Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Şunun şurasında beş ay var

Şunun şurasında beş ay var
 

15. Olağanüstü Tüzük Kurultayı da bitti. Yeni Parti Meclisi seçildi. Tüzükle ilgili yasal sorunlar halledildi. Sayın Kılıçdaroğlu, Ankara Arena'yı dolduran 22 bin partiliye CHP'nin hedeflerini anlattı. Halkın sorunlarına değinerek çözüm adresinin CHP olduğunu vurguladı.

Sayın Kılıçdaroğlu, halkçı Cumhuriyet Halk Partisi'ni yeniden canlandırmanın gerektiğine inanıyor. Ecevit dönemindeki başarıların halkla bütünleşerek yaşanabileceğini ısrarla vurguluyor. O nedenle de sık sık halkın arasına girerek dertlerini dinliyor. Kendisini dinleyenlere, sorunları nasıl çözeceğini anlatıyor.

Sayın Kılıçdaroğlu, dış görünüşü ve samimi tavrıyla halktan biri imajını sergiliyor. Güleryüzlü ve sempatik. Çalışkan. Onun bu hali CHP'nin yönetiminde söz sahibi olan her bireye örnek olmalıdır.

Genel seçimler büyük bir olasılıkla 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak. Şunun şurasında beş ay var. Çok kısa bir süre. Göz açıp kapayıncaya dek geçer.

Bu süre içinde CHP'nin il ve ilçe örgütleri çok sistemli çalışmak zorunda. Boşa geçirecek bir dakikaları bile yok. İl ve ilçe bazında projeler üreterek halka gitmeleri gerek. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hedeflerini halka anlatmaları gerek.

Bugüne kadar yerel ve genel birçok seçim gördüm. Cumhuriyet Halk Partisi dahil hiç bir parti temsilcisi gelip kapımı çalmadı. Oturduğum sokak ya da semtle ilgili bir sorunum olup olmadığını sormadı. Bulunduğum ilçenin parti temsilcilerinin isimlerini bilmiyorum.

Peki bu nasıl bir particilik anlayışıdır?

Bayramlarda ana caddedeki esnafı dolaşarak yapılan etkinlik particilik midir?

Büyük iddialarla ortaya çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin temsilcilerine sesleniyorum: Vakit geçirmeden planlarınızı yapın. Kadın ve gençlik kollarınızı görevlendirin. Her evi tek tek ziyaret etmelisiniz. Halkın sorunlarını dinlemelisiniz. Sorunları nasıl çözeceğinizi anlatarak ikna olmalarını sağlamalısınız.. Koltukta oturarak halkı peşinizden sürükleyemezsiniz.

Kum saati çalışmaya başladı. Beş ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..