Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper Kupa, Bekir İrtegün, Aykut Kocaman ve Cüneyt Çakır

Süper Kupa, Bekir İrtegün, Aykut Kocaman ve Cüneyt Çakır
 

Süper Kupa

Galatasaray - Fenerbahçe

Tarih: 12 Ağustos Pazar

Saat: 21:00

Hakem: Cüneyt Çakır

Yer: Erzurum Kazım Karabekir Stadı

KADROLAR:

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dani, Hakan Balta, Engin Baytar, Hamit, Selçuk, Emre (Aydın), Umut (Necati), Elmander (Amrabat)

FENERBAHÇE: Volkan (Mert), Orhan, Bekir, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal (Krasic), Cristian, Mehmet Topuz, Caner, Alex, Kuyt (Sow)

2011-2012 sezonu Lig Şampiyonu Galatasaray ile Kupa Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki mücadele, Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Öncelikle kazananı kutlamak gerekir.

Galatasaray; geçen sezonu kendileri adına başarılı ve uyumlu bir şekilde tamamladığı kadrosuna önemli oyuncularla takviye yaparak, hem mevcut yapıyı korumakla kalmadı, hem de alternatifi bol bir kadro yapısı ile yeni sezona hazır olduğunu, saha içersindeki oyunu ile göstermiş oldu.

Fenerbahçe'de ise durum pek iç açıcı görülmüyor. Vaslui ile oynanan her iki maçta ortaya konan verimsiz futbola bu akşam da devam edildi. Pozisyon üretemeyen orta saha, bireysel hatalar yapan defans bloğu ve bireysel mücadeleleri ile takımı ayakta tutmaya çalışan Kuyt ve Alex.

Sayın Kocaman; her 10 dakikada bir kritik pas hatası yapan, bire birde çok kolay adam kaçıran ve rakibe avantaj sağlayan Bekir'e 90 dakika boyunca sabretti. Bekir artık her maçta takım için dezavantaj. Vaslui maçında yaptıkları yetmezmiş gibi bu akşam da takıma köstek olmayı başardı.

Orta alanda Mehmet Topal süre aldığı dakika, Cristian ise 90 dakika boyunca hiçbir etkinlik gösteremedi. Mehmet Topuz ilk yarı sağ kanatta etkin olamadı, ancak ikinci yarı Mehmet Topal'ın yerinde, Mehmet Topal'dan daha iyiydi.

Oyunun gidişatını ve haliyle skoru değiştirebilecek Krasic 70 dakika kenarda oturdu. Stoch'a ise hiç şans verilmedi. Sayın Kocaman sadece izledi. 

Rakip oynadı, Sayın Kocaman sadece izledi. Rakip 10 kişi kaldı, buna rağmen oyun üstünlüğünü tamamen teslim etmedi, Sayın Kocaman sadece izledi.

Fenerbahçe'nin yediği 3 gol de, basit bireysel hatalardan kaynaklandı.

İlk gol; oyuna henüz ısınmamış kaleci Mert ile bomba Bekir arasındaki anlaşmazlık sonucu geldi.

İkinci gol; Cüneyt Çakır'ın Kuyt'a yapılan bariz faulü es geçmesi ve yine bomba Bekir'in Umut'u kaçırması ile geldi.

Üçüncü gol ise Caner'in gereksiz bir pozisyonda Umut'a yaptığı basit bir müdahaleyi, Kuyt ve Krasic'e yapılan sertliklere kart göstermeyen hakem Cüneyt Çakır'ın penaltı olarak yorumlaması sonucu geldi. 

Hakem Cüneyt Çakır bu akşam gerçekten kötü bir maç yönetti. Ancak bu durum; ne rakibin mücadelesini  örter ne de Fenerbahçe'nin kötü futboluna bahane olur.

Son olarak "Kadromuz yeterli" diye açıklama yapan yönetim. Bu kadro, özellikle orta alan yeterli değil, hatta Sayın Kocaman dahi bu takım için yeterli değil. Biz tam destek diyorsak kötü gün için diyoruz, kötü futbol için değil. Biz sabır gösteriyorsak, at gözlüğü taktığımızdan değildir, sevgimizdendir.

Hiçkimsenin saha içersinde takımı, ne Vaslui gibi bir takıma ne de ezeli rakibine karşı çaresiz bırakmaya hakkı yoktur. 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..