Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '21

 
Kategori
Futbol
 

SUMUDİCA

 
SUMUDİCA
Ülkede iç karartan bir sürü olaydan, coronadan, pahalılıktan, sonu gelmeyen tartışmalardan  bıkıp  spora sığınıyoruz ama orda da işler iyi gitmiyor. 
 
Seyircisiz olunca tatsuz tutsuz, adet yerini bulsun, tamamlansın da ne olursa olsun gayesiyle  diye oynanan maçlar zevk vermediği gibi artık seyredeni çileden çıkaran hakem ve VAR kararlarıyla  her maç sonrası büyük tartışma ve cezalara konu olurken  bu alışamadığımız  ligde  bir takım ve bir hoca bir yıldız gibi parlıyor.
Gaziantep F.K ve hocası Sumudica. 
 
Gaziantepspor iflas edip yok olunca  şehrin diğer takımı Gaziantep Belediyespor  önce ismini Gaziantep FK.  yapmış, sonrada mavi-beyaz olan renklerini kırmızı-siyah yaparak Gaziantepspor'un yerini almıştı.  Bunu hemen artık bir çok şehir kulübü yapıyor. 2. ve 3 ligde alternatif takımları var. 
Gaziantep FK 1. ligde şampiyon olarak Süper lige çıktığında  ilk maçını deplasmanda Fenerbahçe ile oynamış ve 5-0 kaybetmişti. 
Bu maçın ardından tüm futbol otoriteleri  Fenerbahçe'nin çok iyi olduğunu ancak Gaziantep takımındaki futbolcuların ise gerçekten futbolcu olup olmadıklarını tartışmıştı.   Ortak kanı buydu. Fenerbahçe şampiyon olur, bu Gaziantep küme düşer!..
 
Oysa sezon sonunda ne Fenerbahçe şampiyon olabildi, ne Gaziantep küme düştü...Gaziantep sezonu 6. bitiren Fenerbahçenin hemen altında ortalarda bir yer aldı. 
 
Gaziantep FK. nın  ilginç ama çok başarılı bir hocası var. Uzun zamandır kendisini takip ediyorum. Rumen Marius  Sumudica.  Bir zamanlar Beşiktaş'ın hocalığını da yapmış olan Hırvat Salven Biliç de gitar çalar, şarkı söyler, ülke gerçekleriyle  dobra yorumlar yapar, maçlara da kafada bere, üstünde ceket, bir gariban gibi çıkardı.  
 
Sumudica da farklı ve ilginç geliyor bana...Düşer denilen takımı  2 senede şampiyonluğa oynatacak bir duruma getirdi.  Bunu yaparken de ligin zirvesindeki rakipleri Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı, Alanyaspor'u yendi.  Ligde ve kupada 18 maçtır bileği bükülmüyor ve bütün maçlarda gol atabilen tek takım. 
 
Bu ilginç kişilik  bir futbol dehası mıdır bilmiyorum ama çok zeki ve çok akıllı biri olduğu kesin. Şehrinin ve kulübünün menfaatlerini  kendisinden daha önemli tutuyor. 
İzmirde  galibiyeti kaçırdığı bir  maçtan sonra futbolcularına  yaptığı konuşma dikkatimi çekmişti. 
-''Belki sizin umurunuzda değil, nasılsa paranızı alıyorsunuz ama bu kulüpte sizin başarılınızı bekleyen koca bir şehir ve 1500-2000 lira aylıkla çalışıp kazanmanız için gözünüzün içine bakan çalışanlar var. Ayıptır. Oynarken onları da düşünün''
 
Bir zamanlar Mersin İdmanyurdu takımının şimdinin süper ligindeki kalecisi Taner ağabeyle konuşmuştuk bunu. Bir anısını anlatmıştı. 
-''Bir deplasman maçında Mustafa ağabeyin (Eski Galatasaraylı Mustafa Yürür) hatasıyla bir gol yiyip mağlup olduğumuzda şehirde halkın yüzene bakmaktan utanıp, diğer maça kadar kulüpte kalıp, yemeklerimizi de kendimiz yapıp yemiştik''
 
Şimdi böyle düşünecek futbolcular var mı bilmiyorum  ama Sumidica bu ruhu aşılamış. Bu adam bir futbol ustası olduğu kadar aynı zamanda iyi bir modivasyon ustası,futbolcu  psikoloğu. 
Ve.. Eğer yolu kesilmezse bu başarılı takım,  ilginç hocasının sezon sonunda şampiyon olmaması için de bir sebep yok. Bunu ilk yarının bitmesine birkaç hafta kala maç fazlası ile lider oldukları için yazmıyorum. 
 
Bursaspor, Başakşehir  bu ligde 4 büyüklere rağmen şampiyon olduysa Gaziantep'in bu başarılı temsilcisinin de bunu başarması imkansız değil...
 
Adam şapkadan tavşan çıkarmıyor...
 
Sumudica  ders vere vere hedefine doğru sağlam bir şekilde yürüyor.  Bu adamdan alınacak çok ders var. 
N.K 
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..