Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '14

 
Kategori
Kültürler
 

Sünnet çocuğu ve mahalle arkadaşları.

Sünnet çocuğu ve mahalle arkadaşları.
 

Sünnet pozu


''Haydi çocuklar, hepiniz şöyle bir sıraya girin bakiiim. N'apmalı, n'apmalı? Hah tamam şöyle ortaya Ahmet'i alayım. Eh sünnet çocuğu tabi, bugün haliyle başrolü de hakediyor...''

Orta yaşlarda, Almancı ya da belki o zamanlar birisinde görüp özenip sonra da Doğu Bank'ın yolunu tutarak bir fotoğraf makinesine sahip olmayı becerebilmiş (!) amca, yeğeni Ahmet'in sünnetinde de bu aleti kullanmayacak da ne zaman kullanacak sanki?

''Arkada da şöyle arabalar olursa, herhalde iyi bir poz yakalayabilirim, hadi Orhan göster bakiim kendini...''

Kimin umurundadır güneşi arkaya almış olman? Çocuklar kameraya bakarken gözleri kamaşmışmış, güneşe doğru bakamadıkları için ellerini kaldırıp siper yapmışlarmış n'olacak sanki? Yarın bir de tab ettirip verirsem sanırım Orhan amcasından Ahmet'e, bundan daha iyi bir hediye olmaz. Artık ömrü boyunca baktıkça beni hatırlar...

Şimdilerde düğün salonlarında, önceden halledilmiş işleri(!) takip eden şekilsel takı törenleri ile insanı tüm duygulardan koparan cızırtılı mikrofonlar eşliğinde ''Se se bir ki deneme deneme'' baymalarının ardından, ''Bilmem kimden bir çeyreeeek...'' dedikçe hep bunlar aklıma geliyor.

Mahalle kültürü, ortak yapılan eğlenceler bitti, hadi Hıdırellez'de ateşten atlamayı falan çoktan geçtim de bari misafirliği öldürmeseydik ama şimdi herkes çok meşgul ve hep koştura koştura bir yerlere gidiyoruz di mi, di mi?

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..