Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Sumatra Adası açıklarında çok şiddetli deprem

Sumatra Adası açıklarında çok şiddetli deprem
 

Pasifik’te dün meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki deprem ve tsunami nedeniyle Samoa adaları ve Tonga’da ölenlerin sayısı 113’e çıktı.
Samoa’daki Tupua Tamasese hastanesinden bir yetkili, hastaneye 84 kişinin cesedinin getirildiğini belirtti.
Yetkililer, Amerikan Samoası’nda 22, depremin etkilediği komşu Tonga adasında 7 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Samoa polisi, son olarak, tsunamide 63 kişinin öldüğünü, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirmişti.

Sumatra adası açıklarında çok şiddetli deprem
Endonezya’nın Sumatra adası açıklarındaki depremde ölenlerin sayısı 75’e yükselirken, binlerce kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.
News Web’de Devlet Başkanı Yardımcısının açıklamasına dayandırılan haberde, Sumatra adasının 900 bin nüfusa sahip Padang kenti açıklarında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde 75 kişinin öldüğü kaydedildi. Endonezyalı yetkililer, depremde kentte bir hastanenin çöktüğünü, yıkılan binaların enkazında binlerce kişinin olduğunu da belirtti. Ülke televizyonlarında enkaz yığınları ve yıkılan evlerin görüntülerine yer verilirken, Metro televizyonu, Padang havaalanının çöken çatısının görüntüsünü yayımladı. Diğer basın yayın kuruluşları, depremde otellerin de hasar gördüğünü duyurdu.
Sumatra’nın batı kıyısında yer alan büyük bir liman kenti olan Padang, Singapur’a yaklaşık 400 km, Cakarta’ya 850 km uzaklıkta bulunuyor. (Kaynak:Milliyet)

8.3 şiddetindeki depremi okuyunca gayri ihtiyari, “YUH” dedim. Okuduğuma inanmak bile istemedim. Yanlış gördüğüme inanmak istedim ama maalesef doğruydu...

Bir taraftan orada yaşanan acıyı tasavvur etmeye çalışırken bir taraftan da İstanbul’da bir depremin İstanbul’u ve İstanbulluyu nasıl etkileyebileceğini anlık da olsa gözümün önüne getirmeye çalıştım. Tablo korkunçtu...

Geçtiğimiz günlerde bir haber okumuştum. Amerika’da kısa süre içinde şiddetli bir deprem bekleniyordu. Haberi okuduğumda İstanbul için bu varsayımın 10 yıl öncesinde ortaya atıldığını düşündüm.

Ve o gün bu gündür kayda değer hiçbir önlem alınmadığını...

Afet söz konusu olunca yapılacak hiçbir şey kalmıyor. Afeti önleyemeyeceğimize göre, öncesinde önlem alınacak ve en az zararla kurtulmaya çalışılacak.

Tabii bizimki laf... Yetkililerin hiç öyle bir telaşı yok. Biz Türk’üz ya, bize birşey olmaz!

Bu acı olayda hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

Henüz kurtarılmayı bekleyenlerin de Allah yardımcıları olsun...

Dilerim en kısa zamanda yaralarını sararlar:(

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..