzerine dizelim.
Çok az yağ ile önce sarımsak, soğan ve fıstıkları daha sonra kıyma, üzüm ve baharatları ilave ederek kavuralım. Ateşten alıp, dereotunu ilave ederek harmanlayalım ve kabakların içine harcımızı dolduralım.
Tavada, kalan tereyağı ile salça ve domatesi, tuz ve karabiber ekleyerek sote edelim ve pişirme kabımıza yatık olarak koyduğumuz dolmalarımızın üzerine sosumuzu dökerek 15 dakika kadar orta ateşte pişirelim.
Süzme yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.