Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Sultan kabak dolması

Sultan kabak dolması
 

SULTAN KABAK DOLMASI


Bu dolmamızın bir özelliği içine hiç pirinç konmamasıdır.
Yapım aşamasında da bahsettiğim gibi daha hafif olmasını arzu edenler bir şekilde kabakları ızgara etmenin yolunu balmalıdır.
Saygılarımla,

SULTAN KABAK DOLMASI

Malzeme

4 ad. Dolmalık kabak

2 ad. Orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan

2 ad. İnce kıyılmış sarımsak

500 gr orta yağlı dana kıyması

1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı dolmalık siyah üzüm

Yarım demet kıyılmış dereotu

100 gr tereyağı

1 yemek kaşığı salça( varsa biber salçası)

2 ad. Rendelenmiş domates

Tuz, karabiber, toz biber,

Hazırlanışı

Kabakları yıkayıp kabuklarını tırtıklı olarak kazıyalım ve ortadan ikiye bölüp içini dış çeperi kalın kalacak şekilde oyduktan sonra iç kısmını tereyağı, tuz ve karabiberle ovup, mümkünse ızgarada, değilse zeytinyağında kızartarak fazla yağının süzülmesi için (kızartıyorsanız) dik olarak kağıt bir havlu üzerine dizelim.

Çok az yağ ile önce sarımsak, soğan ve fıstıkları daha sonra kıyma, üzüm ve baharatları ilave ederek kavuralım. Ateşten alıp, dereotunu ilave ederek harmanlayalım ve kabakların içine harcımızı dolduralım.

Tavada, kalan tereyağı ile salça ve domatesi, tuz ve karabiber ekleyerek sote edelim ve pişirme kabımıza yatık olarak koyduğumuz dolmalarımızın üzerine sosumuzu dökerek 15 dakika kadar orta ateşte pişirelim.

Süzme yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..