Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Süper kupa, super hakem, Yunus, Yıldırdın artık

Süper kupa, super hakem, Yunus, Yıldırdın artık
 

Super Kupa, Super Hakem,

Yunus, Yıldırdın Artık.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında tam bir kabus yaşattı taraftarına Beşiktaş takımı, Ertuğrul Sağlam döneminde erkenden Avrupa’ya veda eden Beşiktaş, kötü oynuyor taraftarını kahrediyordu. İlk yarı ortalarında tartışmalı bir şekilde gönderildi Ertuğrul hoca. Yerine tecrübeli, kariyerli bir teknik adam olan Mustafa Denizli geldi. Ama değişen birşey olmadı kötü oyun, kaybedilen puanlar Ertuğrul Sağlam’ ı bile arattı yeri geldi Mustafa Hoca.

İkinci yarı toparlandı Beşiktaş, önce üstündeki takımları birbir yakalayıp puan cetvelinde altına aldı. Oyununu düzeltti. Taraftarının inancını arttırdı bu durum yeniden şampiyonluk tezahüratları yankılandı İnönü’ de. Kupada da yoluna devam etti Beşiktaş. Finale kadar çıktı. İlk yarı sonunda gerilerde olan takım lider durumda ve kupada finaldeydi. Hiç kuşkusuz bu Mustafa Denizli’ nin başarısıydı. Sezon sonunda kupa kazanıldı, lig şampiyonu olundu.

Fenerbahçe için işler ne iyi başladı ne de bitti geçen sezon. Aragones’ le yola başlayan Fenerbahçe hata yaptığını anladı anlamasına ama iş işten çoktan geçmişti. Yapılan kötü transferler. Takımın avrupadan elenmesi, lige erkenden havlu atması tek çıkış yolu olarak kupayı bıraktı. Türkiye kupasında finale çıktı Fenerbahçe, tek engel Beşiktaş. Otoriteler ligde oynanan iki maçıda kazandığı için Fenerbahçe’ yi favori gösterirken, Beşiktaş harika oynayıp rakibini farklı yendi.

Böylece Aragones’ e güle güle denmesi , Aziz Yıldırım’ ın da silkelenmesi sağlanmış oldu.

Geçtiğimiz yılın özeti bu.

Gelelim geçen yıllarını özetlediğimiz bu iki takımın süper kupada yaptıklarına.

Maçta iki takımda hazır görünmedi. Daha etkili olan takım Beşiktaş’ tı. gol posizyonları yakalandı ama değerlendirilemedi Beşiktaş’ ta. Direkten dönen toplar. Karşı karşıya kalındığında kaleyi bulmayan şutlar vardı.

Sonra maçın kahramanı hakem çıktı ortaya zaman zamanda kendini gösterdi çok kritik anlarda özellikle Beşiktaş alehine büyük hatlalar yaptı. Yusuf topla ceza sahasına girmiş ve topu ayağından çıkarmıştı ki Bilica nın ayak ve vucudunu koymasıyla yere düştü yani Bilica tarafından düşürüldü. Hakem herkesin gördüğü pozisyon için devam dedi. Verilmeyen penaltıda hareketi yapan oyuncu Bilica’ nın sarı kartının olmasını mı göz önüne aldı yoksa pozisyonu görmedi mi bilmiyorum. Ama Beşiktaş ‘ ın net bir penaltısı güme gitti resmen. Fenerbahçe’ de penaltı sonucunda olası bir gol yemekten ve savunmadaki en kritik adamı Bilica’ nın kırmızı kart görmesinden kurtuldu hakem sayesinde. Yada hakem kurtardı yorum izleyenlerin. Sonra Bobo’ nun pozisyonu geldi ardından. Kaleye arkası dönük Bobo topu göğsüyle kontrol ettikten sonra arkadan gelen kaleci Volkan kontrolsüz şekilde Bobo’ ya yüklendi ve pozisyonun bozulup Bobo’ nun yere düşmesine sebep oldu. Hakem bu posizyon içinde devam dedi. Gerçekten inanılmaz. Sonra Fenerbahçe kontra atağa çıtığında Guiza’ ya arkadan yapılan hareket içinde devam dedi ki buda yanlış bir karardı. Sarı kart ve serbest vuruş vermesi gerekirdi. Sanırım Beşiktaş’ ın iki penaltısını es geçtikten sonra bu pozisyonda kart ve serbest vuruş vermesi durumunda başına muhtemel gelecekleri düşündü ve tüm Türk hakemlerinin yaptığını yaparak hatayı hatayla telafi etmeye çalıştı.

Bu dakikalarda Hakem dışında kontra ataklarla etkili oldu Fenerbahçe bir iki net pozisyon yakaladı ancak FB’ de değerlendiremedi bu posizyonları.

İkinci yarıda iki takımda kötü oynadı. Sezon başında pek te hazır olmadıklarını gösterdiler. Sonra maçın kahramanı Yunus Yıldırım pes dedirtti. Nihat’ ın kullandığı serbest vuruşta topa elle yapılan müdaheleyi görmedi. Bununla birlikte maç başından itibaren Beşiktaş alehine 3. kritik hatasını yapmış oldu. Yine bir kırılma anı hakem yüzünden hiç oldu. Derken benzer bir vuruş kullandı Fenerbahçe ve benzer bir müdahele yaptı Sivok. Alex’ in şutunda topa elle müdahele etti. Az önce Fenerbahçeli oyuncunun yaptığı müdaheleyi nedense görmeyen Yunus Yıldırım, birden fırladı ve penaltı noktasını gösterdi. İlk yarıda hatayı hatayla telafi ederken en azından maç içinde kendisinden kaynaklanan hatalardan dolayı iki takımından zarar görmemesini sağlıyordu belki. Ama bu pozisyonda resmen Beşiktaş’ ın hakkının gasp etmiş oldu. Adama demezler mi “kardeşim madem bu penaltı, az önceki neydi, o zaman neredeydin? Neden görmedin”

Ama verdi penaltıyı, Cin gibi vallahi, nasılda süzdü pozisyonu adam helal olsun, sanki Collina. J

Sonuç olarak Alex takımını penaltı golüyle öne geçirdi. Golden sonra oyundan kopan Beşiktaş etkili olamadı. Super kupa sahibini bulmuş oldu.

Hakemler adına yeni sezon öncesi Yunus Yıldırım’ ın felaket performansı hiç umut vermedi, yeni sezonda da hakemleri tartışmaya devam edeceğiz, anlaşıldı.

Soru: Süper kupa’yı gösterdiği performansla Yunus Yıldırım’ mı haketti yoksa Fenerbahçe mi?

Bence Yunuz Yıldırım hatta Yunus, artık Yıldırdın.

 
Toplam blog
: 4
: 626
Kayıt tarihi
: 17.07.09
 
 

25 yaşındayım, Uluslararası bir hazır giyim firmasında çalışıyorum aynı zamanda açıköğretim fakültes..