Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Süper / İlaç / Üstün Gıdalar

Süper / İlaç / Üstün Gıdalar
 

Kenan Demirkol, Ahmet Rasim Küçükusta, Canan Karatay, Yavuz Yörükoğlu, Yavuz Dizdar, Ümit Aktaş, Halit Yerebakan, Murat Kınıkoğlu, Elif Güveloğlu vb. gibi sağlık uzmanlarından çok faydalı bilgiler ediniyoruz.

Toplum olarak çok kötü besleniyoruz. Gıda ambalajlarındaki verileri hiç kaale almıyoruz. Topraktan çıkan gıdaların bazılarının süper / ilaç / üstün yiyecekler olduğunu son bir kaç yıldır sıklıkla işitmeye başladık. Bu süper gıdaların çok bilinenlerini alfabetik olarak sıralayalım: Alıç, alıç sirkesi, ayran, armut, asma yaprağı, avokado, ay çekirdeği, ayva, badem, bakla, bamya, barbunya, biber, biber salçası, böğürtlen, brokoli, bulgur, ceviz, çörek otu, domates, domates salçası, dereotu, dut, elma, elma sirkesi, enginar, erik, fasulye, fesleğen, fındık, fıstık, greyfurt, havuç, hurma, ıhlamur, incir, kabak, kabak çekirdeği, kahve, kinoa, karnabahar, karpuz, kavun, kayısı, kayısı çekirdeği, keçiboynuzu, kekik, keten tohumu, kızılcık, kivi, kuşburnu, kuşkonmaz, lahana, leblebi, limon, maden suyu, mandalina, mantar, marul, maydanoz, mercimek, mısır, muz, nane, nohut, patates, patlıcan, pancar, peynir, pırasa, roka, salatalık, sarımsak, sızma zeytin yağı, semizotu, soğan, soğuk deniz balığı, sumak, susam, şalgam, şeftali, tahin, tarçın, tarhana, tere, tereyağı, turp, üzüm, üzüm sirkesi, yer elması, yeşil çay, yoğurt, zencefil, zerdeçal, zeytin…
 
Süper gıdaların her biri bizi güçlü, dingin, mutlu, dengeli, neşeli, pozitif, güzel yapıyor. Amerikan tipi besinleri tükettiğimizde ise obez, abul labut, alık, tembel, sakar, beceriksiz, iletişimsiz, bunalımlı, halsiz, donuk, çirkin bir forma dönüşüyoruz. Hastalıklar da peşimizi bırakmıyor...
 
50 yaşındayım. Son 10 yıldır, vahşi ABD’nin icadı olan sahte gıdalardan uzak duruyorum. Sağlığım (tansiyon, şeker, nabız...) iyi durumda.
 
Monosodyum glutamat (MSG, Çin tuzu), nişasta bazlı şeker (NBŞ, fruktoz, mısır şurubu), rafine tuz, kepeksiz un, antibiyotik, genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) içeren bitkiler, yapay tatlandırıcı, aroma verici, gıda boyası, margarin, BPA, asit, emülgatör (E…), kıvam artırıcı, raf ömrünü uzatıcı maddeler içeren ürünlere yaklaşmıyorum.
 
Dar gelirli, ortalama Türk insanlarının alış-veriş listelerine baktığımızda büyük bir kısmının ABD tipi yanlış ürünlerle beslendiğini (?) gözlemliyoruz.
 
Yanlış beslenme bizim hastalıklarımızı ve ilaç tüketimimizi artırıyor. Ayrıca üretkenlik / çalışkanlık derecemizi de düşürüyor.
 
Ali Özdemir
0505 220 83 85
 
 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..