- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sultan lokumu
Sultan lokumu tarifi malzemeleri
4 adet yumurta.
4 kahve fincanı şeker.
5 kahve fincanı un.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya.
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Dışı için:
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı hindistan cevizi
3 adet muz
Sultan lokumu tarifi yapılışı
Yumurta ve şekeri en az 10 dk. mikserle çırpalım sütü ekleyip bir kez daha çırpalım,un kabartma tozu ve vanilya yı ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp yağladığımız mini fırın tepsisine boşaltalım üzerini düzeltip 150 derece fırında kurutmadan pişirelim.
krema için süt,un ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirelim krema kıvamına gelince ocaktan alıp tereyağı ve vanilya yı ekleyip mikserle iyice çırpalım.kek pişince biraz ılınmasını bekleyelim,istediğimiz büyüklükte dikdörtgenler keselim,bu parçaları tekrar enlemesine ikiye keselim, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde etmiş olacağız.kestiğimiz parçanın kızarmış tarafı içe alarak krema sürelim ince uzun kesilmiş muz koyup rulo şeklinde saralım.hazırladığımız mini pastayı ılık süte batıralım ve çıkartalım geniş bir tabağa hindistan cevizini serpelim süte batırdığımız pastayı hindistan cevizine bulayalım ve geniş bir kaba tüm pastaları yan yana dizelim en az 5-6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım