Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '13

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Sünnet hastanede nasıl yaptırılır?

Sünnet hastanede nasıl yaptırılır?
 

orjinal


İnanç gereği günümüzde Müslüman ve Yahudi dinine mensup olanlar sünnet yaptırırlar. Sünnet işlemi bu inanca mensup kişilerin erkek bireylerinin cinsel organlarındaki (penis) kabuk olarak tabir edilen bölümün oparesyonla alınması işlemidir.

Sünnetin bugün tıbben de faydalı olduğu ifade edilmektedir. Yalnız bu uygulamanın uzmanlarınca yapılması gerekmektedir. Zira yanlış bir operasyonun sünnet olan bireyin ileriki cinsel ve ruhsal yaşamında onulmaz yaralar açtığı da yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

2014 yıl başından itibaren sünnet işlemi hastanelerde veya bu konuda yeterlilik belgesi almış sağlık kuruluşlarında yapılmaya başlanacak.

Bilinçli bireyler zaten sünneti hastanelerde yaptırmaktadırlar. O halde hastanede sünnet operasyonu nasıl yapılmakta?

Finike Devlet Hastanesinde şu sıra (prosedür) izlenmekte;

- Normal olarak üroloji polikliniğinden alınan randevulu veya randevusuz sıra ile ürolog' un muayenesine sünnet olacak erkek çocuk (birey) ile girip ilk muayenenin ardından size hazırlanan hasta dosyası veriliyor. Ürolog sünnet' in operasyonunun yapılacağı tarihi not edip size söylüyor.

- Kan tahlili için verilen günün sabahı saat: 08.00 de kan değerlerinin ölçülmesi için tekrar hastaneye gidiyorsunuz. Kan değerleri ölçümü aynı gün saat:14.00 da muayene olduğunuz ürolog' un bilgisayarından alınan çıktı ile birlikte çocuk polikliniğine sıra alıyor ve sıranız gelirse muayene oluyorsunuz.

- Çocuk doktoru muayenesini şayet bitirirseniz ve olumlu çıkarsa bu kez anestezi uzmanına gidiyorsunuz.

- Anestezi uzmanı çoğunlukla ameliyatlarda olduğu için saat:15.00 den sonra çocuğunuzu (sünnet olacak kişiyi) muayene ediyor. Olumlu çıkan sonuç aldıysanız, üroloji doktorunuza gidip durumu bildirerek onun size belirttiği hususları yerine getirip sünnet operasyonunuz yapılıyor.

- Yapılan operasyona müteakip aynı gün saat: 15.00 dan itibaren çıkış işleminiz yapılıyor ve ilaçlarınızı eczaneden alarak eve geliyorsunuz.

Ben bu işlemlere 15.08.2013 tarihinde başladım ve 26.08.2013 tarihinde sonlandırdım. Son bir hatırlatma " Siz sakın doktorun verdiği tarihin öne çekilmesini istemeyin" yapacağınız sosyal yaşamın zorunlulukları veya etkinlikleri hiç bir önem taşımamakta.

Şayet bu istemde bulunursanız sünnet operasyonunuz on bir günlük bir sürece yayılabilir. Üç kez kan tahlili ve üç kez çocuk doktoruna muayene olabilirsiniz. Kim bilir belki de benim değerlendirmem yanlıştır? Saygılarımla.

 

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..