Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '09

 
Kategori
Voleybol
 

Sultanlar rahat bir başlangıç yaptı…

Sultanlar rahat bir başlangıç yaptı…
 

Aylardır sabırsızlıkla bu günü ve bu turnuvayı bekliyoruz. Bugün o kadar heyecanlıydım ki maç saatine kadar zaman geçmek bilmedi. Kolay bir maç olmasını ben dahil çoğu kişi bekliyordur. Yaz dönemi içerisinde tam 5 maç yaptığımız Fransa’yı bu maçların tamamında yenerek zaten bizden iyi olmadıklarını göstermiştik. Ankara’da yapılan Avrupa Ligi maçlarına katılarak çıplak gözle izleme imkanım olmuştu. O maçlarda çok rahat geçmişti.

Bugünkü maçta ilk sete inanılmaz tutuk başladık. Rakibimiz iyiydi diyemeyeceğim, çünkü biz gerçekten çok kötü bir oyunla başlangıç yaptık. Nihan biraz soğuk başladı ve ilk set boyunca böyle devam etti. Kötü aldığı bir manşet ve izlediği bir servis hatası ilk teknik molaya 6 – 8 gibi bir skorla geride girmemizi sağladı. Naz setin ortalarına kadar çok tutuktu. Ama daha sonrasında gayet iyi toparlayarak maç boyunca takımı çok iyi oynattı. Bu tutukluğu da sakatlığa bağlamak mümkün sanırım. 13 – 13 lük bölüme kadar sürekli geride götürdüğümüz maçı bundan sonraki bölümde forse edip, üstünlüğü ele almasını bildik. Bu dakikadan sonra açılış maçı stresini üzerimizden atıp, günün en iyileri Eda, Bahar ve Deniz’in müthiş performansları güne damgasını vurdu. Günün bana göre en kötü ismi Neslihan’ın set sonunda aldığı 2 sayı (birisi servis sayısı), zorlu geçen seti kazanmamızı sağladı.

İlk sete oranla ikinci sete çok daha iyi başladık. Kısaca ikinci sette Bahar’ın servis sayılarıyla başladık. Sahada konsantrasyonu dağılmış bir Fransa vardı. 5 -2 de servis çizgisine gelen takım kaptanı Esra, 17 – 2 lik skora kadar topu elinden bırakmadı. Deniz ve Esra bu sette de müthiş performanslarını sürdürdüler. Bu sayede Fransa’yı 10 sayının altında tutup, 25 – 9 gibi farklı bir skorla seti almasını bildik.

Üçüncü sete de gayet iyi başladık. Günün en iyi oynayan ismi Eda bu sete damgasını vurdu diyebilirim. İlk setin başa baş bitmesinin sebebi tutuk başlamamız ve savunmamızı iyi oturtamamamızdı. Ama ikinci ve üçüncü setlerde Eda ve Bahar’ın etkili bloklarına Naz’da seri yardımları getirince rahat oyun ve farklı galibiyetler kaçınılmaz oldu. Rakibimizde ayakta kalan tek oyuncu hem savunmada hem de hücumda Lienard idi. Onun çabaları da ancak bu kadar yetti. Son seti de 25 – 15 gibi rahat bir skorla kazanıp, bu tür turnuvaların en stresli geçen açılış karşılaşmasını 3 – 0 gibi net bir skorla geride bıraktık.

Oyuncularımızı değerlendirecek olursam, Akdeniz Oyunlarında üstüne basa basa söylediğim, eski Neslihan’ı mumla arıyorum lafının hala arkasındayım. Beni yine hiç yanıltmadı. İlk sette son 2 sayıya kadar dışarı attığı toplar dışında, İkinci sette birinci teknik molaya kadar aldığı iki sayı dışında ve son sette de yediği inanılmaz blok ve bom boş bir plaseyi fileye takması dışında ismini duyamadım. Ama buna rağmen sahada kaldı ve alternatifini kullanmayı antrenörümüz bir an bile düşünmedi. Bence sebebi Meryem’e güvenmemesi olabilir. ;) Beni bugün şaşırtan olay ise bugüne kadar hazırlık döneminde verdiği performansları genelde vasat bulduğum Deniz HAKYEMEZ oldu. Müthiş bir performans, tuttuğum notlara göre de müthiş bir yüzde ile oynadı. Eda mükemmeldi ki; o zaten yaz döneminin başından beri müthiş oynamaya devam ediyor. Milli Takımın en diri ve hiç yıkılmayan oyuncusu olarak sürekli ayakta. Naz ile de inanılmaz bir uyum içerisindeler. Fenerbahçe adına da çok olumlu nitelendirilebilir. Nihan ilk sete çok tutuk ve manşet hatalarıyla başladı. İzlediği bir servis var ki inanılmazdı. Diğer setlerde zaten pek iş düşmedi. Kaptan Esra’da hücumda ve savunmada gayet dirençli ve istekli oynadı.

Bundan sonra bu grupta oynayacağımız İtalya ve Almanya maçlarının böyle kolay geçeceğini sanmıyorum. Bu yüzden maç başı tutukluklarını atlatmamız gerekiyor. Özellikle savunmada daha istekli başlamalıyız. Çünkü diğer takımlara karşı böyle kötü başlarsak işimiz hiçte kolay olmayabilir. Umarım Neslihan bir an önce kendine gelir. Onsuz bir İtalya maçı düşünemiyorum. Sanırım bu galibiyet bu gruptan çıkmamız için fazlasıyla yetecektir. Çünkü Fransa’nın maç kazanabileceğini tahmin etmiyorum. Tüm kızlarımıza bu galibiyet için tebrikler… Ama özel bir tebrik, kendini bu yaz döneminde müthiş geliştiren Eda’ya edilmelidir diye düşünüyorum. Galibiyetlere devam etmek dileğiyle… Başarılar Sultanlar…

Saygılarımla…

Metin Timur TÜFEKÇİLER

tanisyarielf@gmail.com

Evladıma Miras Bu Sevda…!!!

 
Toplam blog
: 26
: 774
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Aslen Yugoslav göçmeniyim. Lise meznuyum. Reklam ajansında fotoğrafçılık i..