Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper Final'in ardından...

Süper Final'in ardından...
 

Galatasaray 2011 - 2012 futbol sezonunun şampiyonu oldu.


Süper Lig’in 34 haftalık normal sezonunun ardından bu yıl ilk kez oynanan Süper Final mücadeleleri sona erdi.. Normal sezondaki 5 puanlık avantajını iyi kulanan Galatasaray  Süper Final'deki rakibinden 4 puan daha az toplamasına rağmen son hafta ezeli rakibi ile berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etti...

Süper Lig süreci

Süper Lig, 18 takım arasında 34 haftalık çift devreli   Lig Grubu oynandı. 4 takımlı Süper Final şampiyonluk Grubu, 4 Takımlı Süper Final   Avrupa ligi Grubu ve kural olarak Süper Final'ler Arası Final Müsabakaları oynanacaktı. Ancak Kupada finale kalan Bursaspor  Süper Final Avrupa Ligi Grubu 1.si de olunca statü gereği Şampiyonluk Grubu 4.sü Beşiktaş play off oynamadan Avrupa Ligi'ne katılmış oldu.  

Süper Final'de neler yaşandı?

34 haftalık Lig Grubu müsabakaları sonunda Lig sıralamasında 1, 2, 3 ve 4’üncü sıraları alan takımlar  olan Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu; 5, 6, 7 ve 8’inci sıraları alan Eskişehirspor, İstanbul Bld. Sivasspor ve Bursaspor ise Süper Final  Avrupa Ligi Grubu’nu oluşturdular. Süper Final  müsabakalarına katılma hakkını elde eden takımlar, Süper Final  Gruplarına 34 haftalık Lig Grubunda elde ettikleri puanların yarısı ile başladılar. Galatasaray  39,Fenerbahçe  34,Trabzonspor  28 ve Beşiktaş 28 puanla Süper Final'e başlarken oynanan karşılaşmalar sonucu 9 puan alarak toplamda 48 puana ulaşan Galatasaray Süper Lig Şampiyonu oldu. Süper Finalde 13 puanla en çok puan toplamasına rağmen toplamda 47 puanda kalan Fenerbahçe ise Süper Lig 2.si olurken Trabzonspor ve Beşiktaş ise topladıkları 5'er puanla toplamda 33'er puanda kalarak sırasıyla 3. ve 4. oldular.

Süper Final   Avrupa ligi Grubunda ise 25'er puanla başlayan Eskişehirspor, Büyükşehir Bld., Sivasspor ve Bursaspor yer aldı. 12 puan toplayarak en çok puanı toplamış olan Bursaspor Süper Fİnal Avrupa Ligi 1.sioldu. 

Avrupa Kupaları’na katılım nasıl olacak?

Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu 1. sırada tamamlayan Galatasaray Süper Lig Şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılacak.  Süper Final  Şampiyonluk Grubu’nu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe ise UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme müsabakalarına katacak.

Türkiye Kupası Şampiyonu kim olursa olsun kupa finalistlerinden Fenerbahçe ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceği için Bursaspor UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olacak. Süper Final  şampiyonluk grubunu 3.sırada tamamlayanTrabzonspor'da; UEFA Avrupa Ligi’ne, gidecek. Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu 4. sırada tamamlayan Beşiktaş ise kupa finalisti olarak zaten Avrupa'ya gitmeyi garantileyen Bursaspor'un aynı zamanda Süper Final Avrupa Ligi 1. olması nedeniyle play off oynamadan UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanan 3. takım oldu.

Kimler Küme düştü?

34 haftalık Lig Grubu müsabakaları sonunda Süper Lig’de 16, 17 ve 18’inci sıraları alan 3 takım Ankaragücü, Manisaspor ve Samsunspor TFF 1. Ligi’ne düştü. 

Kimler Süper Lig'e çıktı?

Bankasya 1. Lig'i ilk 2 sırada tamamlayan Akhisar Bld. ve Elazığspor Süper Lig'e doğrudan çıkmayı garantilerken , Bankasya 1. Lig'i 3., 4., 5. ve 6. sırada tamamlayan 4 takımın oynayacağı Play off sonucunda Süpr Lig'eçıkacak 4. takım belli olacak. 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..