Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Sinema
 

Sümela'nın şifresi: Temel

Sümela'nın şifresi: Temel
 

alıntıdır


Kış aylarında vazgeçilmez hobilerimizden biridir sinema. Buz gibi havanın hışmına uğrayıp, sinema salonuna sığınmak, güzel bir filmle arkadaşlık etmek hele bir de Pazar günüyse güzel zaman geçirmek adına en keyifli etkinlik.

Sümela’nın Şifresi: Temel Trabzon’un hayalleri ve amaçları uğruna, Karadeniz’de arkadaşlarının, çevresinin dalga geçtiği bir isimdir. Trabzon’un en köklü ailelerinden birinin kızına aşıktır. Ve bu aşk ilkokul da başlamış, Temel’in hayal gücüyle kız da ona aşıkmış gibi yıllarca devam etmiştir.

Oysa Zuhal’in bu duygudan haberi bile yoktur. Zaten babası da zengin olmayan birine kızını vermeyecektir. Bir gün Temel’in arkadaşı Turgay intihar etmek için Sümela’nın çatısına çıkmıştır. Onu kurtarmak için gelen Temel, polislerin “Sümela’nın tepesine hazine için çıksanız anlayacağım ama intihar da ne?” cümlesiyle Sümela’da ki hazineyi bulmaya karar verir.

Paraya olan düşkünlüğünden değil, zengin olup Zuhal’i alma fikrindendir bu çaba. Ve böylelikle yeni bir hayal başlar. Güldürecek bir kovalamaca, imam rolünü üstlenen Salih Kalyon’un diyalogları, Karadeniz müziğinin yer yer kendini hissettirdiği sahneler, sürükleyici olmakla beraber aynı zamanda duygusal bir havada hissetirecek.

Film, sonunda aşkın en büyük zenginlik olduğunu, manevi değerlerin maddi değerlere tercih edilebileceğini ve mutluluğu sahneleyecektir.

Sümela’nın Şifresi ; Temel için; Komedi-macera dan çok duygusal – komedi diyebilirim.

 İzlediğinizde, keyif alarak döneceğiniz bir film.

Yapım : 2011 – Türkiye

Tür : Komedi,macera

Süre : 90 dakika

Yönetmen  : Adem Kılıç

Altan Erkekli, Salih Kalyon, Gizem Güven, Zafer Ergin, Cansu Demirci,Ruhi Sarı, Alper Kul, Ali Düşenkalkar, Tarık Ünlüoğlu,Necip Memilli, Duygu Şen, Erdem Baş, Aslıhan Güner, Ayşegül Günay, İsmail Hakkı Ürün, İsrafil Köse, Azalia Abdurakhimova, Haldun Açıksözlü, Anastasiya Pavelyeva, Gülenay Kalkan, Seymen Aydın,

Senaryo  : Yılmaz Okumuş,

Yapımcı   : Üçgen yapım evi, Adem Kılıç

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..