Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Sünni islamın okulları

Sünni islamın okulları
 

Hızla devam ediyorsunuz bildiğinizi okumaya! Hiç yüzünüz kızarmadan devam ediyorsunuz o okullar yalnız sizinmiş gibi davranmaya, memlekette sadece siz yaşıyormuşsunuz gibi kararlar almaya.

Aynaya bakınca “en haklı” kişiyi karşınızda gördüğünüze inanmaktan vazgeçin! Bu “demokratik hukuk devletinin” bir yerlerinde, hatta birçok yerinde, sizin kararlarınızdan rahatsız olanlar var: Sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi inanmayan, sizin gibi olmayan… Var mı aranızda bunun hep böyle gideceğine inanan? Yani, siz hep kafanıza göre iş yaparken, herkesin her zaman sessiz kalacağını sanan? Eğer varsa, söyleyin ona, inandığı büyük bir yalan; çünkü böyle olacağına inanmaz, azıcık tarihe bakan. Tepki kaçınılmaz, tarihte değişimdir asıl olan .

Ağzınızda kürdana döndü demokrasi! Karıştırıp karıştırıp çöpe attınız. Toplumun her kesimine özgürlük vaat edip, zamanla olana da göz diktiniz.

Şimdi sorsalar size bu durumu, o kadar çok açıklamanız olur ki:

“Dinimiz emrediyor.” ,

“Burası bilmem kaçta kaçı Müslüman bir ülke.”

“Ateist mi yetiştirelim?”

“Tinerci mi olsunlar?” 

Sahi size ne insanların dininden, mezhebinden? Size ne insanların kime secde edip etmediğinden? Size bu konuda verilmiş bir görev mi, yoksa tamamlamanız gereken uluslar arası bir proje mi var? Açıklayın bakalım, hangisi doğru cevap ağalar? Farz edelim, ortada hem bir görev hem de proje var; yine de yapamazsınız, kendi inancınıza, isteğinize uygun bir sistem kuramazsınız. Siz hükümetsiniz; İnsanlara, özgürce inanma veya inanmama ortamı sağlamakla görevlisiniz!

Sizin işiniz değil dindarı dinsizi ayırt etmek! Sizin işiniz değil insanların ahretini, cennetini düşünmek! Sizin işiniz değil, ülkenin tüm yurttaşlarına açık olan okulları, istediğiniz şekilde dizayn etmek! Sizin işiniz değil, eğitimi kendi inancınız hizasında kırpmak, budamak, dallandırmak, çevirmek!…

Sizin işiniz, evrensel bilgi ışığında insan yetiştirmek! Sizin işiniz, evrensel ahlaka uyum sağlayan çocuklar büyütmek! Sizin işiniz, devletin imkanlarını standart ve evrensel eğitim için kullanıp gelişime hizmet etmek!

Din eğitiminin yeri; ibadethaneler, aileler, vakıflar, cemaatler ve dernekler olmalı!  Devlet artık, din eğitiminden elini çekmeli, tüm kesimlere eşit hizmet etmeli! Bu iş iyice ilerledi ve tren artık rayı tümden terk etti! Uyarayım; bu sizin demokrasi, değil aslında pek ileri! Ya da bizim anladığımız, bildiğimiz farklı bir demokrasi, sizinki demokrasinin gerçeği. E peki buna kim karar vermeli? Yoksa diyanet mi? Diyanet kimin peki? Herkesin mi, her kesimin mi? Bilirim bu şarkı epey eski: "Sizin gibi" Sunnilerin diyaneti ve ülkenin "diğerleri"...  Bunu da çözdük artık, yemeyin paşam bizi.

Siz gidin bir bilmeyene anlatın bu hikayeyi: bulun uzak diyarlarda, el değmemiş ve kirlenmemiş hikayeseverleri. Biz çok yedik, artık gına geldi.  

 
Toplam blog
: 21
: 712
Kayıt tarihi
: 19.11.10
 
 

Ülkem ve dünya konusunda fazlasıyla ilgili ve bilgili olmaya çalışan bir eğitimciyim. Katkı ve yenil..