Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper Final'de kaybedenlerin mücadelesi "Trabzonspor 1-0 Beşiktaş"

Süper Final'de kaybedenlerin mücadelesi "Trabzonspor 1-0 Beşiktaş"
 

Süper Final'de 2. haftanın ilk maçı; geçen haftayı mağlubiyetle kapatan iki ekip, Trabzonspor - Beşiktaş arasında, Trabzon Avni Aker Stadı'nda bu akşam oynandı. Saat 19:00'da başlayan ve Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yönettiği maç ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Trabzonspor rakibine nazaran maça daha istekli başladı. İlk dakikadan itibaren Beşiktaş karşısında pozisyon arayan ev sahibi takım 20. dakikada Halil'in ara pasında Olcan Rüştü ile karşı karşıya kaldı, topa vurmakta gecikince araya giren Egemen net gol pozisyonunu önledi. Dakika 35, Halil ceza yayı ortasından rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdi ve kaleyi gördüğü anda şutunu çekti, İbrahim'den seken top auta çıktı.

İlk yarısı golsüz biten maçın ikinci yarısına bu kez Beşiktaş oyun hakimiyetini ele geçirme düşüncesi ile istekli başladı. Tolga'nın hatalı degajında Quaresma; önce Mustafa'yı sonra kaleci Tolga'yı çalımladı, araya giren Giray mutlak golü önledi. Sonrasında Simao'nun ortasına Fernandes'in sert vuruşu yan direkten dışarı çıktı. Dakika 63, Colman'ın ara pasında Rüştü ile karşı karşıya kalan Volkan'ın vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı.

Dakika 68, Zokora'nın ara pasında Olcan'ın müdehale etmediği top Halil'in önünde kaldı, Rüştü'yü solundan yaptığı kısa koşu sonra topu ağlara gönderdi. (1-0) Vasatı aşmayan mücadele bu sonuçla sona ererken; Beşiktaş hem galibiyet hasretini gideremedi hem de Süper Final'deki umutlarını iyice zora soktu. Trabzonspor ise Avrupa Kupaları için grupta büyük avantaj sağladı.

Maç Öncesi:

Her iki takımın da sahadan üç puanla ayrılarak, Avrupa kupalarına katılma hedeflerini sürdürmek için bu maçta canla başla mücadele etmesi bekleniyor. Normal sezonda, iki takım arasında oynanan maçlarda, ilginçtir ki konuk ekipler güldü. Trabzon’da oynanan maç Beşiktaş’ın 0-1 üstünlüğü ile, İnönü’de oynanan maç ise Trabzonspor’un 1-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Trabzonspor; normal sezonda, Fenerbahçe ile oynadığı maçta çıkan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası aldığı için, bu karşılaşmayı sadece kadın ve 12 yaş altı çocuklar izleyecek.

MUHTEMEL KADROLAR:

TRABZONSPOR: Tolga, Serkan, Cech, Mustafa Yumlu, Giray, Adrian, Zokora, Colman, Olcan, Volkan, Halil

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toroman, Egemen, İsmail, Ekrem, Ernst, Fernandes, Necip, Mustafa, Simao, Querasma

Fenerbahçe karşısında geçen hafta sahadan 2-0 mağlup ayrılan Trabzonspor, tüm planlarını kazanmak ve Avrupa Kupalarına katılma şansını sürdürmek üzerine yaptı. Takımın en büyük gol silahı Burak Yılmaz'ın, geçen hafta oynanan maçta burnunun kırılması, Trabzonspor’u sıkıntıya sokan en büyük etken. Burak'ın yerine Henrique'nin görev alması, geçen hafta formsuz görünen Alanzinho ve Celustka'nın ise yedek kulübesine çekilmesi bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle geçen hafta forma giyemeyen Volkan'ın, Beşiktaş maçında forma giyebileceği bilgisi alındı.

Beşiktaş'ın, Galatasaray ile yaptığı son maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle aldığı 48.750 TL’lik ceza sonrası, bu sezonki toplam para cezası 1.028.750 TL’ye ulaştı. Ayrıca, Beşiktaş'a 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verildi. Bu sebeple, Süper Final'de kendi sahasında oynayacağı 2 maçı kadınlar ve çocuklar izleyecek. Beşiktaş, aldığı cezalar nedeniyle seyirci hasılatında da büyük zarara uğradı.

Kırmızı kart cezalıları Almeida ve Hilbert ile hafta içinde kadro dışı bırakılan oyuncular Bebe, Alves ve Sidnei kadroya dahil edilmedi. Beşiktaş'ta sezonun son maçında Karabükspor karşısında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Galatasaray karşısında forma giyemeyen Egemen Korkmaz'ın cezası sona erdi. Genç kaleci Cenk Gönen'in ise sakatlığı geçti.

Beşiktaş'ı, Trabzonspor maçı öncesi en fazla düşündüren konu, savunmanın kötü performansı. Son Galatasaray maçında da gol yiyerek, üst üste 16. lig maçında da rakiplere kalesini kapatamayan siyah-beyazlı ekip, yarınki maçta da gol yediği takdirde bu alanda kendi kötü rekoruna ortak olacak.

Beşiktaş, Trabzonspor'u yenerek, Süper Final'deki ilk galibiyetini almayı ve Avrupa Kupalarına katılma şansını sürdürmeyi hedefliyor. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son 13 maçta sadece 2 kez galip gelebildi. Sadece Gençlerbirliği (3-2) ve Manisaspor (4-1) maçlarını kazanabilen Beşiktaş, 4 beraberlik elde ederken, 7 karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman da Trabzonspor karşısında futbol takımının kendisine ilk galibiyeti hediye etmesini bekleyecek. Orman'ın göreve geldiği ilk maçta İstanbul BB ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar, daha sonra Samsunspor'a 1-0 yenildi, Karabükspor ile de 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş, son olarak Galatasaray'a mağlup olurken, Fikret Orman başkanlığı döneminde henüz 3 puan sevinci yaşayamadı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..