Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sulu Köfte

Sulu Köfte
 

MALZEMELER
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
250 gram kadar  orta yağlı kıyma
Yarım su bardağı kırık pirinç
3 su bardağı kaynamış  sıcak su
1 adet orta boy  patates
1 adet orta boy kuru soğan
 Yarım  havuç
3 tane yeşilbiber
Yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
1 tatlı kaşığ ıile  domates salçası
çeyrek  taze demet maydanoz
1 çay kaşığı ile tuz
yarım çay kaşığıile  karabiber
 
NASIL YAPILIR?
Kırık pirinci nişastasından arındırmak için 15- 20 dakika kadar ılık suda bekletelim.
Süzdükten sonra derin bir kapta kıyma ile birlikte yoğurun.
Kolaylıkla şekil verebilmek için buzdolabında bir 10 dakika kadar bekletin.
Kabuğu soyulmuş patates domates, havuç ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
Ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkardığınız yeşilbiberleri yarım ay şeklinde doğrayın.
Maydanozları ince bir şekilde kıyın.
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırın.
Soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Domates salçası ekledikten, sonra kavurma işlemine 2- 3 dakika kadar devam edelim.
Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyerek, 5 dakika kadar daha kaynatın.
Buzdolabında beklettiğiniz köfte harcından köfteler hazırlayın.
Kaynamış salçalı suya sırayla; doğranmış havucu, patatesi, dondurulmuş bezelyeyi ve hazırladığınız köfteleri ilave edin.
Köftenin içindeki pirinçler şişerek, bezelyeler yumuşayana kadar takriben 35 dakika kadar pişirdiğiniz sulu köfteyi, ince kıyılmış maydanoz ilave ederek  ile sıcak olarak servis yapın.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..