Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Sultan Süleyman ile Hürrem'in aşkı

Sultan Süleyman ile Hürrem'in aşkı
 

Seçtiklerimiz bizim geleceğimiz oluverir ansızın. Öyle dilim dilim yaşanan hayatlar. Kıyıda, köşede, yukarıda aşağıda....
Hangi dağın ucunda açtığın çok önemli. Kanuni Sultan Süleyman'ın karşına çıkmasaydı Hürrem nasıl olurdu dünya. Mesala Kanuni Avrupayı fethetmek yerine ülkesindeki yerleşik düzeni iyice sağlamlaştırıp, bilim ve teknoloji eğitimi üzerinde çaba sarf etseydi, mesela Kapütülasyonları Avrupalılara tanımasaydı ne olurdu? Güzel olurdu elbette. 

Sultan Süleyman'ın ölümünden sonra , Sokullu dönemi de bitince, duraklama, gerileme dönemi derken Avusturya ve Ruslarla süren yıllarca savaşlar Osmanlının sonunu hazırladı. Yavuz Sultan Selim doğunun bütün hazinelerini Osmanlıya taşıyıp, İmparatorluğu öylece büyütmüş. Oğlu Sultan Süleyman'ın Hürrem ile kesişince yolları başladı bir aşk hikayesi. Güçlü bir İmparator ile köle kızın hikayesi... 

İhtimali az masalsı bir yaşamın insanlara özgü zaaf, ihtiras aşk, acı kan, ... Evlat sevgisinin önüne geçen duygular. Ne çok konuşuldu. Daha da konuşulacak. O dönemde belki böyle olması gerekiyordu kimbilir. Aslında Saraylarda hala öyle değil mi? 

İngiltere'de Galler Prensesi Dianaya bakalım, sonu ne oldu? Ölümü bir çok şüpheyi arkasında bıraktı. Saraylarda yaşamlar aşklar nasıl yaşanır. Kanuni Hürrem'siz anılsa idi ne yavan kalırdı tarih. Hürrem hiç ayrılmasa idi topraklarından kim bilirdi 500 sene sonra onu. Seçmek ve seçilmek hayatın seyrini değiştiren olgular. 

Gerçekten muhteşem yüzyıl. Böyle diziler çokça yapılmalı .Padişahların zaaflarını, insani sevgilerini, bazen zalimliklerini bilen biliyor zaten. Üstelik her millette böyle yönetimler olmuştur. Olduğu gibi kabul etmek 500 sene sonra çok mu zor. Belki de tarihi en güzel yapan Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın birbirlerine duydukları aşkın büyüklüğü. 

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..